Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do mam karmiących niemowlaki mlekiem krowim

Polecane posty

Gość gość

jak wasze dzieci reagują na to mleko? Bo ja zauważyłam,że synek od jakiegoś czasu robi twarde zbite kupy, czasem widać,że musi się wysilać, żeby zrobić. Z początku myślałam, że to może od czekolady, bo mały ostatnio szaleje na punkcie kinderków, więc tata i dziadkowie oczywiście mu nie żałowali, ale teraz odstawiłam czekoladę, a kupy nadal takie same. Więc tak myślę czy to może wina mleka? Z drugiej strony syn je już prawie wszystko tak jak my, więc dlaczego miałby robić inne kupy, hmm sama nie wiem ;p

Gość gość
A w jakim wieku jest dziecko?

Gość gość
może być uczulony lub źle tolerować krowie. Mój syn np. rzyga jak kot za przeproszeniem po wołowinie

Gość gość
ile ma dziecko??? to ze dziecko coś lubi np czekoalade nie znaczy że ma to wciąż dostawać. a owoce je, warzywa???

Gość gość
ja przeszłam na krowie jak dziecko skończyło rok ale bardzo źle tolerował to mleko, wieczne zaparcia, bóle brzucha, wybudzanie w nocy, wróciłam do Hippa probiotycznego i wszystko wróciło do normy.

Gość gość
na kinderki nie żałowali a na mleko modyfikowane dla dzieci to już owszem. co za ludzie!!!

Gość gość
moje dziecko je: czekoladki, czekolade, jogurty naturalne, sery, praktycznie wszystko z mleka krowiego, nie ma ani śladu skazy, wypije tylko krowie i już jest skaza. Może po prostu nie tolerować. Mój ma rok a chcieliśmy przejść na krowie bo nie chce pić modyfikowanego, i od 11 miesiąca nie pije wcale mleka bo nie chce :]

Gość gość
syn ma 10mies. oczywiście ze je owoce i warzywa codziennie. no i tez wlasnie przeciez napisalam ze czekolady juz nie dostaje. dobra, to zapytam inaczej, jak powinna wygladac kupa 10 miesiecznego dziecka?

Gość gość
moje dziecko dostalo mleko krowie w wieku 19 mc i dostalo wysypki na ciele i nie mogla kupy zrobic.. lekarka kazala odstawic i leciec dalej na modyfikowanym. dodam ze nic innego nowego dziecko nie dostalo do jedzenia

Gość gość
10 miesiecy i dajesz mu mleko krowie i czekolade :o idiotka do kwadratu !!

Gość gość
10mcy i mleko krowie??? czekolada??? zgroza

Gość gość
Moj ma 11, daje krowie,kupy sa bardziej zwarte,jasniejsze ale nie twarde bobki. A jak je gotujesz? Ja zazwyczaj gotuje na nim kasze do butelki i potem odparowana wode uzupelniam,tak wg.starego przepisu zza czasow mojej mamy:P Moze to mleko ktore podajesz robi sie za tluste? Dziwne,ze dzieci w innych krajach,ktore nie maja alergii,pija mleko krowie nawet po pierwszym polroczu i jakos maja sie dobrze. Marketing wami zawladna i wmawia ze mm takie zdrowe...

Gość gość
Ojej nie dostańcie zawału, syn koleżanki mając pól roku zajadał serki homogenizowane z bułką

ja jestem zwolenniczką karmienia krowim mlekiem po roku, bo pokolenia się tak wychowały i nic - zdaje się - im nie było. jednakże dziś byłam u pediatry i przy okazji spytałam kiedy mogę przejść na mleko krowie, a córka ma 14 m-cy. Poza tym babcia męża ma swoją krowę, i mleko mielibyśmy ekologiczne. Odpowiedziała mi, że do 2 lat karmić mm. Bo krowie mleko jest dla cieląt a nie niemowląt. MM jest wzbogacone różnymi substancjami, których mleko krowie nie posiada, ponadto jest robione na wzór mleka ludzkiego.

