Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tricky nick

prezenty od ojca

Polecane posty

Gość tricky nick

Mój ojciec zawsze miał tajemnice przeróżne i swoje życie , swoje sprawy. Rodzine miał daleko w tyle, wracał po 22-giej i awanturował sie z matką. Ale do rzeczy.po latach odmieniło mu się. Rozwiedli sie, a ojciec zmienił swoje podejscie, zaczął zabiegać o swoje dzieci- mnie i moje rodzeństwo. Minęło kilka lat. w miedzy czasie wypłynęła sprawa , że jeszcze przed rozwodem kupił jakąś działkę z siedliskiem na mojego brata. Mnie pomaga finansowo. Siostrze pomaga fizycznie- jest gościem od noszenia cięzkich rzeczy, starszemu bratu za to nic nie dał materialnie i z siebie tez nic nie dał, ale brat się wżenił w bardzo zamożną rodzinę, więc zyje w luksusie w porównaniu z resztą. Jest ogólny kwas. Wszyscy maja przed wszystkimi tajemnice - bo oczywiscie mamy taki warunek postawiony, ze nikt nikomu ma nic nie mówić. Ta pomoc jest super, ale jest i cena. Kto bierze ten i musi sie zgadzać na mało idealny charakter ojca, a styl ma dośc... trudny. Jest bardzo porywczy. A ta jego robota jest kością niezgody w naszych relacjach. Mysle nad tym, czy dac mu szansę i pokazac moje prawdziwe uczucia, czy zgadzać się na to co jest, doceniając fakt, że bardzo sie stara, choć to wszystko mu wychodzi koślawo....

Gość tricky nick
nie chce pamietac przeszłości. Bo to smutne , czasem jeszcze boli. Doceniam to co jest teraz. Postarał sie, zeskanował stare zdjęcia z dzieciństwa. przywiózł mi jako prezent. Przeoczył jednak fakt, że ja na tych zdjęciach płaczę. Nie chcę prezentów, mało mi na nich zależy. Mam gdzieś jakieś stare złote monety, za cięzki szmal. Chcę mieć fajnego ojca. A tu z ojca raz po raz wychodzi potwór....

Gość tricky nick
dał nam kase. teraz chce kontrolować zakup mieszkania. Owszem, chce pomóc, ale robienie afery na budowie przy obcych ludziach mnie rozwala. Zapytałam czy mu oddać wszystko? Powiedział, że nie bo to prezent. Ale kwote co jakis czas przypomina. Może powinnam wszytsko oddać i powiedzieć : zachowuj się człowieku jak ojciec i dziadek, bo tylko na tym mi naprawdę zależy...