Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorraaaaaaaffs

Czy roczne dziecko można już zapisać na jakieś zajecia dodatkowe

Polecane posty

Gość dorraaaaaaaffs

.....

Gość Arnold Boczek
Tak na mój ulubieny balet mongolski

Gość gość
a jakie są zajęcia podstawowe, że chcesz zapisać na dodatkowe? Proponuj***asen ale to zajęcia dla dziecka z rodzicem.

Gość dorraaaaaaaffs
dla niektórych dzieci żłobek jest podstawowy

Gość gość
to proponuję znaleźć klub maluch lub jakieś zajęcia dla dzieci z rodzicami, będzie fajnie spędzony czas wspólnie. Tylko jak na mój gust to po 18 miesiącu, nie szybciej.

Gość gość
Nie wystarczy dziecku spedzonego czasu w zlobku poza domem i bez mamy? Moze od razu oddaj do domu dziecka,zajma sie nim 24h/dobe a ty juz nie bedziesz musiala sie nim zajmowac.

Gość gość
kolejna mamusia, ktora meczy dziecko. roczne dziecko nie potrzebuje dodatkowych zajec. kretynka

Gość gość
oczywiscie, ogolnorozwojowe

Gość gość
wyjdz z nim na dwor tam jest pelno zajec dodatkowych

Gość gość
Jasne, ze są - te wszystkie rytmiki, piłki nożne dla bobasów i inne pierdoły ale po co mu to? Dziecko będzie miało nap[ięty grafiki od pierwszych miesięcy życia :O Śmieszą mnie mamuśki, które myślą, że jak dziecko od maleńkości zawalą obowiązkami to wychowają mistrzów i geniuszów. Trochę kreatywności- zajmij dziecku konstruktywnie czas w domu. Skoro chodzi do żłobka to i tak wystarczająco dużo spędza czasu w instytucjach.

Gość gość
ja pracowalam w prywatnej szkole muzycznej yamaha i prowadzilam zajecia dla dzieci od 1,5 roku do 3 lat - rytmika ale razem z rodzicem oczywiscie. zajecia dla bobasow od 6mca tez sa, chociaz juz tam nie pracuje to gdybym w tej chwili miala mozliwosc to chodzilabym z moim 9cio miesiecnzym synkiem na te zajecia. super rozwijajace, ucza kontaktu z innymi dziecmi. troszkę tez w tym zajec plastycznych bylo. jak masz mozliwosc to zobacz czy masz w swoim miescie taka szkole, naprawde warto.

Gość oautorka
moze angielski warto zeby znalo jakis jezyk obcy

Gość gość
Tak, zapisz na karate, gre na fortepianie, taniec towarzyski i język angielski. Sama się nim zajmij kretynko!

Gość gość
Ja od kiedy dziecko skonczylo rok chodze na zajecia dla maluchów. Sa tam piosenki , troche tanczymy. Pani co zajęcia opowiada o różnych rzeczach raz o zwierzaykach pokazuje ksiazeczki , puszcza dzwieki a na innych na przykład o owocach czy warzywach. Co zajęcia dzieci rysuja maluja lub naklejaja naklejki. Ja synka zapisalam tam by mial kontakt z innymi dziećmi. Wiadomo ze taki maluch jeszcze nie wszystko rozumie i nie kazde zadanie wykona. Ale widze ze maly bardzo lubi tam chodzić . Uczy sie życia w grupie. Bardzo polecam takie zajęcia. Teraz ma 1,5 roku i widze ze coraz wiecej robi na nich i rozumie.

Gość gość
od jakiego wieku zaczęłyście zapisywać swoje dziecko na zajęcia? ja się zastanawiam czy nie zacząć chodzić z 3-letnią córką do http://www.babyclubcafe.pl na zajęcia..

Gość gość
Ale czy jeżeli dziecko przez godzine czy dwie w tygodnie w towarzystkie innych dzieci będzie tańczyło i spiewało (a przynajmniej usiłowało) to straci w ten sposób dzieciństwo? Logiczne jest, ze rocznego dziecka do niczego nie zmusisz, więc jeżeli nie spodoba mu się, to będzie płakać i na siłę go tam nie zatrzymasz. a leniwe mamuski z kafe, którym się nie chce wyjśc z domu oczywiście nie pojmują, ze to nie jest pozbycie się dziecka, aby miec czas na tv, jak to one robią, bo z tym dzieckiem trzeba być razem.