Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Monitoring cyklu , potwierdzona owulacja , ciąży brak .

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny . Staram się o dzidzię .. w zeszłym roku w czerwcu poroniłam w 12 tyg ...... po odczekaniu 3 miesięcy zalecanych przed lekarza , przystąpiliśmy do działania i ciągle nic ... W tym miesiącu byłam na monitoringu sprawdzić czy w ogóle mam owulację , miałam co prawda opóznioną , bo przy moich 28 dniowych cyklach jajko dopiero pękło .. w 19 dniu cyklu , łudziłam się ,że może się uda , ale niestety po raz kolejny okres przyszedł :( . Tracę powoli nadzieję ... stwierdziłam ,że udam się powtórzyć badania hormonalne czy wiecie co warto zrobić oprócz Igg , Igm , tsh i badania hormonów kobiecych: progesteron, estrogeny . Pozdrawiammm

Gość gość
badanie nasienia

Gość gość
mialam to samo - owulacja była, nawet czasem po 2 jajeczka, a ciąży brak przez 10 miesięcy. okazało się, że miałam zbyt wysoką prolaktynę (lekko przekroczona norma), badania robiłam w 3 dniu cyklu, w 4 miałam wyniki i od razu do gina, dostałam tabletki na obniżenie i w tym samym cyklu zaszłam :)

Gość gość
poczytaj o zespole LUF

Gość gość
Bardzo dziekuje za odpowiedz :) Wiec ide powtorzyc badania . A maz zarowno hormony i nasienie ma ok , badal sie :) . Mam nadzieje , ze w koncu i nam sie uda :)

Gość gość
a wy myślicie że gdy lekarz powie "owulacja" zajdziecie odrazu,możecie zajść ale odrazu poronić bo np.komórki się źle zaczna dzielić-to jest bardzo częste,ja monitoring miałam 6 cykli i dopiero w 6 się udało i to fuksem bo starania były na 2 dni przed pęknięciem pęcherzyka,a wcześniej to dzień przed pęknięciem lub w tym samym dniu i nic,wyniki nasienia ok

Gość gość
zespolu LUF nie mam , bo mi pecherzyki pekaja . Zrobilam badania hormonow , zobaczymy , dzis beda wyniki . Moze jest jeszcze tu ktos , kto mial podobny problem i cos podpowie ? :)

Gość gość
wlasnie cos ostatnio mowil o clo , ale to wtedy kiedy by jajko nie peklo a chodzilam co dwa dni do niego w owulke i peklo :) . Jeszcze cos mowil o jakis zastrzykach na wzmocnienie jaja , ale nie pamietam nazwy

Gość gość
Wyszlo Mi to samo ... co ktos pisal powyzej , czyli podwyzszona prolaktyna i to sporo . Wiec znam juz przyczyne , jutro do ginekologa , pewno da tabletki i zobaczymy co dalej :)

Gość gość
Bardzo ważny jest kwas foliowy, magnez i Wit B6, jeżeli mamy tego niedobór cykl nie jest do końca taki jak powinien. Ważna jest faza lutealna, powinna trwać 14-16 dni czyli po owulacji. W tym czasie wydziela się Progesteron który pomaga zagniezdzic się zarodkowi. Zbyt wysoka Prolaktyna może powodować skrócenie fazy lutealnej, polecam castagnus. Brałam go razem z clo2-6 dc , pregnylem 15 dc i luteina od 18 dc przez 14 dni. Miałam książkowy cykl, książkowe pęcherzyki i się udało:)

Gość gość
pomocne mogą być żele ułatwiające zapłodnienie np conceive plus. Warto też celować w owulację. bez problemu wyznaczysz ją sobie przy pomocy testera na ślinę.

Gość gość
jak na podstawie śliny można wyznaczyć dni płodne? pierwszy raz się z czymś takim spotykam.

Gość gość
sole mineralne zawarte w ślinie krystalizują się pod wpływem hormonu lh. Widać to w powiększeniu pod postacią "paprotek". To tak w skrócie. Jeśli to za mało, to wejdź sobie na testerafrodyta.pl i sama poczytaj.

Gość gość
Kupiłam sobie ten tester. Zobaczyłam już pierwsze paprotki :) Faktycznie jest bardzo prosty w użyciu :)

Gość gość
mam to samo, monitoring od pol roku a ciazy jak nie bylo tak nie ma. Juz jestem niezle wkur bo co miesiac to samo.

Gość gość
Nam pomogła naprotechnologia, używałam komputera cyklu - cyclotestu. Poznałam doskonale swój cykl i za miesiąc zostaniemy rodzicami :)