Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myslicie o 30 letnich facetach mieszkajacych z rodzicami

Polecane posty

Gość Aniaaa26
Moim zdaniem to jest wyłącznie osobista sprawa danego mężczyzny, to on w końcu wie w jakiej jest sytuacji (a są różne). Ocenianie po pozorach to bardzo często domena kobiet, niestety zwykle bardzo zakompleksionych, po przejściach z facetami, feministek i tym podobnego sortu. Kobiety, które nie widzą tak oczywistej rzeczy jak swoboda w podejmowaniu decyzji o życiu jakie się chce mieć, nie są normalnymi kobietami jak na moje, bo jak można nie myśleć? No chyba, że jest się taką wioskową babą (nie obrażając wioskowych babek bo często gęsto są mądrzejsze od innych), która chciałaby, żeby wszyscy żyli tak jak jej się to widzi. Ale to wtedy oznacza, że naprawdę ma się duże problemy samej ze sobą.

Gość gość
i jej emeryture przezeraja

Gość gość
ale czy moze byc meski facet 30 letni co wisi na spodnicy mamusi?

Gość mieszkam z rodzicami
@ a mi szkoda -rozumiem Twoje podejscie i jest to logiczne podejsice bo ja tazke niechcialbym takiej sytuacji z drugiej strony. Dlatego, ja sie pytam potencjalnej partnerki...ile masz kasy na wklad na mieszkanie ?? albo ile z wyplaty przeznaczasz na kredyt ?? Sam oplacac tego nie bede, bo niby dlaczego? Uwazasz, ze to jest mesknie, ze ja mam tracic mlodosci poswieac zycie i odkladac kase na mieskzanie kiedy ty balujesz w najlepsze? Dom, z partnerka owszem tak, ale podzial obowiazkow jka i dokaldnie sie do kredytu itp. Ktora chetna?

Gość Marcin_lat28
hehe to ja musze poznać taką co ma dwa mieszkania, czyli nigdy nie poznam bo kobiety z reguły nie mają nic no czasem mają bachora :)

@Aniaaa26 - kurcze oby wiecej takich kobiet w Polsce :* @gość "ale czy moze byc meski facet 30 letni co wisi na spodnicy mamusi?" - hej w moim przypadku ja nie wisze na niczyjej spodnicy, mam swoje zycie, swoje obowiazki, swoje odzywianie z racji sportu, jedynym makmentem mieszkania z rodzicami jest to ze nie moge spobie sprowadzic panienek na chate. Ale z drugiej sotrny czasem moze to i lepiej.

Gość Marcin_lat28
haha nie zapomne jak jakieś 2 lata temu zarywała do mnie samotna matka z bachorem mieszkali wtedy z całą rodzinką w mieszkaniu, jeszcze jej siostra i mąż z nimi i kolejny bachor takie właśnie ambitne są kobiety, myślą, że bachorem przywiążą faceta do siebie.

Gość nbnbvbv
Wiesz o co chodzi dziewczyno ? Ty bawisz sie w kiblu z chłopakami na imprezach , a potem szukasz sobie samotnego 30-latka z mieszkaniem odizolowanego od rodziców jako kandydata na męża .. Pytanie ? Czy on byłby szczesliwy będac z tobą ?

Gość najmadrzejsza we wsi
ja jestem chetna! w chwili obecnej mam sześćdziesiąt pare tysięcy zawsze to cos :) a i jeszcze ladne auto

Gość gość
Ja też nadal mieszkam z rodzicam a jestem babką i mam 26 lat, mieszkam bo nadal się uczę. Babki tak samo mieszkają z rodzicami długo i jest to też widoczne. Zresztą w większości krajów europejskich będzie to co raz bardziej zauważalne z racji trudności ekonomicznych. Po prostu mieszkanie z rodzicami, jest w dużej mierze bardziej ekonomiczne w dzisiejszych czasach. Ja nie mówie, że przez całe życie (do momentu ustatkowania). A i moim zdaniem kredyt, czy inne zobowiązania powinno się zaciągać/spłacać razem z partnerem. Nie uznaję podziału facet zarabia a babka tylko ładnie wygląda i kasę wydaje. To nie jest normalne.

