Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile dzieci chciałyście mieć a ile macie faktycznie

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi o założenia i plany z czasów, gdy nie posiadałyście jeszcze dzieci i potem weryfikację tych planów po urodzeniu pierwszego (lub kolejnego) dziecka. Ja od zawsze chciałam mieć trójkę, ale po zderzeniu z rzeczywistością ;) obawiam się, że trójce jednak nie podołam.

Gość gość
Chcialam jedno i mam jedno. U mnie plany przelozyly sie na rzeczywistosc.

Gość gość
Ja mam 0, ale chciałabym 5. :) Serio. Mam 10+ letnie doświadczenie w opiece nad dziećmi i nie boję się wielodzietności, bo wiem jak sobie radzić z większą gromadą.

Gość gość
Kiedys , tylko jedno, po urodzeniu corki, tez jedno, corka ma 3, 5 roku a ja jestem w 8 miesiacu ciazy, tak jak zachcialo mi sie w zeszlym roku;) i dopiero teraz czuje sie spelniona,

Gość gość
chcialam 2 a mam 0

Gość gość
chciałam dwoje, mam zero... masakra :(

Gość gość
A tak z ciekawości: tę większą gromadę planujesz w jakim odstępie wiekowym? Co innego opiekować się np. bandą równolatków w wieku przedszkolnym, a co innego np. 3-latkiem, 1,5-roczniakiem i noworodkiem równocześnie.

Gość gość
chce mieć trójkę :) na razie nie mam żadnego ale na pewno nie chciałabym mieć jednego dziecka. Sama jestem jedynaczką i nie chciałabym zeby moje dziecko też było

Gość gość
W odstępie wiekowym mniej więcej 2-3 lata, ale jak się zdarzy przy okazji jakaś różnica 1 roku, czyli jedno po drugim to też tragedii nie będzie. Chciałabym się wyrobić max. do 42 r.ż., bo w tej chwili mam 30, ale na razie nie chcę zaczynać tylko jeszcze chcę sobie w spokoju popracować. Jeszcze daję sobie ze 3 lata luzu. :)

Gość gość
Chciałam miec trojke , a mam dwoje.. I wiecej niestety nie bedzie..

Gość gość
chciałam troje a na "starsze" lata czwarte. Mam jedno, drugie w drodze i na więcej się nie zapowiada :(

Gość gość
Dopiero rozpoczynamy starania o pierwsze maleństwo ale chciałabym mieć trójkę lub czwórkę. Mam dużą rodzinę, możliwości aby mieć taką gromadkę i z mężem uważamy że dobrze jest mieć dużą rodzinę :)

Gość nigdy nie chciałam
żadnego i nie mam żadnego

Gość gość
chcialam dwoje , mam jedno - nie stac mnie na drugie

Gość gość
chcialam jedno-corke , urodzilam syna, potem 2 ciaza i 2 syn teraz mysle nad 3 i licze ze do 3 razy sztuka :P

Gość gość
Ja planowałam trójkę, ale teraz mam 3-latka i noworodka i po prostu chyba bym nie ogarnęła trójki. Już teraz samo wyjście na zwykły spacer zajmuje czasami ponad godzinę i jestem cała zlana potem zanim zdążymy wyjść. Jak jedno gotowe, to drugie głodne albo chce kupę albo siku, a potem z kolei drugie w pieluchy narobi i chce do cycka... Nie wyobrażam sobie jeszcze trzeciego na dokładkę.

Gość gość
Ja też jestem ogromną fanką dużych rodzin i zawsze się strasznie cieszę jak się dowiaduję, że ktoś będzie miał 3 lub 4 i więcej. :) Super. Sama pochodzę z małej rodziny - jest nas tylko 2 rodzeństwa, a zawsze chciałam żeby rodzice mieli jeszcze z jedno ale się nie dali uprosić. Za to mój partner pochodzi z rodziny z 5 dzieci i uważam, że takie rodziny są super i w takich domach jest bardzo wesoło. Moi rodzice mają dopiero tylko 1 wnuka, a jego rodzice mają już 3 wnuków, a to dopiero początki. :) Oj będą mieli wesoło na starsze lata!

Gość chciałam 0
a mam 0 CEL OSIĄGNIĘTY! :D

Gość gość
Zależy z jakim podejściem podchodzisz do tego szykowania się na spacer. Może za bardzo przezywasz każdą czynność. Na to że starsze dziecko chce siku to nic nie poradzisz, ale młodszemu możesz zmienić pieluchę po spacerze, w końcu piel. spokojnie wytrzymują te 3 godz., a jak dziecko było przystawiane przed spacerem to mu podaj smoka, bo to nie możliwe, że chce znowu piersi, tylko widocznie ma wzmożony odruch ssania, który czasem można oszukać. :) Głowa do góry! Zresztą niemowlęctwo trwa krótko, a z większymi dziećmi jest łatwiej bo można się z nimi dogadywać, zagadywać, odwracać ich uwagę, angażować w zajęcia domowe itd.

Gość gość
A jak starsze głodne, to daj kawałek bagietki w łapkę i niech na świeżym powietrzu. :)

Gość gość
Ja chciałam 5 jako bardzo mała dziewczynka ;P Potem jak się dowiedziałam, że poród boli, ale że jest cc to już chciałam 2 z cc- i tak mam :)

Gość gość
ja mam jedno, ale marzę o trójce :)

Gość Blaaaa
Chce mieć 2 a mam 0 :-/ byłam w ciąży ale niestety poroniłam już niedługo bym rodziła..

Gość gość
Ja zawsze marzyłam o trójce , sama jestem jedynaczką. Mam dwójkę ale tez i 30 lat , wiec jeszcze nie wiadomo...

Gość gość
największa fanka chciałam mieć piątkę i mam piątkę. usmiech.gif SUPER Ja chcialam 1 ale narazie nie mam.

Gość gość
chciałam dwójkę chłopca i dziewczynkę, bo tak było u nas w domu. Mam córkę i synka :) tylko kolejność się zmieniła.

Gość gość
Ja zawsze chciałam mieć troje , dwóch chłopców i dziewczynkę :) Ale los nie był na tyle łaskawy, mam trzech chłopców :P

Gość gość
Ja chciałam mieć 0, a mam 1.

Gość gość
chciałam 0, mam zero :D