Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paczek z bita śmietana

co to jest dieta interwałowa?

Polecane posty

Proszę o pomoc i wyjaśnienie tematu, bo niestety, ale google mnie tym razem zawiodla

Gość gość
o DIECIE interwałowej nie słyszałam, ale o treningu/ćwiczeniach interwałowych tak - więc może o trening Ci raczej chodzi? Trening interwałowy polega na tym, ze ćwiczysz na przemian - bardzo szybko i bardzo wolno. Chodzi tu o bardzo intensywne ćwiczenia aerobowe, np. bieganie, jazda na rowerze (może byc stacjonarny), tzw. pajacyki, skakanie, bieg w miejscu w domu unosząc wysoko kolana - robisz to bardzo szybko, na maksymalne swoje możliwości, ale krótko, np. 2 minuty. Potem robisz to samo, ale wolno, jakby odpoczywając np. 3 minuty - i tak na zmianę kilka razy. Chodzi o to, ze ćwiczenia interwałowe rozkręcają metabolizm i ponoć działają nawet jak już skończysz ćwiczyć

Jest to zapewne dieta rotacyjna.Raz większa kaloryczność a raz mniejsza.Na przemian:)

Gosciu o tak, tak to chyba o to chodzi. Ktoś zna dokładne zasady?

Gość gość
ja mam diete rotacyjną połączoną z ćwiczeniami .Jak mam dzień bez treningu na siłowni to mam podstawowe zapotrzebowanie kaloryczne w moim przypadku jest to 1450 kal a jak mam siłkę to mam o 300 kalorii więcej. Oczywiśćie bialko około 2 gram na 1 kilo ciała a tłuszcze min 50 gram reszta to węgle.

Gość gość
a i nie powinno się schodzić z kalorycznoścą poniżej swojego podstawowego zapotrzebowania.