Gość gość
jak wiadomo mleko krowie jest najlepszym mlekiem mlekiem pod słońcem ale dla cieląt, dla ludzi najlepsze jest mleko matki ewentualnie innej kobiety a w ostateczności sztucznie modyfikowane.

Gość gość
Ojej nie dostańcie zawału, syn koleżanki mając pól roku zajadał serki homogenizowane z bułką x ja nie rozumiem, dlaczego szukasz takich skrajnych, patologicznych porównań? moja koleżanka mieszka w jednopokojowym mieszkaniu ze mężem, dwójką dzieci i starszą matką.... czy to znaczy że to jest norma i wszyscy mamy tak mieszkać???? opisana sytuacja przez ciebie nie jest normalna!!!!! twoja zresztą również. Dziecko powinno pić mleko modyfikowane do 3 lat! a do roku to już absolutne minumum! jak można dać 10 miesięcznikowi kinderki???? i jeszcze argument bo lubi.... ile ty masz lat? a wykształcenie to pewnie podstawowe.

Gość gość
26.02.14 [zgłoś do usunięcia] gość # Podejrzewam, że ty nawet na podstawowe się nie załapałaś. W życiu bym nie podawała dziecku do 3r.ż syfu za jaki uważam, sztuczny chemiczny proszek- dumnie nazywanym "proszkiem na wzór kobiecego mleka" ;) W wielu krajach schemat żywienia zezwala na stosowanie mleka krowiego poniżej roku- tak więc patologia?! I dlaczego wychodzisz z założenia że ja to autorka- jest wiele normalnych ludzi którzy w normalny sposób odżywiają dzieci, a nie sztuczne ramy typu 9miesieczniakowi kawałka chleba nie dam, ale już tydzień później zrobie mu cała kanapke na kolacje, żałosne. A dziecku pijącemu przez 3 lata biały proszek, zwyczajnie współczuje 🖐️

Gość gość
Tiaaaa, dajcie dzieciom mleko krowie od razu po wyjsciu ze szpitala.. swietny sposob zeby im od razu, tak na poczatek zycia od razu nerki rozwalic :O Poczytajcie sobie mONdre mamuski jaki mleko krowie ma sklad i o ile przekracza normy zawartosci wapnia dla czlowieka...

Gość gość
dziecko to nie ciele to po co krowie ?

Gość gość
Ludzie otrzasnijcie sie,bo robia wam papke z mozgu! Krowie nie zdrowe,dlaczego??? By sie mm sprzedawalo,proste jak drut! Ktos musi zarabiac,tak? A co zrobic zeby zarabiac? Wmowoc mamuskom ktore.we.wszystko uwierza,zekrowie takie zle,szkodliwe,nie.nadaje sie. Dlaczego nadaje sie dla.dzieci brytyjskich,norweskich,holenderskich itp? Dlaczego w skandynawii nie uswiadczycie mleka mm3 nie dla.alergikow? Mleko krowie to wciaz mleko naturalne,a modyfikowane to mieszanka Krowiego w proszku z olejami i stucznymi witaminami i innymi swianstwami by ta struktore prosku utrzymac. A witaminy i tak jako sztuczne gorzej sie wchlona,lepiej dziecko zdrowo odzywiac niz myslec,ze mm to taki cud miod. Poza tym,moje dziecko jest nawet uczulone na sztuczna mieszanke jakim jest mleko modyfikowane i dzieki bogu! Mmo iz piersia karmic musialam przestac ze wzgledow medycznych to szybko sie okazalo,ze.musi pic krowie. Nigdy nie bylam zwolenniczka mm i na szczescie truc dziecka do 3 rz jak inni tym nie bede. Poza tym poczytajcie schematy,przed rokiem dzieciom zdrowym mozna podawac posilki na mleku krowim. Sztuczne mleko,sztuczne kaszki,traktujecie swoje dzieci jak jakies tuczniki. Dziecko zdrowe ma prawo jesc wszystko w tym mleko krowie.

