Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakrecona111

przerwanie anty

Polecane posty

Gość zakrecona111

witam. Od pewnego czasu biorę tabletki anty, jednak chcę przestać. Biorę ostatnią paczkę i zostało mi 8 tabletek, jednak bardzo źle się czuję, jestem przeziębiona i zastanawiam się czy po prostu już przestać je brać. Ostatnio kochałam się 16.02. Czy mogę po prostu tak o przestać skoro nie mam zamiaru już ich brać dalej? Pozdrawiam

Gość zakrecona111
hm?

Gość zakrecona111
nikt się nie wypowie? ;>

Gość zakrecona111
można przerwać branie tabletek tak o w trakcie opakowania?

Gość gość
można przerwać ale lepiej jest wybrać opakowanie do końca żeby za bardzo nie rozregulować hormonów. ale jesli masz migreny, jakieś poważne bóle, kołatania serca to lepiej przerwać od razu. W ulotce powinno być napisane w jakich wypadkach należy przerwać branie tabletek od razu.

Gość zakrecona111
nigdy mi nic nie było po tabletkach, ale jestem przeziębiona i strasznie źle się czuję - ból głowy, ból w klatce piersiowej, czasem strasznie szybko bije mi serce. Po prostu nie ma sensu ich brać bo i tak nici z seksu gdy jestem chora a i tak mam zamiar skończyć na tym opakowaniu. A tak z ciekawości - jak długo działają tabletki? ile dni wstecz mogłabym się kochać żeby teraz je odstawić?

Gość gość
jeśli nie zamierzasz ich więcej brać to i tak lepiej wziąć do końca. Jesli zamierzasz przerwać tylko na czas przeziębienia to nie radze bo sobie tylko niepotrzebnie namieszasz w hormonach. jeśli chodzi o skuteczność to jesteś chroniona do ostatniej tabletki która weźmiesz.