Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krwawienie po ćwiczeniach ,2 miesiące po cc

Polecane posty

Gość gość

Miałam cesarkę 9 tygodni temu, wiadomo brzuch nie tan sam jak przed ciąża,więc chciałam odczekać minimum 2 miesiące i coś z moim flaczkiem zacząć robić. Od 4 dni ćwiczę ,dziś włączyłam brzuszki, po zakończeniu treningu poszłam pod prysznic i zauważyłam,że zaczęłam delikatnie krwawić. Krew była jasna w niewielkiej ilości zmieszana ze śluzem. Co to może być? W piątek jadę na kontrole do mojego ginekologa,ale nie wiem czy ćwiczyć dalej czy się wstrzymać.

Gość gość
moze okres? ja jestem 3 miesiace po cesarce i wole poczekac z brzuszkami jeszcze z miesiac, cesarka to poważna operacja jednak, trzeba uważac na szwy

Gość gość
Miesiączkę miałam 2 tygodnie temu, bardzo obfita, po pierwszym porodzie (sn) nie pamiętam takiej obfitej miesiączki,ale cc a sn to zupełnie dwie różne sprawy.

Gość gość
ja tez pierwszy okres mialam bardzo obfity doslownie mnie zalało, drugi okres dostalam juz po 13 dniach od pierwszego, bardzo nieregularnie, ide za kilka dni do lekarza sprawdzic czy wszystko ok, moze ty tez tak masz moze to na okres..

Gość gość
Może rzeczywiście mam jakąś kolejną miesiączkę, krzyż mnie teraz delikatnie boli, okres miałam dokładnie 2 tyg. temu.

Gość pennyyyy
ja po pierwszym okresie po cc miałam w środku cyklu taki jakby okres 3-dniowy, a potem po 2 tyg znów normalny. to wypadało w jajeczkowanie - gin mi powiedziała, że tam się jeszcze wszytko nie zagoiło, dlatego te krwawienie. ja bym się z brzuszkami wstrzymała. mnie rana po cc bolała 3 mce

Gość gość
A nie uwazasz ze na brzuszki jest zdecydowanie za wczesnie? To ze zewnetrzna blizna ci sie wygoila to nie znaczy ze juz mozna tak forsowac brzuch. Masz jeszcze wew. zszycia powlok w tym macicy i one dlugo sie goja. Brzuszki bardzo obciazaja miesnie a ty masz je zszyte!!!!!!. Uwazaj zeby ci wew szwy nie poszly. Odpusc brzuszki.

Gość gość
z tego co ja czytalam cwiczenia dolnych partii ciała mozna zaczac 4 mies po cc, ja sie zastosowalam i wszystko jest ok

Gość gość
2 miesiące TO ZA WCZEŚNIE, nie pomyślałaś o tym, nikt Ci o tym nie powiedział, to może nie być okres tylko KRWAWIENIE!!! tak bardzo Ci już brzuch przeszkadzał, że musiałaś się brać za brzuszki, myśl trochę kobieto bo sobie krzywdę zrobisz.

Gość gość
zacznij też już cycki ćwiczyć a najlepiej mózg.

Gość gość
Bylo rodzic sn, chcialas wygody to teraz cierp i dobrze ci tak :D:D:D

Gość gość
do tej powyżej: skąd wiesz, że nie miała wskazań do cc, ja miałam zagrożenie życia, źle się poczułam i zaraz mnie wzięli na stół, poród sn skończyłby się wykrwawieniem.

Przestan pieprzyc nie ma czegoś takiego jak wskazania do cc,kazda kobieta jest e stanie urodzić naturalnie tylko jestescie tchórzami i wolicie isc dać sie pokroić niż poświęcić dla wlasnego dziecka.wyjeli ci dziecko z brzucha i od razu wielki poród,cc to nie poród to pójście na latwizne:o a teraz jeczycie ze blizna,że krwawicie,dobrze Wam tak,jak narazilyscie życie dziecka:o ja rodzilam sn i mam sie czym chwalić 🖐️