Gość gość
a karmienie piersią do 3 roku jest obrzydliwe? Dlatego jest zalecenie, żeby dziecko piło mm do 3 roku życia, bo tak długo potrzebuje mleka matki. Niech ten roczniak pije mleko krowie, niech je przetwory z mleka ale nie na zastępstwo mleka matki, po prostu nie w takiej ilości jak ok. 500ml/dziennie, dlaczego rekomenduje się 2 kubki mleka modyfikowanego dziennie po 1 roku życia aż do skończenia 3 r.ż.? Bo tylko 3% kobiet karmi piersią po ukończeniu przez dziecko roku. W krajach rozwiniętych np w Wielkiej Brytanii ruszają akcje propagujące karmienie piersią, objęte są matki które urodziły dziecko w pierwszym kwartale 2014 roku, każda karmiąca 6 miesięcy ma dostać 400 Ł, karmiąca dłużej więcej itd. Jak czytałam artykuł to nie mogłam wrzucić linka, bo uznało to za spam.

Gość gość
A czym było wykarmione pokolenie dzisiejszych "mamusiek"-było tylko mleko krowie i proszkowane w niebieskim pudełku na kartki! Moja córka była uczulona właśnie na jedyne mleko w proszku,więc jak większość dostawała mleko krowie z woda i mąką kukurydzianą. Nie było nic innego do wyboru.Niektóre matki musiały karmić dzieci mlekiem ogólnie sprzedawanym w butlach litrowych,bo nie wszyscy mogli sobie pozwolić na mleczko prosto od krowy.I co?Przeżyli,wyrośli są zdrowi,mają dzieci ale wiedzy mało!

Gość gość
Skoro tak wychwalacie kaszki z rosmanna to czemu je kupujecie? Skoro sa na zwyklym mleku w proszku ? Te po 5 miesiacu.

Gość gość
" dlaczego rekomenduje się 2 kubki mleka modyfikowanego dziennie po 1 roku życia aż do skończenia 3 r.ż.?" I tu cytujesz reklame. Widzisz jak toba zawladneli,ze nawet nie siegniesz dalej! A oficjalny schemat zywienia po pierwszych urodzinach mowi: Kubek mleka modyfikowanego Kubek mleka krowiego Pol kubka jogurtu lub innych przetworow z mleka krowiego,np.2 lyzki twarogu. Jeszcze koncerny maja swoich ludzi przekupionych ktorzy namawiaja na mm po 1 rz.ale ta sila ich jest co raz slabsza. Potrzeba czasu by jak za starych uwazano,ze jednak mm jest gorsze od krowiego. Jednak juz postep jest bo w diecie dziecka karmionego sztucznie przewaza mleko naturalne odzwierzece a nie przetworzony sztucznie proszek.

Gość gość
Moje dziecko nie dostawalo modyfikowanej mieszanki zastęczej, jak również sloikow czy smakowych kaszek.

Gość gość
tępe dzidy a mleko krowie to niby skąd jest,tez koncerny je sprzedają,więc jakas marna ta wasza teoria spiskowa

Gość gość
Mleko ktore kupuje pasteryzuje i nalewa w butelki mleczarnia a nie ta sama firma co produkuje zarcie dla kota.

Gość gość
mało wiesz o przemysle spożywczym

Gość gość
nie cytuję reklamy, tylko poradnik żywienia dziecka po 1roku, wydany przez Instytut Matki i Dziecka. Tam jest mowa o mm, natomiast ktoś grubo posmarowałam, żeby tylko raz było wspomniane, że dziecko może być nadal karmione piersią.

Gość gość
Dziwne,mam najnowsza wersje poradnika na komputerze i tam jest mowa tylko o jednej porcji mm,o jednej krowiego i o jednej przetworow mlecznych.