Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tyrytyrydont

Czy w ciazy E Papieros jest bezpieczny?

Polecane posty

Gość tyrytyrydont

Jakos udalo mi sie przestac palic gdzie u mnie poltora paczki szlo w jeden dzien.Wczoraj kupilam sobie e-papierosa i chcialabym sie dowiedziec czy takie cos jest opcja bezpieczniejsza,bo ponoc nie zawiera jakis tam tlenkow wegla itd ale czy napewno?

Gość gość
Po co kupowałaś e-papierosa jeśli udało Ci się rzucić? Owszem, jest on opcją bezpieczniejszą bo nie ma substancji smolistych i nie jest rakotwórczy, nie ma też żadnych badań które udowodniłyby szkodliwość wdychana oparów glikolu albo gliceryny- są oficjalnie uznane za bezpieczne, jedynie wątpliwości wzbudzają substancje aromatyczne (inhalacji nimi na dłuższą metę chyba nikt nie badał). Natomiast bezwzględnie szkodliwa jest nikotyna, czyli to czego najbardziej Ci brakuje w tym momencie. Więc jeśli już koniecznie MUSISZ i boisz się że bez elektronika wrócisz do zwykłych papierosów, to zdecyduj się na płyn bez nikotyny. W sumie- można sam glikol z gliceryną wdychać, jak się ktoś uprze, masz "dymek"- czyli parę i zaspokojony odruch sięgania po papierosa. Nie ma powodów żeby podejrzewać że same te substancje mogą zaszkodzić. Jeśli już koniecznie płyny z aromatami i dodatkami, to poszukaj płynów przetestowanych, kilka firm badało sprzedawane przez siebie w Polsce. Nie kupuj byle czego na Allegro bo można sobie zaszkodzić. Ja próbowałabym wytrzymać bez- piszę to jako użytkowniczka i zwolenniczka oczywiście e-papierosów. Nikt nie będzie tak odważny żeby e-papierosa, nawet bez nikotyny, polecać matce ciężarnej. Jeśli to musi być alternatywa- to tak, jest tą lepszą, ale to czy musi nią być zależy od Ciebie. Piszę z własnego doświadczenia, wiem jak jest ciężko, rzuciłam jak zaszłam w ciążę (wcześniej też ok. paczki dziennie szło), ale wytrzymałam ciążę, okres karmienia i po karmieniu próbowałam zwykłych, ale szybko na elektronika zamieniłam.

Gość tyrytyrydont
Bardzo Dziekuje za odpowiedz,pozdrawiam

Gość gość
Podobno e-papierosy są bardziej szkodliwe od zwykłych. Kiedyś się z tego śmiałam, ale...Paliłam 16 lat zwykłe fajki, z przerwą na ciąże i karmienie. Wiadomo kaszel i tp. ale czułam się dobrze. Po 4 miesiącach e-papierosów (dawka nikotyny 6 więc mala) dostałam strasznego kołatania serca, musiałam je odstawić bo nie mogłam funkcjonować. To tak dla przestrogi, pewnie każdy inaczej znosi ich palenie, ale nie są tak super jak się powszechnie wydaje.

Gość gość
e papieros wspomaga rozwój ciąży wiesz? rano wypij szklankę benzyny, a wieczorem ropy naftowej, między czasie wąchaj zmywacz do paznokci i aceton. na prawde to nic nie szkodzi, maria curie sklodowska w ciazy robila badania nad radem i polonem i nic sie nie stalo. pal.

Gość gość
Dawka nikotyny 6 nie jest wcale taka mała jakby ją porównać do papierosa ;) ja paliłam e-papierosa w ciąży z płynem bez nikotyny. Co do aromatów to nie sądze żeby były szkodliwe (ja akurat paliłam miętowy). Jest jedno "ale"- o ile dziecku nie zaszkodzi to sam e-papieros okropnie wysusza śluzowki.... pali się go znacznie więcej niż zwykłego papierosa. Ktoś napisał, że brakuje Ci nokotyny- bzdura! Brakuje Ci dymku, trzymania i zaciągania- nie samej nikotyny. Po półtora roku niepalenia organizm jest czysty od samej nikotyny. Na Twoim miejscu nie paliłabym e-papierosa tylko poczytała w ksiażce "łatwo sposób na rzucenie palenia" czego tak naprawdę Ci brakuje i czy warto do tego wracać. pamiętaj- to nie TY zazdroscisz palaczom- to oni zazdroszczą Tobie ;)

Gość gość
Z liquidow 6 jest najsłabsza. Jeżli Twój post był do mnie to powiem Ci, że ja nie mam czego zazdrościć no po zostawieniu e-papierosów zwyklych nie zaczęłam palić i trwam tak już 2lata. Tylko w dietetyka po roku musiałam zainwestować:)

Gość gość
duzo spacerów wiosna idzie. nie zajadanie sie paczkami a np jablko marchewka.ja tak wcinam owoce ze az chudne. jestem na e papierosie i wcale nie jest lepszy. tylko wpierw odrzucilam zwykle a teraz rzuce niebawem e papierosa

Gość gość
Ja tez nie wpieprzałam pączków, spisywałam wszystko co jem, a i tak przytyłam. Nie musisz być taka złośliwa, na e-fajki też nie przytyłam, tylko po całkowitym rzuceniu palenia. Nikotyna przyspiesza przemianę materii i mi metabolizm padł. Szybciej wróciłam do formy po ciąży,ale dzięki Bogu już jest ok.

Gość gość
Powtorze, to co napisal gosc wyzej: jesli uzywasz elektryka w ciazy, to wybieraj plyn bez nikotyny. Ja uzywam e-papierosa od ponad 2 lat. Nie przytylam ani grama. Wyniki mam swietne. Teraz jestem na etapie 4ml/ml. I planuje zejsc nizej, powoli. Wytrzymuje spokojnie pol dnia bez "pociagania". Ale nie zamierzam rzucac elektryka, bo to sprawia mi o wiele wieksza przyjemnosc niz fajki. No chyba, ze udowodnia, ze jest w morde szkodliwy. Jak na razie jest szkodliwy, ale finansom unii europejskiej, bo jak na razie nie podlega specjalnemu opodatkowaniu ( w przeciwienstwie do papierosow)

Gość gość
ja paliłam papierosy przez 6 lat, później zamieniałam na e-papierosa z nikotyną, kiedy dowiedziałam się o ciąży to zmieniłam olejki na beznikotynowe i takim sposobem po 2 tygodniach odstawiłam papierosa całkowicie - nie paliłam przez całą ciążę i okres karmienia. Później znowu wróciłam do e-papierosa, po prostu to lubię :)

Gość gość
to tez syf

Gość gość
mniejszy syf niz to co jesz :P wszystkie aromaty ktorych stosuje do robienia plynow do elektryka, sa dozwolone w przemysle spozywczym, wiec to co ja inhaluje, ty wcinasz w jogurcie, czy soku :)