Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Trollz

Zagrożona ciąża..

Polecane posty

Gość Trollz

Cześć. Czy są tu kobietki, które mają ciąże zsgrożoną? Jestem w 15tygodniu, mam umiejscowiona nisko kosmówke, prawdopodobnie przez to mam krwawienia. Mam sie oszczedzac,co też robie, ale ciezko bo mam małe dziecko w domu. Boje się. Mam nadzieje, ze znajda sie tu kobietki ktore beda chciały pogadać.

Gość gość
Hej. Ja jestem w 5 tyg i juz musze lezec. To moja 3 ciaza. Pierwsza stracilam w 6 tyg druga w 22 tyg.

Gość gość
Boje sie okropnie. Biore spore dawki lekow na podtrzymanie.

Gość Trollz
A co sie dzieje? Zbjakiego powodu stracilas ciaze w 22tygodniu? Xxx Ja.tez biore lekipoerwsza ciaza bezproblemowa, a teraz takie cuda, a moja corka wymaga opieki,uwagi..

Gość gość
gościu z 17:54 ,a czym to się objawia, jakimiś krwawieniami? bo ja jestem ok 5 tygodnia , byłam tydzień temu u lekarza i nic nie mówiła, ale boję się,czy wszystko będzie w porządku - krwawień brak, tylko czasem bóle brzucha jak na okres... czasem mocniejsze. ale lekarka mówila,ze to normalne. To moja pierwsza ciaza i schizuje...

Gość gość
Ciaza jest zagrozona z powodu wczesniejszych strat. W 22 tyg stracilam z powodu niewydolnosci szyjki. Biore 3x duphaston 3 razy magnez b6 i 2 razy nospe poki co.

Gość Trollz
Ja tez biore duphaston 3x1, magnez 3x1,nospa 3x1 to biore od 14 tygodnia. Ja tez sie boje o szyjke..

Gość gość
spore dawki leków,raczej tyle ile należy brać,nikt nie będzie przesadzał z lekami skoro ciąza ma obumrzeć to i tak to się stanie czy z lekami czy bez

Gość gość
Mi leki pomogly druga ciaze donosic do 22 tyg. dziecko urodzilo sie zywe tyle ze lekarze go nie ratowali to zmarlo. W pierwszej ciazy lekarz mnie olal z plamieniem i lekow nie dal i dlatego poronilam bo mam za niski progesteron.

Gość Trollz
Bardzo ci wspolczuje. Dlaczego nie zalozyli c***essara albo szwu jak byly problemy z szyjka? Ja nie bralam nic,dopoero od 14tygodnia. 12marca wizyta i tak bardzo licze ze wssystko sie podniesie do gory. A z maluszkiem dobrze,wiec tymbatdxiej sie boje..

Gość gość
Sytuaja dosc chora bo trafilam z skrocona szyjka i lekkim rozwarciem na palec gdzie mozna bylo dzialac i zalozyc szew lub pessar ale lekarze to olali. Czekali dali tylko magnez w tabletce i kazali lezec i niestety urodzilam za szybko. Do tej pory im mam to za zle.

Gość Trollz
Bardzco ci wspolczuje :( Ja narazie mam szyjke ok. 44mn dlugosci,ale martwie sie,ze jak lozysko bedzie eciaz nisko to zachacza o szyjke i uciska.. i ze moge miec lozysko przodujace...aass dosc zlyxh mysli,musi byc dobrze!!