Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zmiany w znamieniu

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam między piersiami dość spory pieprzyk. Ostatnio zauważyłam że delikatnie zmienił obwódkę a do tego wokół niego pojawiły się dwa nowe pieprzyki - jeden jest już większy, a drugi zupełnie maleńki. Wszystkie 3 mają charakter raczej guzowaty, nie płaski. Czy powinnam udać się do lekarza? Czy przy takich znamionach które ma się całe życie może pojawić się coś niebezpiecznego? Ostatnio wciąż coś mi dolega i w mojej przychodni patrzą już na mnie jak na darmozjada, więc średnio mam ochotę iść tam ponownie.

Gość Millefiori12
No nie wiem, chyba bym poszła. Trudno mówić bez fotki, zresztą mało wiem na ten temat. Lepiej iść niż potem żałować.

Gość Kazi_Wierz
Hmmm, między piersiami? A możemy zobaczyć ;-)

Gość gość
idź do dermatologa a nie lekarza ogólnego. Znamiona warto kontrolować.

Gość gość
Może masz włókniaki. Moja babcia miała niedawno wycinanego naczyniakowłókniaka, którego miała kilkadziesiąt lat. Coś mu odbiło, może mechaniczne uszkodzenie, nie wiem, w każdym razie, urósł i wdał sie jakiś stan zapalny. Chirurg wyciął gada na poczekaniu i z głowy. Niestety to dziadowstwo się dziedziczy , znalazłam u siebie na ciele kilka malutkich, a z wiekiem ich liczba może rosnąć:(.