Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ona chyba jest już alkoholiczką...

Polecane posty

Gość gość
to nie sikaj tylko zapieprzaj do roboty zarabiać sama na siebie!!! - a nie wyliczaj matce każdą puszkę piwa! ona z tych wypłat płaci rachunki i żywi takiego pasożyta jak ty twoje rodzeństwo!

Gość gość
Wiesz co? Idź się wyładuj na inny sposób, bo tutaj wyraźnie ci nie wychodzi. Sama płacę za swoje ubrania, buty, jedzenie i weterynarza dla zwierząt, a moja mama czasami mi wręcz wciska kasę na siłę...

Gość gość
Moje rodzeństwo? Bracia płacą wszystkie rachunki i długi, i nie mogą się nawet wyprowadzić, choć by chcieli, a mama przygotowuje dla nich obiady 2x w tygodniu. Robimy dla rodziny więcej niż zapewne Ty, więc wypieprzaj od mojego rodzeństwa i ode mnie!!

Gość gość
i nie wypowiadaj się więcej proszę, bo tylko się ośmieszasz oskarżeniami wziętymi znikąd.

Gość gość
dla mnie jesteś zwykłą świnią, która opluwa w internecie własną matkę!

Gość gość
Prowokuj sobie dalej.

Gość gość
nie tlumacz sie tej idiotce z gory.. jakis problem chyba ma namow mame na wykonanie chociaz jakiegos testu na alkoholizm online moze jak jej cos wjdzie to moze moze cos zrozumie. choc rownie dobrze moze ten wynik po prostu zanegowac

Gość gość
KRETYNI na czele z tym staszkiem czy jak mu. Znam 2 (znałam) kobiety które umarly z powodu alkoholizmu. Kobietę wykańcza to b szybko. Dochodzi do takich zmian w organizmie ze wysiada wątroba a za nią inne narządy. Matka musi rozpoznać swój problem. Bo skończy sie tak, jak tam.

Gość gość
Ignoruj takie wpisy .Szkoda nerw .Ktos sie chce wyżyc i tyle . Naprawdę matka musi sama chciec sie leczyć ,zadne testy nie pomogą .Pomysl nad terapią DDA czyli dla wspołuzależnionych .Nauczysz sie zyć z alkoholikiem .Grupa wsparcia wskaze Ci drogę do normalności, dadzą Ci wiele wskazówek jak postepować z mamą ,tak zebys mogła w miare normalnie funkcjonowac w domu .

Gość KOLOROWA xxx
Autorko, a może spróbj konkretnie i rzeczowo pogadać z tatą Ok- jest jej "poddany", ale może w końcu jak walnie pięścią w stół, nie będzie dawł jej kasy, to może chociaż się zastaowi mama nad sobą. Ogólnie uważam, że jeżeli sama nie będzie chciała, to Ty nic nie zrobisz. Tak jak pisał ktoś wyżej, możesz zgłosić się na terapię dla DDA, żeby samej nauczyć się zyć z tym i umieć postępować w takiej sytuacji.

Gość KOLOROWA xxx
A gdybyś Ty miał trochę rozumu, to byś wiedział, że w takiej sytuacji ojciec i Rodzina ,ma prawo robić wszystko żeby ją z tego wyciągnąć. Ale Ty pewno jesteś biedny, pozostawiony sam sobie więc cóz TY możesz nędzna istoto.

Gość gość
Co prawda chamsko, głupio i brutalnie Staszek pisze ale z jednym ma rację. Alkoholikowi nie pomaga się. Jeśli twojego nie rusza tylko swoje. Jak chce niech pije, niech będzie zarzygany, objszczany, brudny, głodny itd. Nie pierz, nie myj, nie pomagaj w żaden sposób. Jak chce niech zdycha, nie ratuj. Nie ma sensu i nic to nie da. Alkoholik sam musi sobie poradzić.

Gość gość
a ja mam dość tematów o alkoholikach i niech sobie radzą sami albo sie wezma za robotę

Gość gość
..

Gość gość
ej ale jak ktos pije piwo to od razu alkoholik?? chowa sie bo wie jak to na was dziala. Nie chce wysluchiwac gledzenia. Dlaczego dorosla kobieta nie moze napic sie piwa we wlasym domu. Jak facet pije po pracy to ok, a jak kobieta to od razu jest mianowana alkoholiczka. Jedni lubia slodycze inni piwo.

Gość gość
Jak chce niech pije, niech będzie zarzygany, objszczany, brudny, głodny itd. Nie pierz, nie myj, nie pomagaj w żaden sposób. Jak chce niech zdycha, nie ratuj. Nie ma sensu i nic to nie da. Alkoholik sam musi sobie poradzić. Ej! wlasnie jej matka nie jest oszczana zarzygana nie zalewa sie w trupa nie potrzebuje oporzadzania!!! ona po prostu lubi piwo a wy robicie z niej alkoholiczke i porownujecie do lumpa.

Gość gość
hehe ale lubienie tkich ilosc***iwa moze prowadzic do alkoholizmu a lubienie slodyczy do nadwagi - co jest gorsze ?

Gość gość
Ale tu nie chodzi o jedno piwo dziennie .. Ludzie najczęściej nie zdaja sobie sprawy ze w którymś momencie zaczynają przeginać z alkoholem a stąd do uzależnienia prosta droga .

Gość gość
tak jak nie kazdy wp*****lajacy slodycze ma nadwage. Bo rozni sa ludzie i roznie reaguja a takie dawki kalorii tak nie kazdy pijacy piwo stanie sie alkoholikiem. Dla jednego jedno piwo i szumi mu w glowie inny wypije 3 i jest to normalne bo ma mocna glowe i tego nawet nie odczuje. Ma prawo pic ja tu nie widze znamion alkoholizmu. I bym nie panikowala. A nie wiecie, ze im sie komus czegos zabrania, docieka to ta osoba tym bardziej to robi. Pozwolcie jej na legalu kupowac pic. Bedzie lepiej. A pije Twoja matka od rana jest pijana gdy idzie do pracy? gdy musi cos zalatwic potrafi sie wstrzymac i isc na trzezwo? jesli pije po calym dniu gdy wszelkie sprawy juz ogarnela to ma prawo. Alkoholik potrafi pojsc pod wplywem do pracy i pije od przebudzenia

Gość gość
jak nie umie sobie odmówic to jest alkoholizm ...

Gość gość
Gościu 12 .20 nie obraż sie ,ale nie zabieraj glosu jeśli nie masz pojęcia o uzależnieniach .UZALEZNIONY TO TEN KTÓRY MA PRZYMUŚ PICIA .To wcale nie nie znaczy ze musi pic od rana do nocy !To może być ten który beż drinka nie wyobraza sobie przezyc dnia ._ A poza tym zachowanie matki autorki juz mówi o uzaleznieniu .

Gość gość
moja matka też jest, trzymaj się !!