Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy, szczepić czy nie?

Polecane posty

Ja nigdzie nie napisałam że nie ma powikłań po szczepieniach!! Owszem, zdarzają się. I szkoda każdego dziecka które to spotkało. Ale jak tak rozumujesz to może nie wychodź z domu, bo zdarzają się potrącenia przez samochód!!

Gość gość
a mnie smieszy jak ktos pisze choroby egzotyczne i wymienia : rozyczka ospa, odra ....hehehe ale mi to egzotyka, dzieci dalek choruja na ospe, nawet dorosli ktorzy juz przeszli ta chorobe to choruja na polpasiec. ale piszecie egzotyczna bo to tak powaznie i groznie brzmi:)

Gość gość
lady a skąd niby czerpiesz swoją wiedzę ? Z internetu? To zacznij z netu też czerpać wiedzę o odmianie rzeczowników przez przypadki. Nie masz w ogóle pojęcia o czym piszesz. Powielasz ciągle te same głupoty. Nawet nie liznęłaś mikrobiologii, ale specjalistka z ciebie nie z tej ziemi.

nie specjalistka ale miałam ulotke od dtp w ręku i chyba widziałam a o tym jak działa rtęć na orgazm to nie trzeba byc mikrobiologiem żeby wiedziec po chemi stosowanej jestem więc wiem jak działają metale ciężkie na organizm

Gość gość
wiedzę z chemii to ty masz taką jak i z polskiego ;/

ja nie mieszkam w polsce, na codzień posluguje się w innym języku więc mam w d***e czy pisze poprawnie czy nie. po kilku latach po prostu się zapomina

Gość gość
albo raz piszecie ze w polsce jest najwyższa szczepialnosc dzieci, najwyzszy procent w europie i ze w innych krajach tak szybko sie nie szczepi a z drugiej strony o masowej rezygnacji ze szczepien, same sobie zaprzeczacie i te teksty o epidemi gruzlicy i krztusca,

Gość gość
Jesteś po chemii stosowanej... Aha... no i co dalej?

a skąd ty możesz wiedzieć jaką ja mam wiedze kobieto? jak bym była taka tępa to bym bez zastanowienia znowu poleciała dziecko zaszczepić bez zastanowienia

Gość gość
Wiesz co Lady?? Nie jest hańbą nie mieć wiedzy na jakiś temat. Ale hańbą jest pisanie takich baboli...

jak by mi system nie uznawał linka za spam to bym ci wysłała do ulotki dtp gdzie czarno na białym pisze ze szczepionka zawiera tiomersal

Gość gość
mój synek gdzy miał 6 tyg. został zaszczepiony na 2 dzień trafil do szpitala , nie ruszal raczka i nozka , miał strasznie podwyższone CRP i dużo innych skutkow ubocznych . ORDYNATORKA W SZPITALU Powiedziala mi pare zdan na temat szczepien wiec nigdy więcej nie został zaszczepiony . Ma 5 lat jest zdrowy . Natomiast starszy był szczeiony i zadnych skutków ubocznych

Gość Agnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa1
Moje dziecko te bardzo źle przeszło szczepienie Odra- świnka- różyczka, a juak zrobiliśmy badania po szczepieniu na obecność metali ciężkich to aż lekarz za głowę się złapał. Nasz lekarz nie szczepił dziecka. Tak poza tym dlaczego matki się aż tak unoszą i dogryzają tym co nie szczepią, skoro ich dziecko zaszczepione nie może się zarazić? Skąd te ostre słowa? Nie od dziś wiadomo, że samo szczepienie chroni przed chorobą..... A ile szczepionek jest nadal wymyślanych i nagonki np. na ptasią grypę. Tylko prostak wierzy w takie rzeczy! Uważam, że należy szczepić dzieci, ale rozsądnie, nnie skojarzonymi, tylko tymi zaleconymi, przeciągać szczepienia o rok, a nie po samym urodzeniu i obserwować bacznie dziecko.

Gość Agnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa1
Miało być, że samo szczepienie nie chroni przed chorobą....

Gość gość
Dtp to chyba szczepionka refundowana? Nie wiem nie szczepiłam nią dziecka. O ile wiem infarix heksa nie zawiera rtęci ani jej pochodnych.

Gość gość
Ja nie szczepię, sanepid nas gania, a niech gania, to jest sprzeczne z konstytucją!

Gość gość
Macie rajcje nie szczepta

Gość Beznadziejna sytuacja
Nie zamierzam wdawać się w dyskusję tutaj.Ja swoje dziecko szczepię.Nie chcecie szczepić dzieci, to wasza sprawa.Tylko gdy zachoruje powinni was "mądrali" obciążyć wysokim kosztami.