Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

10 mies dziecko nie potrafi samo usiąść

Polecane posty

Gość gość

Raczkuje, od niedawna sam wstaje przy meblach lub w łóżeczku, oczywiście od dawna sam siedzi stabilnie, ale tylko kiedy sami go posadzimy, nigdy jeszcze nie usiadł sam, nawet nie próbuje. Czy to normalne? Miał ktoś podobny problem?

Gość moja opinia jest taka
tak, mialam podobnie. Dziecko raczkowalo bardzo dlugo a nie umialo usiaść.Pozniej to sie wyrowna, bardzo muizliwe ze kregoslup ma za slaby i nie chce samo siadac, bo to czuje. raczkowanie to super cwiczenia na kregoslup.Nie ma sie czym martwic

Gość moja opinia jest taka
konsultowalismy sie z ortopeda i powiedzial nam, ze dziecku mocno wystaja dwa kregi co swiadczy o slabym kregoslupie wlasnie. Zalecil nam raczkowanie do upadłego, bo sa matki ktore dzieiom ograniczaja raczkowanie np na trawie, pasiku czy nawet w domu bo costam

Gość gość
No ja ograniczalam raczkowanie po trawie. Wiesz dlaczego? Bo trawnik jest obsrany przez psy, bo są rozbite butelki i inne syfy.

Gość gość
Sppkojnie nie wdzystki dzieci wykonuja dane czynnosci w ksiazkowej kolejnosci. Mpja corka miala 5miesiecy jak zaczela raczkowac 6 mies jak zaczela chodzic przy meblach a nie siedziala. Zaczela siedziec i siadac jak skonczyla 9 mies

Gość gość
mój synek chodził w wieku 10 m-cy a usiadł z leżenia w wieku 11 .. możesz go stymulować np. przewracając na boki tak jakby turlając bo dziecko podnosi się na bok i do siedzenia - na początek można ćwiczyć na twojej dużej poduszce bedzie mu łatwiej

Gość gość
Do goscia z 13:26, a moze jeszcze poslugiwala sie sztuccami w wieku 4mcy? :D niby dorosle baby a takie glupie :D