Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy za wcześnie jeszcze na kupno rowerka ?

Polecane posty

Gość gość

córka ma 2,5 roku zastanawiam się jaki rowerek kupić ?

Gość gość
bezpedałowy. Córki miały takie własnie w tym wieku...

Gość gość
Jak najbardziej Kup! do wiosny jeszcze trochę. jeśli nie ma biegowego to nie kupuj już osobno biegowego, kup taki który ma opcję demontażu pedałow . Będziesz miała dwa w jednym. Mała nauczy się najpierw równaowagi a potem pedałowania i na jesień powinna już smigac na 2 kólkach!

Gość gość
normalny rower zwykły z pedałami mały z doczepianą roczką abyś mogłą dziecku pomóc ,można odkręcić pedały w razie czego i tak samo będzie uczyć się równowagi ,taki bez pedałów to strata forsy ,mój syn starszy nie miał ,bo nie było takiej mody ,mój syn młodszy ma ,a ma 3 lata i 4 mies lata i tylko dwa razy pojechał na nim ,śmiga na rowerze z pedałami z doczepianymi kółkami od zeszłego lata .

Gość gość
biegowy - nie kupuj podwójnego bo strata kasy - na ten rok jak najbardziej biegowy - a z pedałami to i tak ten będzie za mały - synek miał 2,5 roku jak zaczał na nim jeździć - teraz ma 3,5 i dalej śmiga - z pedałami ma jeszcze czas - są niezdrowe - obciążają dziecku stawy

Gość gość
Moja ma 2 latka i już zasuwa 3 kołach:)

Gość gość
Sorrry, ale jeśli ktoś uważa, że rowerek biegowy można zastąpić zwykłym rowerem czterokołowym poprzez odkręcenie dodatkowych kółek i pedałów, to jest w błędzie !!! Te rowery mają zbyt wysoko siodełka, a zasada w biegowym jest taka, że dziecko CAŁĄ stopą musi dotykać do podłoża. Poczytaj trochę, a znajdziesz taką informację, że tak się nie robi z tymi pedałami. Kup rowerek biegowy (pamiętaj o dopasowaniu go do wzrostu dziecka), a za 2 sezony powinna spokojnie na zwykłym pojeździć. _ Moje dziecko ma trochę ponad roczek, od jakiegoś czasu ćwiczy w domu jeżdżenie (po 2-3 metry hehe bo więcej nie ma miejsca) na takim rowerku-jeździku.. ma 4 koła (2 z przody osadzone blisko siebie-jakieś 10-12cm, i 2 tylne oddalone o 20cm), ale nie ma pedałów!! Jest to wstęp do jazdy na rowerze. Na razie syn nauczył się samodzielnego wsiadania, zsiadania, pojedzie trochę do przodu, do tyłu. Myślę, że na wiosnę-lato opanuje sztukę poruszania się na tym rowerku, a na przyszły sezon wtedy kupimy jakiś mały biegowy (jeśli jazda na rowerze mu się spodoba). Żadne tam 4 kołowce!

Gość gość
moja mala ma rowerek biegowy na lato będzie w sam raz żeby córcia śmigała teraz jeszcze nie dostaje nóżkami do ziemie

Gość to ja autorka tematu u
biegowy ? wydaje mi się że to strata pieniędzy jak tu nie które kobiety pisały. Córka ma taki kompletnie chiński na 3 kółkach na kierownicy ma truskawkę pewnie rozumiecie o co chodzi ;) i w sobotę na spacerze rozmawiałam z koleżanką córka strasznie się domagała abym ją pchała ale ja co chwila mówiłam za chwilkę poczekaj bo rozmawiam aż w końcu córka sama zaczęła pedałować i pojechała... więc raczej biegowy odpada myślałam bardziej nad takim tradycyjnym z 4 kołami i z 2 bocznymi odczepianymi ale naprawdę jest za wcześnie na pedałowanie ?

Gość gość
no dziecku jest nie wygodnie na tych 3 kołowcach - a na 4 jest za małe - po co rowerek który matka bedzie pchała - poza tym nie zaleca sie pedałowania do 4 lat - poczytajcie sobie - ale wasze zdanie to raczej efekt zaściankowości itd - na nas też patrzą dziwnie niektórzy jak synek śmiga na biegowym a obok dzieciaki ciągną na pedałach i mówią co to za rower że głupi wynalazek - bratowa też tak myślała dopóki nie zobaczyła naszego synka .. ale każdy co lubi

Gość gość
moja mama tez stwierdzila ze rowerek biegowy jej wnusi to nie rowerek bo nie ma lancucha i pedalkow :P dziadek go kupil ciekawe czy dostal ochrzan od babci :P dokladnie dziecku w 3 kolowcu jest niewygodnie a na pedalowanie ma czas wiec biegowy jak najbardziej u nas sie sprawdza :) a czy zakladacie kaski swoim dzieciom do jazdy na rowerku?

Gość gość
przesada z tym biegowym ;/ kiedyś nie było takich cudów i jakoś ludzie żyją. Na razie rowerka nie kupuj poczekaj do wiony i kup tradycyjny 12 lub 14 calowymi kołami zalezy jak wysokie jest twoje dziecko.

Za wcześnie ? Ale co masz na myśli ;) ? Wiek dziecka czy porę roku ;) Ja powiem bez sensu jest wyrzucać kasę na "rowerki" biegowe.Chyba że nie masz co z nią robić :D Mój syn miesiące przed urodzinami dostał NORMALNY rowerek (oczywiście rozmiar odpowiedni do wieku :D ) , z boku były dodatkowe koła (okręcane) . I tylko taki bym poleciła. Mąż przymocował do rowerka kij i go przez tydzień pchałam bo nie potrafił zrozumieć jak pedałować :P .A że ręce mi od tego pchania bolały to się zbuntowąłam :D I BINGO bo 3 dni później syn pedałował jak szalony,.

