Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka100

trudne zaparcia, pomocy!

Polecane posty

Gość majka100

Witajcie, cierpię od lat na silne zaparcia. Sprawa jest skomplikowana,bo nie pomaga nic!!! Żadne tabletki przeczyszczające, czopki i wszystkie żywieniowe rady,typu śliwki, jabłka, otręby, kefiry itp............. Przeczytałam o tym wszystkie fora i wypróbowałam niejednokrotnie. Miałam robioną kolonoskopię, nic nie wykazała , ale tak samo w niczym nie pomogli mi lekarze. Pije dużo wody, jestem bardzo aktywna fizycznie i nic!!! Tak jak by jelita odmówiły pracy, ruchów..Co robić...?

Gość majka100
zapomniałam dodać, mam 23 lata.

Gość gość
ja zaparć się nabawiłam w internacie w szkole średniej potem męczarnia przez calą szkołę średnia studia i jeszcze kilka lat,pewna pani polecila mi pić z samego rana szklankę zimnego mleka 3,2 % bez dodatków,jeść dopiero po ok 2 godzinach,piłam sumiennie może 2 tygodnie i kurcze z czasem jak mleko o 6 tej to o 8mej zawsze mnie natura wzywała,pomogło,jak w zegarku,później przerzuciłam się na "grzybka tybetańskiego" kwaszenie mleka nim efekt podobny ale wymagający sumienności i przestrzeganiu 24h

Gość gość
*sumiennie 2 tygodnie czekając na efekt,ale picie mleka co rano praktykuję codziennie rano od jakiś 3 lat.

Gość gość
moze kręcenie hula hop pomoże?

Gość gość
tyle lat żyję i o grzybku tybetańskim nie słyszałam..muszę spróbować, zawsze jakaś nadzieja..dzięki

Gość Amidek lambda 1
jeb chleb tylko razowy, pełnoziarnisty, bez masla. do kanapek rano warzywa, jablka, pij wode slotwkinka?, mozesz pic tez actimele, maslanki... nie jdz niczego mącznego... a jesli nie cche ci sie to kup se colon c :]

Gość gość
pod kilkoma względami jest rewelacyjny,pisać ci nie będę,poczytaj sobie,no i zero chemii więc i wątroba odpoczywa,żołądek nie cierpi du.pa nie boli :),a trawienie wspomaga znacząco.

Gość gość
Powaga.pilas kiedys japcoki? Kiedys byly smaczne. Kup wsklepie i wypij gwarancja ze nieotrujesz sie. Obecne tak dzialają ze ze poprostu sie zesrasz si w maty bo pomyslisz ze to tylko gaz sie pchal:-) . Tylko niewpadnij w nalog:-)

Gość Amidek lambda 1
a przypadkiem nie bralas ostatnio jakis lekow ktore mogly zniszczyc twoja flore bakteryjna? i stad kiepskie trawienie.. jesli tak bylo to probiotyk colon c , albo inny, ale ten git calkiem git ;p

Gość majka100
kiedys mialam 3 operacje w jamie brzusznej, 7 lat temu, ale i przed i po mam ten problem. jestem teraz za granica przez pare miesięcy, więc chyba jabcokow ani colon c nie dostane, musze szukac odpowiednikow.. :)