Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alimenty na 2 dzieci eks nie płaci bezskuteczne dzialanie komornika co robic

Polecane posty

Gość gość

Alimenty zasądzone. Kolejny miesiąc nie mam zadnych pieniędzy. wiele razy już taka sytuacja się powtarzala ale po jakims czasie komornik znajdowal jakiś sposób żeby namierzyć dluznika.Wiem, ze ma pracę,Eks chodzi db ubrany, ma pracę bo chwalił się nieopatrznie ze niezle zarabia. Mowi ze nie placi bo nie ma, po prostu.Poza tym nie ma pracy już z 2 lata...:)W każdym razie sytuacja wygląda tak,ze komornik namierzyl go ze jedyne co to oficjalnie pracuje na...1/8 etatu w firmie kosmetycznej- z tego ma odprowadzane składki i tyle. Bardzo sprytny złodziej okradający nie kogo innego jak swoje male corki, które go kochają, mimo ze umarlyby z głodu jakby nie ja. Komornik zalamuje ręce ,jego rodzina i on smieja się mi w twarz. Dodatkowo wspomnę "niewielki" szczegol,ze nie odwiedza dzieci zgodnie z wyrokiem, 2 dni w m-cu,ale średnio raz na kwartał-oczywiście powod to brak kasy i auta...Nie dzwoni również już miesiąc, powodu nie podaje... Co ja mam robic?Czy państwo naprawdę az tak lekceważy dzieci i ich matki a pobłaża przestępcom (bo nazywajmy rzecz po imieniu). Alimenty rosną, dlug w miesiącu marcu urośnie do prawie 5 tys. Komornik kiedyś powiedział mi ,ze czasem jak zlozy się w prokuraturze sprawę to umarzają z powodu malej szkodliwości czynu. Nie zarabiam zadnych kokosow,tyle ze utrzymuje dom,auto,dzieci,ktore sa zadbane i db ubrane,nie odstają od innych dzieci.Na fundusz alimentacyjny zarabiam za dużo,przekraczam 100zł:)Czyli ojciec biologiczny bezkarnie nie placi alimentów,nie ponosi zadnej odppwiedzialnosci za dzieci,nie odwidza Ich. I państwo brni jego ,nie pomaga dzieciom czy matce.Ogarnia mnie pusty smiech

Gość gość
Podaj o alimenty dziadków, rodzeństwo, to może zmobilizują tatusia.Z 1/8 etatu komornik może zabrać 60%.

Gość gość
z tej 1/8 etatu ma 180zł brutto:)Innych dochodow nie ma,zameldowany jest u mamusi i tatusia(ojciec emerytura około 3 tys,matka pracuje jako praco i zarabia średnio ponad 2 tys). On jako zdrowy 37 latek nie pracuje-tak twierdzi. Mieszka w trójmieście,gdzie wynajmuje mieszkanie. Pali sobie chłopak codziennie paczkę Malboro, na faceboku zafundowal sobie fotkę z cygarem, zadowolony i dumny:)Uwaza się za dobrego tatusia,jego rodzina także.Brzmi irracjonalnie ale naprawdę oni tak sądzą. Wyczytalam teraz o prokuratorze- widzę ze to jest naprawdę realne.Co innego jakby miał grupe inwalidzką, był niezdolny do pracy. Wczesniej miał prace za ponad 4tys-to tez ma znaczenie. Chodzi db ubrany,stac go było na prawnika jak zalozylam sprawę w sądzie o uregulowanie widzen(chciałam go zmusic do odwiedzania dzieci choć raz w m-cu żeby dac dzieciom jakąs przewidywalność i regularność,ale jak widać nic nie pomoglo.Za miesiąc wnosze do sądu o nalozenie grzywny o niewypełnianie obowiązku widywan się z dziecmi). tak się zastanawiam jak dostaie wyrok w zawiasach będzie miał nasrane w papierach pewnie. Z pozwaniem jego rodziny się zastanawiam,bo ja sama zaspakajam podstawowe potrzeby dzieci-a nie wiem czy te alimenty od dziadkow nie sa brane pod uwagę tylko wtedy jak matka nie ma dochodow,jest niezaradna i siedzi na garnuszku państwa,a nie tak jak ja pracuje o sobie radzi.

Gość gość
Powiem tobie tak prokurator owszem mozesz próbować ale myslę że niejeden tutaj potwierdzi że prokuratorzy umarzają sprawy.Najlepsze wyjście mamusie i tatusia pana podać o alimenty,jak im już zasądzą to możesz im powiedzieć że jest coś takiego jak regres i mogą się zgłosić po regres do synka i zaśmiać się w oczy. Nawet się nie zastanawiaj.

