Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tylko mnie obarcza winą za kryzyz

Polecane posty

Gość gość

a sam nie widzi swoich błędów. Mam powoli dość. Jesteśmy razem 3,5 roku od kilku miesięcy mieszkamy razem. A na przyszły rok planujemy ślub. Od jakiegoś jednak czasu mamy kryzys ja nie czuję że mnie jeszcze kocha, że jest ze mną bo chce a nie z braku laku i takie różne. Próbowałam zmienić nastawienie spojrzeć na wszystko z dystansem że może się mylę. Próbowałam rozmawiać co wywoływało kłótnie. On nie widzi żadnego problemu mówi że to wszystko moja wina że ja go odstraszam od siebie i że będzie dobrze jak JA się zmienię. Nie twierdzę że wina nie leży też po mojej stronie ale on też zawinił. Ja chcę walczyć o to żeby w końcu było lepiej ale skoro on twierdzi że on robi wszystko dobrze to sama o to nie zawalczę. Bo niby jak? Co robić?

Gość gość
w temacie ma być KRYZYS

Gość Kinky Boeing 777
Ale rozwiń jakie problemy on widzi w tobie. Co chce żebyś w sobie zmieniła?

Gość gość
swoje nastawienie, że powinnam się cieszyć a nie wiecznie mieć skwaszoną minę że nie powinnam wszczynać kłótni. Nastawienie mogę zmienić ale to nic nie zmieni po prostu przestanie mnie denerwować to co mnie denerwuje i uznam że faktycznie mam się z czego cieszyć i on nic nie poprawi. Nie wszczynam kłótni tylko wyrażam swoje zdanie. Owszem jestem marudna a nie powinnam być ale nie widzę czasem innego sposobu żeby mnie zauważył

Gość Kinky Boeing 777
Wszystkie jesteście marudne. Od kiedy zamieszkaliście razem widujecie sie częściej, rozmawiacie więcej, więc więcej masz czasu na marudzenie. Wcześniej mu to nie doskwierało bo nie widział Cie ciągle. A tak przynajmniej przypuszczam, zastanów sie co o tym myślisz. Jeśli czepiasz sie o jakieś pierdoły to nic dziwnego ze doprowadzasz go do szału.... Tragiczne jest to z wami że mamlacie o kompletnie nieistotnych rzeczach z naszego punktu widzenia :)

Gość gość
nie mielę ciągle ozorem ale widzę że się oddalił że po prostu wsiąka go rutyna i przestał mnie zauważać. Bo co to jest przychodzi z pracy zje i komputer do późnych godzin nocnych? Często słowa ze mną nie zamieni. Próbowałam go rozruszać. Owszem nie zawsze i ja mam ochotę żeby coś robić ale raz na miesiąc dzień tylko dla nas choćby go w łóżku spędzić bez komputera i TV to chyba nie dużo. I wcale nie marudzę też więcej po prostu mówię mu co mi się nie podoba bo do tego mam prawo. Nie chcę się czuć jakbym była z nim bo nikt inny mnie nie chciał. A tak właśnie czuję. Wiem że i ja jestem winna oziębieniu stosunków ale jeśli TYLKO ja się zmienię on przyjdzie na gotowe

Gość gość
co powinnam zrobić? Bardzo proszę o opinię

Gość gość
a może jemu nie zależy i powinnam się poddać? Bardzo proszę o rady

Gość gość
no znudziłas mu się szmato, dostal co chcial, wiec pewnie i tak juz sie nawet nie bedzie chcial z tobą żenić

Gość gość
on na ślub naciskał ja nie. I proszę mnie nie obrażać

Gość gość
WQ****IŁAŚ MODKĘ :D

Gość gość_KK
"TYLKO ja się zmienię on przyjdzie na gotowe" Ty nie chcesz czuć, że nie jestes z nim, bo nikt inny cię nie chciał? To zdanie powyżej pokazuje, TY GO NIE KOCHASZ, jesteś z nim bo nikt inny sie nie napatoczył. Jesteś egoistką i dokładnie patrzysz kto ile daje, kochająca osoba z radością daje ukochanemu. Miłość to taka dziwna rzecz, że im bardziej ją dzielisz tym wIecej jej masz, a u ciebie tego BRAK.

Gość gość
ja go kocham i staram się zmienić bo wiem że nie jestem w tej sytuacji bez winy. A ktoś inny mnie chciał wybrałam jego. Jak zmienić się dla człowieka który na wszystko kręci nosem i nic nie zauważa?

Zająć się sobą bo mnie się zdaje, że skoro psycholog nie pomógł ci w innej sprawie, to możliwe jest, że pomoże inny psycholog albo psychiatra.

