Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak prać ??? pomocy pilne !!!

Polecane posty

Gość gość

jestem w takiej sytuacji ze mmusze sama zrobić pranie prosze o pomoc mam do wyprania pościel ręczniki scierki bluzki spodnie swetry bielizne na jaki program nastawić pralke moge wszystko prać razem czy roździelać? mam takie programy bawełna białe 90c bawełna kolorowe 75 c ,60c,40c delikatne 40c,30c,zimne syntetyki 60c,40c,30c wełna 40 c ,zimne szybki 40 c pranie ręczne 30c moge jeszcze nastawić na pranie wstępne ratunku !!!

Gość gość
posciel ręćzniki scierki 90c +pranie wstępne bluzki 60 c spodnie swetry 40c,30 c zależy jak bardzo brudne wszystko pierz odzielnie i każdy kolor też odzielnie

Gość Majka7777
na 40 stopni, wrzuć jak lepi oddziel tylko, te mozno nasycone koloru od białego

Gość gość
Najbezpieczniej w 40 stopniach .

Gość gość
a wy walczycie ze świerzbem i grzybicą czy co? ja pościel i ręczniki piorę w 60, w 90 to bym prała, gdybym prowadziła pensjonat, ale swoją domową pościel? ciuchy piorę w 30-40 stopniach bez względu na kolor, a czasem i w 20 i nie stosuję bardzo długich programów. szkoda tkanin. nawet różowy kojec mojego psa jest idealnie doprany w 40-60 stopniach w 60 min, a w y swoje czyste ciuchy mędlicie po 2 godziny w wysokiej temperaturze i pół kilo proszku..

Gość gość
higiena przedewszystkim !!! pranie w temp.ponizej 60c oprócz kanin sztucznych takich jak (jeansy wełna firany zaslony itp) jest szkodliwe dla zdrowia co z tego ze doprane jak mają multum bakteri ja nie wyobrażam sobie nie mieć wygotowanych ręczników,pościeli czy bielizny ;(

Gość gość
czytałam ostatnio ze od 50 st wybijają się wszystkie bakterie. nie trzeba zaraz gotowac. ja na 90 st to tylko brudne szmaty do scierania stołu i podłóg piore. reczniki na 60 st spokojnie wystarczy.

Gość gość
wstawiłam pośćiel nastawiłąm na 75 c zobaczymy jak sie wypierze ;)

Gość gość
pościel max 60st. Tak na mojej jest napisane. Zresztą wszystkie ubrania mają metki, wystarczy poczytać