Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fruzik06

Stosunek podczas 11 dnia cyklu, a tabletki Teenia?

Polecane posty

Gość fruzik06

Witam, Dopiero zaczęłam stosować swoje pierwsze tabletki antykoncepcyjne (Teenia). Według zaleceń lekarza wzięłam pierwszą tabletkę pierwszego dnia cyklu. Dzisiaj mam 11 dzień cyklu (tabletki przyjmuje regularnie o godz.20) i doszło do stosunku z wytryskiem. Czy jest szansa zajścia w ciąże? Według ulotki nie ma żadnej ale wolę jeszcze zapytać tak na wszelki wypadek. Proszę o wyrozumiałość :)

Gość gość
Skoro wg ulotki nie ma to dlaczego uważasz że na forum powiedzą ci coś mądrzejszego niż napisali twórcy tabletek na ulotce? Uwazasz, że dane w ulotce pojawiły się tam ot tak bo ktoś sobie tak wymyślił? Nie, ulotka powstała w wyniku badań podczas pracy nad lekiem.

Gość fruzik06
Organizm człowieka bywa nieprzewidywalny stąd moje pytanie.

Gość gość
Tabletki antykoncepcyjne powinny być dostępne po obowiązkowych uprzednich badaniach nie tylko ciśnienia, krwi i hormonów, ale też inteligencji. Co jeden temat na kafe o tabletkach to głupszy. Jedne łykają i nie pozwalają się chłopakom, kolokwialnie mówiąc, spuścić do środka, bo na bank zaciążą i lepiej chuchać na zimne, inne nie robią 7 dni przerwy bo głupie myślą, że tak jak za pierwszym razem mają brać w pierwszy dzień okresu (krwawienia z odstawienia) i po 2 dniach zaczynają nowe opakowanie. Ręce opadają, wszystko opada.

Gość gość
To po co ci opinia innych, jak organizm jest nieprzewidywalny?

Gość gość
No to chyba liczysz się z tym, że jeśli owulacja nie została zablokowana przez tabletki to mogłaś zajść.

Gość fruzik06
Mam rozumieć, że owulacja została zatrzymana i nie ma szans na ciążę?

Gość gość
Tak ulotki kłamią! Łykajcie tabletki, traćcie kasę i dalej cudujcie jakie cyrki. Pewnie ulotka dlatego ma długość gazety, żeby nieprawdę pisac w niej.

Gość fruzik06
I prosiłam o wyrozumiałość, gdyż nigdy nie brałam tabletek stąd mam takie pytanie, a wszelkie złośliwości są na prawdę zbędne.

Gość gość
Co ty jej za bzdury piszesz i utwierdzasz w głupocie o niezablokowanej owulacji? Tabletki działają od pierwszego zastosowania pierwszej z nich.

Gość gość
Tabletki anty blokują owulację i dlatego nie można zajść w ciążę, ale jeśli wciąż masz obawy i nie wierzysz w ich działanie to chyba nie ma sensu ich branie. Żadne zabezpieczenie nie da ci 100% pewności.

Gość gość
To nie ja ją utwierdzam tylko ona sama twierdzi że organizm ludzki jest nieprzewidywalny -jak widać sama zakłada że w jej przypadku anty mogą nie zadziałać ale i tak współżyje do końca a potem się męczy czy aby nie zaszła mimo to.

Gość fruzik06
Wierze, chciałam po prostu się upewnić czy wszystko dobrze zrozumiałam. Kto pyta nie błądzi, ale widzę że niektórzy potrafią być tylko złośliwi i nic więcej.

Gość gość
Upewniłaś się, koniec tematu.