Gość gość
cieszę się że z nim jestem ale on zaczyna traktować mnie jak powietrze i tego nie widzi. Każda moja próba zmiany kończy się kłótnią bo jemu jest dobrze tylko ja marudzę. Widzę swoje błędy ale nie uważam że to wszystko moja wina. Zajmuję się sobą i po co od razu psychiatra? Kobieta powinna się czuć kochana przez kogoś kogo ona kocha prawda

Gość gość
wyprowadź się od niego bluszczu i zacznij się szanować. To że facet cierpi bo musi jeździć 150km żeby zamoczyć nie znaczy, że masz się do niego wprowadzać i mu dawać wszystko na tacy, żeby miał doope na miejscu i nie musial sie przemęczać

Gość gość
nie jestem bluszcze. OBOJE chcieliśmy razem mieszkać i nie widzę w tym nic dziwnego. Ja też nie chciałam tak ciągle do niego jeździć. MIESZKANIE razem nie jest problemem.

Gość gość_KK
Wyobraź sobie, że jak on wraca z pracy i zajmuje się komputerem i swoimi sprawami to siedzi w swojej jaskini, do której ty nie możesz wejść. Pytanie brzmi, jak go zachęcić, aby z niej do ciebie wyszedł??? Siądziesz pod nią i będziesz trajkotać??Nie, to go raczej nie zachęci. Będziesz krzyczała pod nia albo prosiła, aby wyszedł natychmiast? Może i zadziała, na początku związku, ale jeżeli wyjdzie, rozejrzy się, zobaczy, że NIE MA NIC CIEKAWEGO, to pożałuje, że z niej wyszedł i następnym razem pupy nie ruszy. Możesz go jeszcze na siłę za głowę wyciągnąć, ale gwarantuję, że takie przytulanie nie sprawia przyjemności i nie spaja związku :D

Gość gość_KK
Otóż moja droga, musisz sprawić, aby Lisek sam wyszedł, a co takiego może go skusić?? Ano CIEKAWOŚĆ, ciekawość tego co takiego robisz, że nie zwracasz na niego uwagę, co czytasz, że się tak śmiejesz i nie latasz koło niego jak zawsze, co tam pieczesz w kuchni i dlaczego robisz to ubrana tylko w fartuszek?

Gość gość
proponuje wyjścia robienie czegoś razem nawet sex ale jemu po prostu się nie chce. Woli mnie olewać bo cóż już mnie ma i wydaje mu się że cokolwiek nie zrobi źle to będę z nim

Gość gość_KK
zacznij mieć swoje życie to wtedy staniesz się na tyle interesująca, że twój ukochany się tobą zainteresuje, bo nie da się zainteresować czymś co już znamy.

Gość gość
nie pyta co czytam nawet jak się śmieje z tego. Do kuchni wchodzi jak jest głodny zresztą tu radzi sobie równie dobrze jak ja więc też latania nie ma. Wie że gdzieś wychodzę z koleżankami ale jest mnie pewny. Nie czuje zazdrości bo nie ma wpływu na tych którzy mogą mnie podrywać

Gość gość
mam swoje życie ale jego to nie interesuje po prostu

Gość gość_KK
musiałam rozdzielić wypowiedź bo uznawało za spam.

Gość gość_KK
no to go zostaw, bo on już cie nie kocha, na co ci taki facet?? Mam taki staż jak ty i u mnie jest lepiej niż na początku.

Gość gość
no to wyprowadź się od niego denna szmato, niech znowu zacznie cię zdobywać, bo z tego co piszesz to widać że on ma wszystko na tacy, seks też sama mu proponujesz, a on już ma cię dość, skoro nawet o seks musisz się go prosić, bo on cie już nie chce, nie dzialasz na niego, nudny bluszczu co życia swojego nie ma i usluguje facetowi

Gość gość
MAM SWOJE ŻYCIE. Nie proszę go o sex ale często ja pierwsza zaczynam. Nie widzę w tym nic złego. A mówi że kocha i że chce być ze mną. Tylko że to tylko słowa niestety właśnie

Gość przypadkiem
gosc KK ma 100 procent racji wg Mnie Moj maz tez tak czasem robi ale on to TV oglada.Jak zaczyna to robic ja przestaje sie nim interesowac robie swoje siedze na kompie albo jade do sklepu a on z czasem mysli tak aha nie odzywa sie zla czy cos zrobilem i sam przychodzi a co nic nie gadasz co tam kupilas itd i tak co jakis czas ma a jak jest problem to ja juz mu sama mowie taaaa ja jestem wszystkiemu winnna a Ty jestes swietojebliwy Michas :) no i tako faceci wiedza ze popelniaja bledy ale najlepsza obrana jest atak:)

Gość gość
tylko że on nie zauważy że się nim przestałam interesować. Wczoraj była godzina gdzieś po 12 w nocy odwrócił się nagle w moją stronę ( bo oczywiście komputer) zobaczył że ja czytam. I wielce zdziwiony zapytał " O to ty jeszcze nie śpisz? A rano mówisz że cię głowa boli" po czym wrócił do oglądania samochodów na allegro

Gość gość_KK
czy ty czasem nie jesteś z moim ex?? Ile on ma lat 30?