Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniela37

HSG w Olsztynie Szpital Miejski

Polecane posty

Gość Aniela37

Miałam robione HSG w Szpitalu Miejskim w Olsztynie. Oczywiście naczytałam się wcześniej o tym zabiegu i bałam się, chociaż opinie były różne od "boli jak cholera" po "nie boli". Lekarz, który mi robił badanie i pielegniarka zabiegowa - super. Ale samo badanie... to nawet nie był ból, to dla mnie TRAUMA. Tak żałuje, że nie naćpałam się przeciwbólowymi we własnym zakresie. Podobno dostałam ketonal ale chyba w dawce jak dla kota. Do końca życia bede załowała, ze nie zrobiłam tego badania w znieczuleniu ogólnym za kase. Jajowody drożne, ale przez ten ból nie obchodzi mnie nawet wynik.

Gość gość
Z tego wiem to szpital miejski właśnie tak wykonuje to badanie.... :( Ja miałam w szpitalu wojewódzkim i nie narzekam.

Gość Luizka1986
Ja przeszłam hsg w Szpitalu Miejskim w Olsztynie kilka dni temu. Trzeba się zgłosić na czczo na izbę przyjęć. Wcześniej należy zrobić badanie na czystość pochwy z posiewem i dobrze mieć badanie z oznaczoną grupą krwi. Następuje krótki wywiad z pielęgniaką, potem usg, kolejne badanie ginekologiczne przez dyżurującego lekarza i idzie się na oddział ginekologiczny. Po kilku minutach przyszła pielęgniarka, założyła wenflon, później kolejna i dostałam zastrzyk w tyłek z ketonalu i czegoś rozkurczowego. Po ok. 20 minutach przyszła pielęgniarka i zabrała mnie na badanie. Trzeba położyć sie na plecach, na golaska od pasa w dół. Byłam przerażona. Ból trwał kilkanaście sekund, jedynie w czasie podawania kontrastu. Jak skurcz miesiaczkowy, niezbyt mocny. Zakładanie aparatu schultza nie było przyjemne, ale nic nie bolało. Na Rtg jest cudowna, ciepła pani doktor, niestety nie pamiętam, jak się nazywa. Uśmiech tej pani, spokojne, ciepłe słowa, to, że trzymała za rękę, naprawdę pomogło. Pan doktor, który wykonywał badanie, bardzo delikatny. Oba jajowody drożne, więc wynik super. Po badaniu miałam lekkie krwawienie, nic nie bolało, tylko brzuch był jak napompowany. Na noc zostałam w szpitalu, nie musiałam brać żadnych leków. Rano po śniadaniu dostałam wypis i do domku. L4 na dwa dni, choć proponują na 5. Polecam Szpital Miejski. Atmosfera na oddziale bardzo dobra, opieka też.

Gość gość
Ja również miałam wykonywane badanie hsg w Szpitalu Miejskim w Olsztynie. Do przyjemnych badań nie należy, ale można spokojnie przetrwać, dodatkowo pomaga atmosfera i bardzo miły personel, Pani doktor trzymająca za dłoń, głaszcząca po głowie bardzo sympatyczna i miła, to też bardzo ważne. Natomiast Pani Doktor wykonująca badanie również bardzo sympatyczna i delikatna. Jajowody na szczęście obydwa drożne. Tego samego dnia wyszłam do domu po badaniu. Polecam wykonanie badania w tym właśnie szpitalu. Nie ma czego się bać dziewczyny.