Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciaza i wojna

Polecane posty

Gość gość
"Polski rzad zawsze wysyla naszych zolnierzy na wojne nie nasza, ile razy wysylali na wojne o rope dla usa?? to teraz wysla o zloto dla ruskich a co?przeciez rudy to dupowlaz, juz lize d**e putinowi" xxxxxx To zaraz, bo już całkiem nie rozumiem - my będziemy walczyć po stronie Rosji czy przeciwko Rosji? Bo cały czas czytam, ze to Putin zrzuci nam bombę atomowa na głowę. Inna sprawa, że nie wiedziałam, ze na Krymie jest złoto.

Gość gość
Nikt naszych zolnierzy nigdzie nie wysle, bo zdajcie sobie sprawe ze nie ma kogo. Siedza chlopaki w afganie, a w polsce jest naprawde znikoma ilosc zolnierzy jak na 36 milionowy kraj.

Gość gość
Woja będzie, politycy już się szykują do opuszczenia kraju, z Warszawy powoli wyjeżdżają, ich dzieci .Rozpętają piekło i opuszczą tan biedny kraj, nie ważne gdzie mieszkacie, bo i tak nikt w Polsce nie jest bezpieczny. My już mamy plan działania, nie zginiemy tutaj w imię nie wiadomo czego, szkoda dzieci.

Gość gość
Taaa laska wchodz na te linki od g***tow, a zawirusujesz komputer.

Gość gość
Czuje po malu zbiorowa panike na kafeterii...

Gość gość
Uległam zbiorowej panice i zaraz kupię sobie bilety na samolot do Ameryki Pd. Dobrze, że dziś była wypłata. :D

Gość gość
My wyjeżdżamy do Norwegii, i tak mieliśmy wyjechać, a to tylko przyspieszyło naszą decyzję.Cieszę się, że nie braliśmy kredytów, nie kupiliśmy jeszcze mieszkania, ani nie budowaliśmy domu, a takie mieliśmy plany.Zwijamy się z tego kraju beż żalu, a nawet z ulgą.

Gość gość od pielęgniarstwa
Też myślałam o Ameryce Południowej albo Afryce. A wczoraj tak sobie myślałam o tym, jak zostałam wychowana... Samą mnie to przeraziło, że nie obchodzi mnie ten kraj, nie obchodzi mnie, kto będzie rządził, byle ocalić życie moje i najbliższych. I prędzej chyba bym się poddała obcej władzy niż walczyła. Wolałabym to, niż wojnę... Co by powiedzieli na to ci, co walczyli wcześniej w tylu wojnach za nasz kraj? Sama siebie nie rozumiem i z jednej strony mi wstyd, a z drugiej, kurde, serio nie czuję jakoś w sercu miłości do państwa, serio... Byle dali spokojnie żyć, to nich nami rządzi kto chce... :( A może w razie prawdziwego zagrożenia zrobiłabym co innego, nie wiem... Wiem natomiast, że u podstaw tej chęci ucieczki i pragnienia pokoju leży obawa o dziecko i męża. Gdybym była sama, to co innego...

Gość gość
Ale po co walczyć i ginąć, a potem taki Tusk z Kaczorem będą sobie rządzić.Nie ma sensu ginąć, życie jest zbyt cenne, cenniejsze od każdego kraju, zwłaszcza od takiego jak Polska, kraju w którym większosć ludzi czuje się jak 5 kategorii.Niech politycy oddają życie, najwięcej z Polski wyciągneli.Mnie Polska nie interesuje jako kraj, interesuje mnie rodzina, dzieci itp. Faktycznie sa ludzi wychowani na ideologii martwych bohaterów, ale to tylko ideologia, nic logicznego, ani watrościowego.

