Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polacy zbyt mało kupują i wydają pieniędzy. Kupujcie więcej !!!

Polecane posty

Gość gość

Tak jak Japończycy, kupujcie ile wlezie, gospodarka bedzie sie krecila, bierzcie kredyty i kupujcie !

Gość gość
jest jeden problem POLACY NIC NIE PRODUKUJĄ więc zasilimy tylko niemców japońców i chińczyków

Gość gość
czyja gospodarka? PO posprzedawalo za bezcen wszystkie zaklady produkcyjne, markety, ktore u nas stoja odprowadzaja kase do swoich panstw: portugalia (biedronka), niemcy (lidl), anglia (tesco), francja (auchan, carrefour) itd. albo nasze wlasne firmy przeniosly sie na cypr by nie placic podatkow w polsce (in post - super zayebista konkurencja dla poczty WCIAZ polskiej)

Gość gość
a za czasu pis wszystkie markety były polskie dobre ha ha

Gość gość
akurat wtedy gdy rządził pis polska gospodarka miała się całkiem nieźle. no ale lemingi i sekta antypisa dalej będą jechać po kaczyńskim i jego rządach. zapominając ze tak naprawdę rzad platformy jest najgorszym rządem jaki mamy od 1989 roku.

Gość gość
lepiej, ale i tak bylo fatalnie to wszystko wina Wałęsy i jego kolesi, to samo gowno rządzi do tej pory, jest juz za pozno na zmiany :(

Gość gość
"jest jeden problem POLACY NIC NIE PRODUKUJĄ więc zasilimy tylko niemców japońców i chińczyków" x tez prawda. ale problem polskiej kieszeni jest jeszcze jeden. mianowicie państwo zabiera nam w podatkach naprawdę sporo. policzcie sobie ile płacimy vatu, akcyzy, różnego rodzaju podatki pośrednie itd i nie dziwota że zostaje nam mało w portfelach.

Gość gość
Żryjcie jak najwięcej wieprzowiny,bo chłopom zalega :D

Nie kupuję w Polskiej firmie bo takowych brak,a jeśli są jeszcze jakieś niedobitki,mają skromny asortyment.Polscy producenci powinni się zrzeszyć i utworzyć polski market,z własnymi produktami.

Gość gość
A posluchać w reklamach to wszystko polskie. U rolnika bezpośrednio kupować i wszystko na temat !

Rolnik to tylko jedna branża,do tego trzeba mieć kontakty.Chodzi o wielobranżowego przedstawiciela polskich producentów.

Gość gość
Podstawa to wyżywienie,reszta to pikuś

Wedel,Pudliszki,Winiary już nie są polskie,a to tylko najpopularniejsze nazwy firm z branży spożywczej.

Gość gość
xen i tak nigdy nie kupowałem produktów z tych firm

Jedna branża może być zbyt słaba,by bronić się na konkurencyjnym rynku.Chciałabym,by istniał market wielobranżowy,wyłącznie z polskimi produktami. Kiedyś takie sklepy budziły we mnie obrzydzenie,szczególnie na wsi.Teraz widzę to inaczej,chodzi o wspomaganie polskich producentów,rozwój gospodarki.Jednak na początek,trzeba wyciąć raka rosnącego na Wiejskiej.

gość xen i tak nigdy nie kupowałem produktów z tych firm x Ja kupowałam,a majonez the best;).