Gość gość
Ty nie masz sobie jakoś radzić ty masz sobie dobrze radzić,i jak trochę pościemniasz jak tatuś to spoko przy takich dochodach dostaniesz je od dziadziusiów.Nie udowadniaj przed sądem na co cię stać a powiedz na co cię nie stać.

Gość gość
Jeśli się z Ciebie śmieją i trzymają darmozjada to niech płacą na wnuki.Nie bądz matką Polką - Ty dzieci wychowujesz, poświęcasz im swój czas.TO TEŻ SĄ PIENIĄDZE - ten czas mogłąbyś poświęcić na dodatkową pacę.Jeśli ojciec nie zabierze dzieci nawet na weekend , nie masz się nad czym zastanawiać. Nie licz na państwo.Licz na to co sama wyszarpiesz.

Gość gość
Wiesz bardzo często takie wniesienie pozwu przeciwko mamusi i tatusiowi skutkuje szybkim płaceniem alimentów przez dawcę. Dziaduniom do śmiechu nie będzie.Nawet jak nie dostaniesz za wiele to lepsze coś niż nic.

Gość ZZZzniecierpliwiony
Chcesz pieniędzy od dziadków? A wcześniej ich zgodę otrzymałaś ?

Gość ZZZzniecierpliwiony
Ps. Dziadkowie Cię rozmnożyli?

Gość gość
Ten co ją rozmnożył - nie płaci. Więc może ci którzy rozmnożyli tego co nie płaci - zapłaczą ;)

Gość gość
ZNiecierpek do budy tam możesz sobie poszczekać,jest prawo i ch*j ci do tego jak się z niego korzysta...

Gość ZZZzniecierpliwiony
Do tanga trzeba dwojga..

Gość gość
No i dziadków jest dwoje - znaczy jeden dziadek + jedna babka = dwoje do tanga alimentowego. Se potańcują po sprawie ;)

Gość ZZZzniecierpliwiony
""""""" gość No i dziadków jest dwoje - znaczy jeden dziadek + jedna babka = dwoje do tanga alimentowego. Se potańcują po sprawie oczko.gif """"""" Prawo stanowione , musi być zgodne z prawem naturalnym. Wtedy będzie przestrzegane, Oczywiście nie przez wszystkich. Ale przez normalnych ludzi , tak. I tu w tym temacie , raczej nie ma nic do śmiec*****a zastanawiam się nad śmiechem i brakiem poszanowania języka polskiego. A tym samym , odbiorcy.

Gość gość
pozwac dziadkow, zaraz dorwia synusia i tak mu wp*****la ze zacznie placic :P a jak nie to niech placa skoro wychowali takiego GNOJA.

Gość gość
Odbiorca nie jest w stanie odebrać przekazu n.t. tanga alimentacyjnego bo znowu nie wziął proszków. I po ilości cudzysłowów można wywnioskować że ta sytuacja trwa już ze trzy dni.... Albo i cztery ;)

Gość gość
Wiecie, czasem rodzice wstydzą się takiego syna.Ale wszystko można załatwić - choćby opieką nad wnukami.ale jeśli to takie bydlaki, które się śmieją z przekrętów synusia, to powinni płacić.

Gość gość
Ch*j wam wszystkim do tego z kim kto i jak.Prawo jest tego by się do niego stosować,jeżeli facet nie płaci na dzieci to co ma z ch**em zrobić???Mogła by wynająć ruskich by mu łeb obcięli renta była by większa pewnie.Do sądu oddać nie bo bedzie ta k***a do więzienia chce go wsadzić,dziadków o alimenty nie bo przecież tej szmacie dziadkowie dzieci nie robili.Ma do c***a prawo do kroków by dzieci dostały co im się prawnie należy i podajcie choć jeden powód by z niego nie korzystała???Bez moralnych gówien bo o moralności to może tatusiowi ch**e dajcie wykład.

Gość gość
Moge podać nawet 5 takich powodów: ch*j; ch*j; ch*j; ch*j; ch*j!!!!!!!!!! Mało?

Gość gość
Cmoknij sie w nos żadne morale wasze mnie nie interesują masz inną alternatywę???

Gość gość
Oczywiście! dupa, dupa, dupa, dupa, dupa!!!!!!!!!

Gość gość
autorko podaj o alimenty dziadków i nwet sie nie zastanawiaj

Gość gość
I babki też. Koniecznie.

Gość gość
Oczywiście! dupa, d**a, d**a, d**a, d**a!!!!!!!!! Pokrzyczałeś już sobie???Czy jeszcze coś??

Gość gość
No. Ale może jeszcze być k****. Chcesz?

Gość gość
A co to jest k....???

Gość gość
A co to jest k....???

Gość gość
K***a to jest taka szmata która zarabia d**ą przy pomocy c***a. Rozumisz?

Gość gość
A co to ma wspólnego z zadanym pytaniem przez autorkę????

Gość gość
A nic. A to po co sie pytasz?