Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy was też irytował pobyt w szpitalu po porodzie ?

Polecane posty

Gość gość
Mi tam nikt nie pomagał, dziecko pojechało ze mną od razu na salę poporodową. No chyba że za pomoc uznać zabieranie dziecka do kąpieli, ale i to wolałabym sama zrobić- jeszcze w domu wyczesywałam mu skrzepy z włosów, za to oliwki nie żałowali- w przeciwieństwie do wody :)

Gość gość
personel nie jest od opieki nad dzieckiem po porodzie, drogie panie :)

Gość gość
phenoxyethanol ja bym taką paniusie jak ty w d**e kopnela i zepchała z łózka a nie telefon podawała, księżniczka na ziarnku groc*****a 12h po cc schylałam się i wszystko robiłam a księżniczka na ziarnku grochu nie mogła! dobrze ci tak, a o pomoc się prosi a nie nadąsana dziewczynka że nikt się nie domyślił!! szanuj innych a oni będą ciebie szanować.

Gość gość
personel nie jest od podnoszenia komórek jak komuś spadnie, bez przesady ;/

Gość gość
jedno osobowej sali nie polecam,znajoma tak by umarła... też chciała salę jedno osobową i dostała krwotoku,dobrze że ktoś zajrzał bo było by po niej

Gość gość
po to jest jednoosobowa, żebyś mogła w niej z mężem/bliską osobą mieszkać! która pomoże, zaopiekuje się i dzieckiem, i tobą. płacisz=oczekujesz=wymagasz. także z tym krwotokiem kiepska sprawa, ale nie można generalizować tylko dlatego, że jedną laskę olał facet i przyjaciele, i została sama! ja nie byłam sama ani przez moment w trakcie tych 3 dni pobytu, nie wyobrażam sobie, żeby mnie zostawił z jakiegokolwiek powodu. wyskoczyć po ciuchy, coś, czego zapomniałam - klucze dostawali rodzice czy teściowie i jechali załatwić sprawy. wałówkę też donosili, bo szpitalny catering ... nawet gesslerowa by nie pomogła ;) koszt 250 za dobę, wyszło 750 w sumie, nie stać by mnie było na taki wydatek gdyby nie ubezpieczenie firmowe męża.

Gość gość
no i faktycznie prędzej sobie salę "zaklepałam". poród miałam wywoływany, więc było mi łatwiej przewidzieć termin.

Gość gość
ja Bogu dziękowałam że mnie wypisują po 48 h od porodu.... nie przetrwałabym trzeciej nocy, bo byłam już tak padnięta - trud porodu i bezsenne noce, bo dziecko głodne. Niestety bez odpowiedniej utraty wagi, lekarz nie pozwalał na karmienie mlekiem sztucznym. Więc chodziłam całą noc z dziekiem na ręku jak mogłam, by jak najmniej płakało (pierwszej nocy leżalam sama, ale drugiej przywieźli dziewczynę w ciązy, czekającą na poród, chyba na oxy, bo ciągle stękała biedna, miała skurcze)..poród był super, ale 2 dni potem to koszmar! dziecko brali tylko rano na mycie i ważenie i wizytę lekarza.

Gość gość
też uważam że nie była taka zła ta instytucja sali zbiorowej dla noworodków i ograniczonych wizyt rodziny. Dostęp powinna mieć tylko jedna wybrana osoba, czy to partner, czy matka, czy przyjaciółka - po prostu jedna bliska osoba. Ktos kiedyś poród porównał do wejść na Mt Everest w jednoczesnym łamanie 30 kości....i po tym wszystkim na serio chciałam się tylko wyspać i ..najeść, bo przed porodem od 3 dni nie zjadłam nic prawie, bo wszystko wymiotowałam :)

Gość gość
też tak uważam! zakaz wprowadzania facetów na sale wieloosobowe. U nas w szpitalu jest tak, że nieraz nawet na położnictwie kładą osoby z innych oddziałów, nie ma w tym nic złego,ale jeśli na łóżku obok trwa reanimacja, a obcy facet kręci się pod nogami twierdząc że ma prawo być, a lekarz nie może dotrzeć z defibrylatorem, to coś jest nie tak

Ja lezalam w dwójce, dziewczyna po 30 drugie dziecko -jej mąż siedzial praktycznie od rana do wieczora zresztą mój tez wiec kazdy zajmowal sie sobą- to odnośnie odwiedzin :) personel czasami o bardzo dziwnych porach przychodzil Np o 2czy 3 w nocy zabrać na badanie, cczasem jak sie budzilam ok 5 to mi ciśnienie mierzyli cichaczem obchody przyjazne bez ponaglania ale i tak chcialam jak najszybciej stamtad uciec gdyż mialam problemy z kp a czulam ciągle takie patrzenie na ręce jak by z politowaniem jak to nie umiesz.