Gość gość
co Ty gadasz jak nie ma czegos takiego jak wskaznaia do cc. Poczytaj o wskazaniach opracowanych przez Polskie Towarzystow Ginekologiczne. Na liscie znajdziesz m.in: - nieprawidłowe ułożenie główki dziecka, - nieprawidłowe położenie płodu przy trwającej czynności skurczowej, np. ułożenie poprzeczne, twarzyczkowe, nóżkowe i miednicowe u kobiet rodzących po raz pierwszy, - niewspółmierność szyjkowa, czyli zaburzenia rozwierania się szyjki macicy, - niewspółmierność porodowa, czyli zbyt duża główka dziecka w stosunku do szerokości miednicy matki, - wielkość dziecka powyżej 4,5 kg, - ciężki stan przedrzucawkowy, - poród przedwczesny, obarczony dużym ryzykiem uszkodzenia płodu lub śmierci dziecka, - zaburzenia akcji serca płodu, będące oznaką niedotlenienia dziecka i wiele innych. Na szczesie to nie tobie decydowac kto ma jak rodzic :)

To są tylko wymysły takich panieniek,które próbują wytlumaczyc sobie i innym ze daly sie pokroić.To kobiety nie nadające sie na matki :o

Gość gość
Ale pieprzysz jak oparzona NEO. Ja 12 godzin rodzilam normlanie, potem tetno dziecka spada na leb na szyje, momentami zanika. Chcialabys byc w takiej sytuacji? Nawet nie wiesz co ja przezylam jaki stres jak mnie przygotowywali do pilnego cc. I wyciagneli moja mala, cala onwiazana pepowina, miala szelki podwojne. Gdybym skonczyla rodzic sn to urodsilabym dziecko w zamartwicy. Jestem z tych osob co nikomu zle nie zycza, ale moze gdybys przekonala sie na wlasnej skorze co czuje matka gdy zycie jej dziecka jest zagrozone inaczej bys spiewala

Gość gość
a co mySlicie o ćwiczeniach chodakowskieh 3,5 miesiąca po cc? Ćwiczyłam kilka razy i nic się nie działo.

Gość gość
neo nie jest taka jak być powinna,więc nie zwracajcie uwagi na jej wypocinki buhahahahaha

Gość gość
a o ewentualnych ćwiczeniach tak wcześnie powinien lekarz zdecydować, a nie sama krysia z marysią można dostać krwotoku i wiadomo co dalej

Gość gość
Mi lekarak pozwolila po wlasnie dwuch miesiacach, z zastrzezeniem by nie przeginac. Gdy zrobilam o jedem brzuszek za suzo, troszke mnie potem bolalo,ale wiedzialam ze przegielam.

Gość gość
NeoMagic1983 - no tak - duże prawdopodobieństwo nieprzeżycia porodu sn śmierć matki i dziecka nie jest wskazaniem do cc, słyszałaś o czymś takim jak zespół HELLP, stan przedrzucawkowy, rzucawka tępa istoto?

Gość gość
ale po co się tłumaczycie neo,po co? wiadomo, ze was prowokuje, a wy nerwa łapiecie i o to jej chodzi

Gość gość
ja się nie denerwuje, czasami mam ochotę życzyć takim krowom tego oby same przeżyły zagrożenie życia dziecka.

Gość gość
bo inaczej tępoty się niczego nie nauczą.

Gość gość
ale ona tępotą nie jest prowokuje was specjalnie, ona doskonale wie to co i wy wiecie, tyle, ze lubi się pozbijać, znam takie typy, bawi ją to, ze was nie bawi

Gość gość
skoro ją to bawi to chyba jest

Gość gość
NeoMagic, jesteś tępą k/u/r/w/ą i się nie znasz. Bywa, że istnieje zagrożenie życia dziecka i na cito trzeba robić cc. Tylko co taka blerwa jak ty może wiedziećn/t.:o

Gość gość
Skoro ja to bawi to nic innego jak zyczyc jej takich ,,zabawnych"sytuacji. I kochana Neo, zycie naprawde jest przewrotne,wiec zanim kolejny raz napiszesz cos dla ,,zabawy'"pomysl dwa razy

Przestańcie sie użalać nad sobą.Zazdroscicie mi po prostu i tyle:)tego ze jestem prawdziwa kobieta i urodzilam sn bo nie cackalam sie ze sobą jak wy.nadal nie cackam sie.nie szanujecie sie kobiety,siedzicie w domu na macierzyńskim a to dobrze nie wróży.ja mam swoja firmę mam ludzi od tego żeby siedzieli z moim dzieckiem i mam pelno kasy:o nie to co wy spasione nieudacznice po cesarce.zal mi was:o

Gość gość
No teraz Neo odkrylas sie:-) uklony za wyobraznie ,,prawdziwa kobieto". Jestes kwintesencja tego forum - sie usmialam:-)