Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justaaaaaaaaaa

czy beta zrobiona za wczesnie? prosze poradźcie

Polecane posty

Gość justaaaaaaaaaa

Pierwszy dzień miesiączki 7.02.2014, owulacja w 12 lub 13 dniu cyklu (potwierdzona u lekarza), od 15 dnia cyklu brany duphaston. Lekarz zalecił w 26 dniu cyklu (bo owulaca była wczesniej niż "powinna") zrobić test lub betę. Zrobiłam betę w 22 dniu cyklu bo nie wytrzymałam. Wynik poniżej 2. Czy możliwe, że zrobiłam za wcześnie? Proszę podpowiedzcie. O objawach nie będę mówić bo starając się - same wiecie jak to jest, że kobieta sobie przypisuje różne rzeczy. Mogłam popełnić błąd z tym, zę za wcześnie? moge mieć jeszcze jakąkolwiek nadzieję?

Gość justaaaaaaaaaa
Dodam jeszcze tylko, że waham się czy odstawić duphaston, czy jednak na wszelki wypadek brać go dalej. Nie wiedziałam, ze można tak bzikować starając się o drugie dziecko :/ Proszę, podpowiedzcie...

Gość gość
Beta była zrobiona jakies 13-14 dni po owulacji,wiec sądze,ze jest wiarygodna i ciazy nie ma.

Gość justaaaaaaaaaa
no właśnie miałam zrobić w 13-14 ale w końcu nie wytrzymałam i zrobiłam w 10 dniu po owulacji. Czy moze być wiarygodny wynik?

Gość justaaaaaaaaaa
proszę... wiem, ze dla kogoś może to być banalna sprawa ale wypowiedzcie się, czy miałyście podobny przypadek może u siebie, ze w 10 dniu od owulacji jeszcze beta Wam nie wzrosła. Chcę mieć chociaż cień nadziei...

Gość gość
Ah,nie doczytałam,ze zrobiłaś bete 10 dni po owulacji. No w takim razie mozglo byc jeszcze za wczesnie. Poczekaj do dnia spodziewanej miesiaczki tak jak zalecil lekarz i wtedy zrob.

Gość gość
*mogło

Gość gość
za wcześnie !!!!

Gość gość
wielkie dzięki za odpowiedź. Człowiek chyba musi żyć nadzieją...

Gość gośc LLLL
może ale nie musi. Zagnieżdzenie jest od 6 do 12 dni od zapłodnienia a dopiero potem wydziela się hcg więc mogło być jeszcze za wcześnie. Chociaż ja i tak jestem zdania że tak wczesne robienie bety czy jakichkolwiek testów ciążowych z jednej strony bez sensu. Ponoć połowa ciąż ulega mikroporonieniu jeszcze przed miesiączką więc taki wynik i tak może ostatecznie się skończyć miesiączką. Ale z drugiej strony wiedząc to można w przyszłych cyklach coś zaradzić jesli to jest np problem hormonalny

Gość gość
Witam mój wynik beta- HCG to 553 mIU/ml, proszę powiedzcie mi czy to dobry wynik ? Staramy się o dzidzię już 2 lata i wreszcie chyba się udało, dwa testy moczowe pozytywne, @ spóźnia się 9 dni, ale wizytę u gina am za 2 tyg dopiero a nie znam się za bardzo na normach tego testu :( Podpowiedzcie, proszę :)

Gość gość
tak, to ciąża, gratuluję :)

Gość gość
zdecydowanie ciąża.