Gość nbnbvbv
Uwazasz ze byłabyś najlepszą rzeczą jaka moze mu sie w zyciu przytrafić .? Tacy faceci nie sa zdesperowani oni wiedzą , ze ty obciagasz po kiblach bawisz sie świetnie imprezy itd . następnie masz potrzebe wyjsc za mąż . Poznajesz 30 letniego kolesia .. Dlaczego on miałby być z tego powodu szczęśliwy wiedząc ze gdy on cierpiał bez kobiety chodząc codziennie do znienawidzonej pracy , a ty bawiłąś sie w najlepsze ciągnąc na prawo i lewo ?

Gość Aniaaa26
@mieszkam z rodzicami dziękuję za komplement :* A tak a propos to nadal są normalne i myślące babeczki, wierz mi :) tylko, że opinię o nas psują te niemyślące...

Gość gość
mysle ze pepowine powinno sie odcinac w wieku 19 lat a nie 30+

Gość nbnbvbv
czy dla 30 letnich porządnych facetów zostają tylko imprezowe 22 letnie dziewczyny , ktore ciagna po kiblach na prawi i lewo ? Nie , oni też chcą miec porządne kobiety . Jak na taką trafić ?

@najmadrzejsza we wsi ja jestem chetna! w chwili obecnej mam sześćdziesiąt pare tysięcy zawsze to cos usmiech.gif a i jeszcze ladne auto - - - Nie musisz mi mowic ile masz oszczednosci :) Ja tez mam sporo, na mieszkanie w Polsce wystarczy, na mieskzanie w Lonydnie to ledwo starczy na depozyt. Auto tez mam fajne. ogolnie radze sobie swietnie w zyciu, ale ze zaczynalem wszystko od zera za granica to chwile potrwa zanim bede tam gdzie chce w kwesti niezaleznosci finansowej. @Ania26 - niestety panuje epidemia putych kobiety na swiecie. I dogie Panie, jest roznica, czy kobieta stawia warunki utrzymania na pcozatku zwiazku czy to wychodzi w trakcie. wszytko zalezy od osoby. Jesli dla mnie kobieta na poczatku zwiazku mowi, ze ona chodzi tylko w markowym obuwiu gucci, no to super, a na pytanie kto CI to kupil , odpowiada ze chlopak :/ Sa rozne sytuacje, w zyciu, raz jest kolorowo i bogata na z drugiej storny jest ciezko - (bylem w takim przypadku, ze keidy bylo cieko panna zwinaela manele i uciekla , bo musiala troche mniej imprezowac czy rzadziej jesc w restauracjach). A sama byla nikim...khh.

Gość a mi szkoda
no i tak na poważnie, to myślę, że gdybym spotkała fajnego faceta, który nawet mieszka z tymi rodzicami... i nawet ma trzydzieści ponad lat... i nawet jest w tę rodzinę tak czy inaczej uwikłany - ale: byłby fajny, coś by mnie w nim pociągało - to sytuacja życiowo/mieszkaniowa nie byłaby najważniejsza ;) bo: co innego sobie gdybyć, co się tak OGÓLNIE myśli o ludziach w takiej sytuacji, a co innego - jak się konkretnego człowieka pozna;) i, raczej nie wydaje mi się, żeby samo "mieszkanie z rodzicami" było częstym powodem do tego, żeby jakaś babka z jakiegoś faceta zrezygnowała ;)

Gość gość
taki trochę przegryw, zwłaszcza jak facet jest bezrobotny i nie ma zadnych znajomych co można zauwazyc po tym forum ....prawictwo pospolite Ty nie masz dopiero 29 lat tylko aż :D

Gość prawictwo pospolite128
Ale ja jestem szczesliwy i nie chce miec dziewczyny .. Co moglaby mi dac dziewczyna czego nie mam w tej chwili ?