Gość gość
syn ma 2,5roku i kupuje mu wlasnie rower biegowy. Dostal ten trojkolowy plastikowy, troche go uzywal w zeszlym sezonie, ale zamiast pedalowac to odpychal sie od ziemi, wiec tez uwazam, ze to niewypal. A na rower z bocznymi kolkami albo i bez przyjdzie pora chyba za rok. Tez jestem ciekawa opinii o kaskach- boje sie czy moj syn bedzie go tolerowal

Gość gość
serio uważacie że tradycyjny rower dla 2,5 latka jest nie zdrowy ? tzn pedałowanie ? jakoś noc na ten temat nie znalazłam w sieci :D

Gość gość
Dziecko ma mieć radość z jeżdżenia, a nie męczyć się pedałując.. przecież chodniku nie są równe.. myślisz, że dziecku jest wygodnie jechać na takim rowerze? Zwłaszcza takiemu małemu? Ja widzę męczące się na 4 kołowych rowerach 5-7 latki!! _ Kup rowerek biegowy!!! Dziecko nauczy się łapania równowagi i będzie w stanie poruszać się samodzielnie (bez Twojej pomocy) i będzie to robiło sprawnie.. a nie, że będzie się męczyło, żeby przejechać kilkanaście metrów. _ Obejrzyj sobie ja youtube małe dzieci na rowerkach biegowych. Na pewno się zdecydujesz.

Gość gość
normalny rower ma 2 kółkach kup,odkręcić pedały za rok będzie jeździć już z ,a biegowy to bez sens ,dziwna moda .

Gość gość
5,7 latek na 4 kółkach ,który taki mało rozgarniety twój ?że porzebuje w tym wieku dodatkowych kółek.

Gość gość
Przecież pisałam, że mój ma dopiero rok.. Teraz ma rowerek bez pedałów (pukylino), a za rok jakaś biegówka. ale widzę co się dzieje na podwórku.. na 2 kółkach uczą się jeździć często (dopiero!) dzieci 6-7 letnie i marnie to niektórym idzie, A widziałam też starszego chłopca (chociaż mały ogólnie jest, ale wie, ile ma lat) jak męczył się na podwórku jeżdżąc na rowerze z 4 kółkami. Ostatnio minęłam jakiegoś tatę z córką (5-6 lat), miała rower na 4 kółkach, te 2 dodatkowe lekko uniesione.. a on jeszcze trzymał kij i ją prowadził.To są dawne metody uczenia dzieci jeżdżenia na rowerze. Dziś wiadomo.. jeśli 2-3 latek nauczy się jeździć na rowerze biegowym, nie będzie miał problemów, by wsiąść na zwykły rowek w wieku 4 lat.

Gość gość
Mój syn dostał normalny rowerek jak miał 2,5 roku i szybko załapał o co chodzi. Wcale się nie męczył ani nie płakał. Przez 2 lata jeździł z bocznymi kółkami, potem juz normalnie na 2 kółkach. Nigdy nie widziałam 7 latka uczącego się jeździć na normalnym rowerze, w tym czasie dzieci juz pokonują kilkanaście km. Chyba z jakimiś niemotami macie do czynienia. Często jestem w parku i widzę rodziców dźwigających te rowerki biegowe, a jak juz jakieś dziecko na nim jedzie, to często są to juz duże dzieci, więc wcale tak szybko nie nauczyły się jeździć na 2 kółkach.

Gość gość
Nie za wcześnie. Mój jak miał 2 latka śmigał na trzech kółkach po domu. Nie było wyjścia, za pół roku wiosną trzeba było kupić zwykły rowerek z dokręcanymi kółkami bocznymi, jesienią do przedszkola pomykał już rowerkiem swoim. A te bez pedałów to są dla rocznych dzieci zabawki. Nie róbcie ze swoich dzieci kalek.

Gość gość
Dziś wiadomo.. jeśli 2-3 latek nauczy się jeździć na rowerze biegowym, nie będzie miał problemów, by wsiąść na zwykły rowek w wieku 4 la Ale brednie .

Gość gość
niech każdy kupi rowerek dla swojego dziecka jaki chce i tyle!

Gość gość
a co wy macie już do tych rowerków biegowych jakies ale? zawsze jak wyjdziesz jakaś nowość to niektóre matki polki już be ze co to znowu wymyślili? i wogule jakies komunistyczne podejście macie do życia tragedia przyznajcie niektórych z was po prostu nie stać na rowerek biegowy i dlatego tak piszecie znam dzieci które w wieku 2 lat śmigają na rowerku biegowym i znam 10 latka który zajarzył jazdę bez bocznych kółek w wieku 8 lat! a wcześniej był pchany przez tatusia z tylu rowerka

Gość gość
No widzisz... 2 lata na 4 kółkach... przegięcie,... a tak? Pojeździ 2 sezony na biegówce.. szybko, sprawnie... i będzie w stanie przejechać spore odległości, a potem od razu załapie jak jeździć na zwykłym rowerze. Po co męczyć dziecko przez 2 lata na 4 kółkach.. przecież nawet pod krawężnik żaden nie podjedzie.

Gość gość
no właśnie wyjdzie jakąś nowość to niektóre kwoki maja jakies ale lepiej pchać 3 lub 4letnie dziecko które siedzi na rowerku a potem ale mnie ręce bolą.... ja jestem za biegówką właśnie kupiłam dziecku niedawno