Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość choracórka

U nas zapalenie oskrzeli jak pomoc dziecku przy uciążliwym kaszlu i katarku ?

Polecane posty

Gość choracórka

Mamy od 3 dni antybiotyk. Katar się nasila , kaszel też stał się bardziej uporczywy. Jak jeszcze mogę pomóc dziecku domowymi sposobami ?

Gość gość
Witam nie dawno przerabialiśmy to samo.Nam pani doktor doradziła antybiotyk oprócz tego syrop wukrztuśny ,inhalacje i oklepywanie.Odnośnie kataru woda morska do zapuszczania potem dokładne czyszczenie nosa (zależy od wieku u mnie czasami musiałam synkowi czyścić nos gruszką bo nie miał siły sam wysmarkać.

Gość choracorka
Córka ma 7 miesiecy

Gość gość
Jaki macie antybiotyk?

Gość choracorka
Mamy preparat do inhalacji , inhalujemy 3 razy dziennie od 5-30 min w zależności ile corka da się inhalować . Wode morską , antybiotyk , maść majerankowa no ale żadnych efektów nie widać . A wydaje mi się ze jest jeszcze gorzej, córka strasznie się dusi , jak nadchodzi noc to już spania nie ma ...

Gość choracorka
Ceclor , w proszku był do rozrobienia. Smak truskawkowy

Gość gość
Nie wiem jak jest z maluszkami ale mój syn ma 4.5 roku dostał od pani doktor (syrop nie jest na receptę ale lepiej skonsultować z lekarzem Sinecod syrop przeciwkaszlowy bo synek na noc i w nocy miał taki kaszel -Suchy że prawie się dusił. i to trochę łagodziło ataki kaszlu) Jeśli nie widzi Pani poprawy to może warto udać się do lekarza .wydaje mi się żę po 3 dniach antybiotyku powinna być jakakolwiek poprawa.

Gość gość
U nas o dziwo pomagały te plasterki zapachowe z apteki, nie pamiętam nazwy. Ale jako że tam było napisane, że stosuje się chyba od 2. roku życia, to w aptece poradzili nam żeby nie naklejać na piżamę, tylko gdzieś na łóżeczko.

Gość gość
Mój syn tydzień temu 2 tyg. temu miał zapalenie płuc i oskrzeli.Miał potworny kaszel, katar. Distaliśmy Amoksiklav, Beradual do inhalacji, fegaminę i Clemastinum. Po tygodniu wszystko wróciło do normy,aż lekarz się zdziwił.

Gość choracorka
i my mamy Berudol do inhalacji. Te plasterki to na katarek aromaktiv czy cos takiego?

Gość gość
my mielismy antybiotyk ospamox i syrop wykrztusny lipomal reklamuja go i fakt faktem jest lepsy od flavamedu ktory podawalismy flavamed to tanie dziadostwo

Gość gość
ja robilam dziecku nebulizacje , oklepywalam go i antybiotyk.

Gość gość
A ja was zaskoczę. Przy zapaleniu oskrzeli nie mielismy antybiotyku. Tylko inebulizacje, syrop wykrztuśny i nasivin. Przeszło po 5 dniach.

Gość choracorka
Ale Lipomal jest dla starszych dzieciaczków, moja ma 7 miesięcy dopiero. Jak się nie poprawi to znów jutro bedzie trzeba wzywac lekarza :(

Gość gość
a no tak lipomal jest po 1 roku

Gość gość
Pewnie zacznie jej się poprawiać po 5 dniach - bo w 90 % przypadków zaplenie oskrzeli to wirus na który antybiotyk nie pomoze.

Gość gość
to trzeba przelezec po prostu innej rady nie ma. organizm sam zwalcza.

Gość gosc

Świetnie nam działa jak na razie Novama Familino Pro. Mały, cichy, szybki w podłączeniu i spakowaniu. Można zabrać ze sobą w podróż, do samochodu, nie jest to jakaś wielka landara jak to czasami bywa w inhalatorach tego typu.

Gość Kama

Na kaszek to syropy przepisane przez lekarza. Na katar u mojego synka najlepiej sprawdzaja się inhalacje z soli morskiej. Kilka razy dziennie, a szczególnie przed snem warto oczyszczać nos z wodą morską, żeby katar nie siedział w nosie i zatokach. A na noc najlepsze są plasterki Pneumolan Aroma. Naklejasz na piżamkę i nosek się świetnie udrożnia. 

Gość marta

Jakościowo to moim zdaniem Alergia Stop jest najlepszym wyborem w tym przedziale cenowym. Ja sobie chwalę.

Gość gość
Dnia 20.12.2018 o 11:36, Gość gosc napisał:

Świetnie nam działa jak na razie Novama Familino Pro. Mały, cichy, szybki w podłączeniu i spakowaniu. Można zabrać ze sobą w podróż, do samochodu, nie jest to jakaś wielka landara jak to czasami bywa w inhalatorach tego typu.

Tez polecam