Gość gość
Myslicie strasznie stereotypowo.Gdzie wy zyjecie? Dlaczego matki maja prac obesrane gacie? Jesli facet mieszka z rodzina, to co, nie moze sam sobie uprac? I dlaczego ma obzerac matke rencistke? na ogol wlasnie on na sie powaznie doklada do domu i pomaga matce. Rozumiem,ze jak ma zone, to krepujace jest wspolne mieszkanie (choc, jesli nie innego wyjscia,m ozna sie dogadac). Ale dopoki nie, to niby czemu nie ma mieszkac w rodzinnym domu, zwlaszcza, jak dom jest wygodny a rodzice fajni? Przecietnego 30latka nie stac na kupienie wlasnego mieszkania, a mieszkanie w wynajetej prowizorce jest i drogie i niemile.. Umartwiac sie w mysl tego, co powiedza inni? Prawdziwie silny facet ma w d***e opinie innych i postepuje tak, jak jest w damy momencie najwygodniej dla niego i jego najblizszych.

Gość ssssdd
prawictwo mogłaby ci dać HPV i kiłę

No tak się składa, że i ja mam rodziców w Anglii i jak tylko skończę studia weterynaryjne to też tam ruszam. I też będe z nimi mieszkać razem, bo taniej, bezpieczniej. Ja to rozumiem. Lepiej mieszkać na zachodzie z rodzicami niż z jakimiś przedstawicielami innej nacji (choćby Pakistyńczykami, Hindusami itp). I gadanie, że jest to przejaw nieporadności życiowej moim zdaniem jest po prostu głupie. Świadczy na niekorzyść osoby wypowiadającej się w taki sposób.

@a mi szkoda - dokaldnie , mysle, ze kiedy jest milosc, wtedy sie wszytko zminia. Facet chce byc mezczyzna dla swojej kobiety i dla niej przede wszystkim. Jesli sie dogadujecie, sytuacje sie zmieni. Jelsi jedna strona mysli powaznie od drugiej w kwesti wspolnego zycia, to wspolnie pojema plany jak taki plan wprowadzic w zycie. Przeicez takie wlasnie sytuacje wiele pokazuja o drugiej osobie.

Aniaaa26 - wyslalem Ci maila.

Gość gość
a seks?jesli taki 30 letni facet jakos przygr***** sobie baba to co ma zrobic/?poprosic mamusie zeby wyszla na godzne czy 2, wybyla sie na noc? a jesli za sciana jest mamusia to czy ona zaklada mu gumkę? haha

Gość gość
taki facet to ciapciak

Gość champtar
Po pierwsze naucz się prawidłowo zadawać pytania bo tobie chodzi bardziej o co sądzicie o facetach pasożytujących na rodzicach. Ale są i tacy którzy nie mają innego wyjścia brak pracy, praca na umowę zlecenie ( wówczas nawet jak hamują po 27h to nie dostaną więcej jak 1,3 zł) ja łatwiej znajduje pracę za granicą niż u nas. do tego w moim mieście miejscowa gazetka wypisuje bzdury jął to ludzie nie chcą pracować jak to źle na stażu w "obozie pracy" ( gdzie już 21 osoba sama rezygnuje z niego gotowa płacić karę pup). Swoją drogą takimi firmami i pup winna zająć się prokuratura ponieważ jeśli dostają kasę za stworzenie dodatkowego miejsca pracy a po 3 miesiącach zwalniają pracownika i znowu biorą nowego to kasę powinni zwracać bo miejsc pracy nadal jest tyle samo. Teraz by to obejść robi się fikcyjne staże. Pewna znana artystka gdyby żyła w Polsce powiedziała by dużo więcej rozumiejąc sytuację lub nadawała by się do cyrku. Ja zadam inne pytanie dlaczego nie zmienia się konstytucji by budżet ustalać po znajomości tego ile się już ma pieniędzy? zamiast tego tworzy się kolejne dziury i zadłuża ten biedny kraj coraz bardziej. O kraju winno się myśleć nie z otwartą butelką wódki przy stole a z otwartą głową.

Gość gość
nie stać mnie na własne mieszkanie, znowuż kobiety gdy słyszą że mieszkam z rodzicami nie chcą mieć ze mną do czynienia cwaniary.

Gość gość
jak mamusia pierze osrane gacie 30 letniemu bykowi -to on totalnie niewiescieje