Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odeva

póżne ząbkowanie

Polecane posty

Gość odeva

hej, mój syn skończył 10 m-c i na razie ma tylko 1 zęba. Druga jdedynka na dole wydaje się być już blisko ale nadal nic. Czy któres z was dziecko też tak późno ząbkowało??

Gość gość
tak

Gość gość
Podobno nawet lepiej jak dziecko później ząbkuje niż jak w wieku 3-4 miesięcy ( z czego mamusie się cieszą i szczycą)

Gość gość
Mojej pierwsze zęby wyszły pod koniec 11 miesiąca. Do 2 urodzin miała już wszystkie ząbki.

Gość gość
Nie ma reguły u nas ząbki zaczęły pojawia się po 9 miesiącu życia, zawsze był podobny schemat, kilka dni przed było marudzenie, płacz, wkładanie wszystkiego do buzi, wieczorna gorączka którą zbijałam milifenem - ibuprofenem w syropku ma truskawkowy smak więc nie było problemu z jego podaniem. Czasami zdarzały się też rzadkie kupki jednak efektem zawsze był kolejny ząbek.

Mojej córce wyszły dwa dolne w 11 m-cu. A połapaliśmy sie, bo jak mąż ja karmił to cos zastukało. Zero objawów zabkowania. Obecnie ma 14 m-cy i nadal tylko te 2 dolne i zero objawów następnych.

Gość gość
Moj syn za tydzien konczy 11miesiecy i nie ma zadnego zeba choc intensywnie sie slini juz z miesiac, ma spuchniete dziasla i gorzej spu w nocy i wszystko bierze do buzi