Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest sposób aby niemowlę szybciej zasypiało

Polecane posty

Gość gość

córka ma 6 miesięcy. Od samego początku zasypiała ok 24:00. Jeszcze w ciąyz największą aktywnośc wykazywała od 22:30 do 24:00 nie wiem czy to ma coś do rzeczy. Jest kochana bo jak już zaśnie to spi do 9:00-10:00, ale czasem oczy mi sie już zamykają ze zmęczenia...w dzien robi sobie drzemki ktore razem trwają ok 3 godziny. Kapiel ma o 19:30, później mleko i zasypia tylko że ona robi sobie wtedy kolejną drzemkę ( ok 30 min) a nastepnie zasypia ok 24:00. Próbowałam aby w dzień spała mniej, ale była rozdrażniona, marudna a i tak nic to nie dawało bo w konkretny sen zapadała znowu o 24:00. Próbowałam ją przetrzymywać po kapieli dłużej i zasypiała po 22:00 ale i tak robiła sobie drzemkę, a zasypiała na całą noc tez o 24:00 albo i później. Próbowałam ją wymęczyć zabawami, nosić itp ale to nic nie daje. Nie wiem czy moge coś jeszcze zrobić czy po prostu już tak ma i koniec...

Gość gość
a co robisz jak ona się wybudza po pół godzinie? Jak wyglada ten czas do 24?

Gość gość
Musisz ja przestawić, obudz ja o 7-8 i wtedy pojdzie Ci spac wczesniej.

Gość gość
ona jest po prostu wyspana. Nagle podnosi głowę ( bo spi zawsze na brzuchu ) oczy wielkie, uśmiechnięta. Jeżeli ją zostawię to i tak nie zasnie, jeżeli będe nosiła to tez nie. więc biore ją z łóżeczka troszke ponoszę, później albo sama sie bawi albo ja sie z nią bawię.W międzyczasie wypije jeszcze mleko. zbliża się 24:00 córka robi się senna i zasypia

Gość gość
tylko że jak ja obudzę to jest masakra....jest niewyspana, marudzi płacze bo i tego próbowałam a i tak szła spać ok 24:00. czasem nie wiem od czego to zalezy szła spac szybciej nawet o 20:00 ale to tlyko kilkanaście razy w ciągu tych 6 miesięcy

Gość gość
Po pierwsze by przestawić dziecko musicie wcześniej zaczynać dzień a po drugie po tej wieczornej drzemce nie ma zmiłuj, musi spać. Mówisz jest teraz noc i śpij dalej. Nie wyjmujesz z łóżka, nie zapalasz światła, nie bawisz się z dzieckiem. I nastaw się na tydzień do dwóch, że będzie ciężko bo po 2 dniach organizm nie zdąży się jeszcze przestawić, tu trzeba długiego czasu i konsekwencji.

Gość gość
ale ja nie próbowałam przestawiac jej w 2 dni tylko ponad tydzien i nic

Gość gość
przyzyczaila sie poprostu, poloz ja w lozeczku i niech tak lezy , a sam wkoncu usnie, jak zacznie plakac to wez na raczki , uspokoj i odloz i tak to skutku, przemeczysz sie kilka dni ale mysle ze sie uda, ja tak robilam ze swoim synem, tez spal kiedy chcial, a teraz jest kapile o 19 : 30 , mleczko, boire go do obdicia zaspiewam kolysanke, i jak tylko si eodbije klade do lozeczka, czasem marudzi to siedze przy nim, a czasem odwraca sie na boczek i zamyka oczka, ma 5,5 msc, wsatej o 3 na mleczko a potem wsatje juz calkowiecie o 7:30

Gość gość
Dokładnie musisz ja obudzić kilka razy o 7 i znieść marudzenie, teraz ok ale jak wrócisz do pracy to dopiero przesrane, moja córka zasypia max 20 odkąd skonczyla 5 tygodni, bardzo tego pilnowalam z każdej imprezy rodzinnej sie zmywalismy o 19 żeby nie zburzyć rutyny, jejku jak nas obgadywali, zwlaszcza męża kuzynki których dzieci zasypialy na tych imprezach na rękach, na poduszkach itp a teraz one maja problem a moja 19 m córka wie ze 19 30 jest kąpiel potem mleko, przytulanie, czytanie i sama zasypia z kocykiem tylko, pilnuj tego

Gość gość
To po co zrezygnowałaś? Teraz Twoje dziecko wie, że jak będzie marudzić to w końcu ulegniesz i przeciągnie się pora spania. Ja dodatkowo miałam wprowadzoną zasadę, że zasnąć w dzień dziecko mogło tylko do godziny 16, jak do tej pory nie zasnęło to nie dawałam spać do kolacji bo potem też bym musiała siedzieć do 24. Ja jednak na to nigdy nie pozwalałam bo to pora spania i koniec jak któreś moje nie mogło zasnąć to miało leżeć w łóżku (mniejsze czasem nosiłam).

Gość gość
Mój syn ma prawie 4 mieś. Też zasypiał na noc około 23. Wcześniej kąpiel była o 19.30 . Przesunęłam ją na 21 , póżniej jest pierś i młody zasypia najpóżniej o 22. Budzi się o 6.30 , znowu pierś i zasypia dalej. Budzi się o 8.30 i dopiero wtedy zaczynamy dzień. W ciągu dnia śpi dwa razy, o 11.30 zasypia na 2 godz i około 17 na godzinkę . Może spróbuj przesunąć porę kąpieli i nie pozwól zasnąć do tego czasu.