Gość gość
No właśnie. u mnie też u podstaw leży obawa o jeszcze nienarodzone dziecko tak bardzo chcialabym je uchronić przed takim złem :-/

Gość gość
ja tam robie zapasy pampersow, mleka i roznych rzeczy przed poodem, ale tylko po to, zeby pozniej moc wydac kase na cos innego- nowe ładne ubranka itd. nie bedzie wojny, bez stresu kobiety bo wam dzieci powypadaja

20 minut temu gazeta Dziennik Polski wrzuciła na Facebooka plakat z dwiema zaciśniętymi dłońmi pomalowanymi jedna w barwy Ukrainy, a druga w nasze i napis: Ukraińcy jesteśmy z Wami, po polsku i ukraińsku. Nikt nie polajkował, NIKT, ani nie udostępnił... Ja się boję polajkować i szczerze mówiąc, mam mieszane uczucia... Mnie tylko żal ludzi takich, jak ja, zwykłych zjadaczy chleba, cywilów...

Gość gość
Trzeba mieć wiarę w dobro, rozczuliłaś mnie Mamo

Gość gość
Tak bo polacy sie czuja tacy ,,ukrainscy". Nikt nie pamieta ile zlego ukraincy nam wyrzadzili w historii. Nikt nie pamieta o rzezi wolynskiej, gdzoe ukraincy przez kilka lat mordowali polakow - o tak sobie. I my mamy teraz mieszac sie w ich intergralnosc?jak nas hitler zaczynal zrownywac z ziemia NIKT z europy nawet palcem nie kiwnal, wszyscy sie na nas wypieli. Czasami mam wrazenie ze jestesmy najwieksza dupa wolowa europy...

Gość gość
Matkoooo z wy z ta wojną . .Nic sie takiego nie dzieje tylko media tak nakręcają cala ta sytuacje .

Gość gość
Zaczyna się przestrzeń powietrzna Ukrainy została naruszona. No i teraz zobaczymy jak się zachowa polska władza, czy wsadzi nas na minę i będzie dalej wkładać palec między drzwi, czy wyjdzie z tego cało.No i nauczka na przyszłość ze wspieraniem, wspieraliśmy Ukraińców, no to mamy. Kaczyńśki był pierwszy, posłuchajcie prawicy, co oni bredzą, zaślepienie, brak logiki, aby tylko Putinowi dowalić, jaka logika jest dla nas wszystkich niebezpieczna, no i własnie Gazeta Po0lska mistrz knucia. No i kościół , który już ogłupił doszczętnie ten kraj, Polski już nie ma, jest Republika Watykańska, zbroiliśmy się w kościoły, tak inwestowaliśmy w przyszłość, no to mamy. Mogliśmy spokojnie żyć, budować mocna państwo, ale nie , będzie dym i ofiary, Polacy to głupi naród i sami siebie wykończą.

Czasami mam wrazenie ze jestesmy najwieksza d**a wolowa europy... Też mam takie wrażenie :O I też uważam, że nie powinniśmy się wpieprzać w ich sprawy i powinniśmy bardziej stać z boku. O rzezi Wołyńskiej wiem rzeczy, o których wolę nie pisać i sobie nie przypominać, bo potem nie mogę normalnie funkcjonować. Ale z drugiej strony żadnej naród nie jest święty i nie ma czystej karty historii i nie można być tak zawziętym, a zwykłym obywatelom trzeba pomóc... Skoro my tak tutaj piszemy i nawet się boimy co z ciążą i generalnie czy dalej żyć normalnie czy nie, to co się musi dziać na Ukrainie... :(

Gość gość
Ukraina jest mentalnie za nami o dobre 20 lat, mają takie myślenie jak Polacy w stanie wojennym, to inna epoka polityczna, inny naród, inna kultura.

Gość gość
up

Gość gość
Prawda jest taka że mimo naszych zmartwien nic na to nie poradzimy :-/ co ma być to będzie.. teraz cieszmy się tym co mamy..

Gość gość
Dawno sie tk nie usmialam :D Wy tak na powaznie z ta panika i wojna? :D Jeden z lepszych topow na kafe, chociaz w tym morzu...ba! oceanie glupoty niby nie wyroznia sie niczym szczegolnym.