Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andziun

chrzcic czy nie

Polecane posty

Gość gość
no to oc, jeśli wierzę w Boga a nie w Kościółek tzn że jestem niewierząca?

Gość gość
a ja wierzę i w Boga i w Kościół,to dopiero jestem wyklęta i przeklęta :D No co zrobić-muszę z tym żyć hahaha

Gość gość
i ba-(teraz mnie zlinczują na amen)-nawet to co parę dni powtarzam że wierzę w Kościół i w to że prowadzony jest przez Ducha świętego i w świętych obcowanie i w wieczne życie.No wiem wiem-oszołomstwo to jest stopnia niemożliwego :D Trzeba znosić takich waryjatów jak my :)

Gość gość
niunia, ale co kogo obchodzi w co wierzysz? O tobie jest ten temat? Nie. Więc zabieraj ten swoj kościółkowy móżdżek i wypad trolować gdzie indziej!

Gość Jakie to żenujące
Zrobisz jak zechcesz.Masz prawo mieć własne poglądy.Jednak pamiętaj o dziecku który będzie miał przechlapane gdy będzie w wieku szkolnym! Nie będzie szedł do komunii, bierzmowania itp.W większości w Polsce są katolicy.W dorosłym życiu może będzie chciał wziąć ślub kościelny?! Nie decyduj za dziecko.Będzie nastolatkiem sam zadecyduje o tym.

Gość gość
"

Gość gość
ale przecież dziecko jak odrośnie i będzie świadomie chciało chrztu to przecież raczej nikt mu nie odmówi

Gość gość
Nie słuchaj bzdur, że nie chrzczony dzieciak będzie miał przechlapane w szkole. Mój syn jest nieochrzczony, ma 13 lat i razem z trójką innych dzieci nie chodzi na religię, nie był u pierwszej komunii i nie miał z tego powodu żadnych nieprzyjemności. Normalnie jedt traktowany, nikt mu złego słowa nie powiedział. Z resztą dzieci mają w d***e takie rzeczy, jak sie nie nasłuchają w domu pieprzenia zacofanych i głupich rodziców, to sie nie interesuja kto jakiego jedt wyznania i czy w ogóle. Nie daj sobie wmawiać takich bzdur.

Gość gość
Ja bym palcem nie kiwnęła w sprawie chrztu. Jak mąż chce, niech chrzci, nie chce - to nie. Założę się, że mu się nie będzie chciało nic załatwiać i temat zemrze śmiercią naturalną. A ty z czystym sumieniem będziesz mogła mówić teściom, że mąż się sprawą "zajmuje" i niech on się tłumaczy, w końcu to jego rodzice.

Gość gość
Jak nie chcesz, nie musisz dziecka wychowywać w wierze katolickiej.Niech żyje jak świnia,raczej jak wieprz !Często tak bywa że mnóstwo ludzi niewierzących nawraca się, np; Krawczyk i wielu, wielu innych.Zwykle tak bywa gdy zagrożone jest ich życie!Jak trwoga to do Boga! Brzydzą mnie tacy ludzie jak ty😠

Gość gość
a ja wierzę i w Boga i w Kościół,to dopiero jestem wyklęta i przeklęta smiech.gif No co zrobić-muszę z tym żyć hahaha" / ja tez jak Ty. Ale jak czytam w wiekszosci tutaj wypowiedzi to mi skora cierpnie jak szatan teraz szaleje, laicyzacja na 100procent. No ale coz , Boga sie docenia dopiero wtedy jak w zyciu sie zdarzy cos niespodziewanego, choroba lub smierc kogos bliskiego lub inne nieprzyjemne rzeczy. :( Jak to mowiea "Jak trwoga to do Boga"

Gość gość
Ja tez wierze w Boga i kosciol.powiem wam nawet ze daje na tace co niedziela

Gość gość
No właśnie, jak Religa i Lem, którzy się nawrócili na łożu śmierci. x x x Czekaj... a nie! nie nawrócili się, zostali wierni swoim przekonaniom. Wieprze :D

Gość gość
01.03.14 ale co Cie dokladnie brzydzi? To ze ktos nie wierzy tak jak Ty w boga? Nie miesci sie to w twoim ciasnym umysle? Mnie u umarli rodzice i jakos sie nie nawrocilam

Gość gość
Umarli ci rodzice i napewno ze zlozonymi raczkami za konduktem zalobnym szlas.

Gość gość
do 01.03.14 [18:40 tak szlam za konudktem, bo mama chciala miec pogrzeb katolicki i miala do tego prawo, a ja uczestniczylam w tym pozegnaniu, bo dlaczego mialabym nie uczestniczyc? W pogrzebie z kazdej innej wiary tez bym uczestniczyla. Nie wiem co w tym dziwnego. Ale nie skladalam raczek i nie modlilam sie, bo nie mam do kogo. To bylo pozegnanie mamy a nie moje. Ja chce miec pogrzeb swiecki.

a ja będę moją córkę uczyć że jest Bóg, że jest cos takiego jak reinkarnacja, że zwierzęta i rośliny mają dusze i też czują podobnie jak my, że każdy zły uczynek będzie wracał z podwójną siłą

Gość gość
Dzieki za opinie. A tym, ktorzy mowia, ze dziecko bedzie mialo w szkole przechlapane... dlaczego ma miec? bo nie byl chrzczony? dzieci beda mu dokuczac? niby dlaczego? to tak samo, jak ktores dziecko jest grube, piegowate, rude itp itd. tolerancje moi drodzy wynosi sie z domu. wiec to dla mnie argument zaden. podpowiedzcie mi jeszcze prosze, co zrobic z chrzestnymi. mleko sie wylalo, musze to jakos wytlumaczyc. I z gory prosze o wypowiedzi osoby, ktore maja do powiedzenia cos konkretnego, bez oceniania mnie, bo nie o to prosilam. Ja nie mam nic do tego, czy ktos wierzy, czy nie, to kazdego indywidualna sprawa. A do tych, ktorzy tutaj tak bezczelnie "jada" na ludzi, ktorzy do kosciola nie chodza i sie nie modla mowie stanowczo - sio do rozanca a nie na forum! Bo Was to nie dotyczy! i przestancie nawolywac do wiary, bo zachowujecie sie jak sekciarze. Ja m.in. przez takich, jak Wy do kosciola nie chodze.

Gość gość
Autorko powiec poprostu ze dziecka nie chrzcisz bo wolisz zeby w przyszlosci samo wybralo sobie wiare i tyle.powinni to zaakceptowac a jak nie to podziekuj i nara

Gość gość
Dzieki za wszystkie opinie. I za krytyke ale tylko ta konstruktywna. Narazie nie poruszam tematu z mezem. On pewnie nawet nie pamieta ale domyslam sie, ze tescie lada dzien mu o tym przypomna... A co do chrzestnych - jesli maz zrozumie, ze syn sam w przyszlosci dokona wyboru, to faktycznie powiemy im, ze przelozylismy. Chcialabym, zeby Synek w przyszlosci sam sie okreslil. Jesli bedzie chcial - ja mu w tym na pewno pomoge.