Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Córka w ciąży Jestem załamana

Polecane posty

Gość gość
jagoda czy ty już nawet czytać nie potrafisz?Autorka napisała jak byk: Ma 16. Urodzi miesiąc przed 17 urodzinami. Może za dużo tematów na kafe przeglądasz i w końcu już się tobie w głowie wszystko pomieszało?

Gość gość
A ten jej chłopak pewnie przerywańca jej wmówił jako bezpieczną metodą antykoncepcyjną. Ewentualnie liczenie dni. I masz. a było ją uświadomić o czymś więcej niż ciąży jako konsekwencji seksu i pigułkach antykoncepcyjnych np świadomości własnego ciała, funkcjonowania cyklu itp.

Gość gość
Ja ktoś wcześniej kilka razy już pisał, patologia jest dziedziczna, zamiast się uczyć, mieć ambicje , pasje, to wystarczy chłopak elektryk na budowie i brzuch.Nie widziała innej drogi, sama ma nieletnią matkę, to gdzie miała zostać wychowana? Jaka matka taka córka.

Gość gość
Uświadamiałam ją w kwestii obserwowania ciała i cyklu też. Powiedziała mi, że się bała do mnie przyjść bo myślała, że ją opierdzielę za to, że tak wcześnie zaczęła współżycie. Do liceum poszła jako laureatka jednej olimpiady przedmiotowej i finalistka drugiej więc nie ma w głowie tylko zabawy i chłopaków

Gość gość
Wybaczcie ale w dzisiejszych czasach co druga 16 ma już pierwszy raz za sobą więc nie nazwałabym połowy młodego społeczeństwa patologią tylko teraz są takie czasy do których z resztą sami doprowadziliśmy

Gość gość
to wszystko chyba zależy od inteligencji. Ja zaczynając współżycie poczytałam to i owo o tych sprawach i poszłam do apteki po globulki, a mój facet używał dodatkowo gumek. Mimo, że byłam młoda to wiedziałam skąd się biorą dzieci i jak się prawidłowo zabezpieczać. Podeszłam do sprawy odpowiedzialnie.

dokładnie... która głupia to zaciąża. Nie żal mi takich.

Gość gość
"Powiedziała mi, że się bała do mnie przyjść bo myślała, że ją opierdzielę za to, że tak wcześnie zaczęła współżycie. " Nie no padłam niby takie olimpiady a wie co się do niej mówi? Czy ty nie wiesz co piszesz. Heloł. Jak dowiedziałaś się że ma chłopaka powiedziałaś, że pójdziesz z nią po pigułki. Tak czy nie. A pigułki to chciała brać na co że się spytam? Dla jaj? Chyba logiczne, że dla ewentualnego bezpiecznego seksu wiec niby czemu miała się bać że ją opieprzysz że sie bzyka?

Gość gość
Sorry ale nie wierzę w inteligencję twojej córki.

Gość gość
Jagoda a gdzie tu napisane ze ma 19 lat??! Debilko

Gość gość
No właśnie w twojej d***e. Sral cie pies

Gość X00101101011001011
I ty jeszcze tak spokojnie piszesz że twoja córeczka zaszla tym wieku w ciąże i pewnie jeszcze ja głaszczesz teraz po glowie??! Haha skoro jestes az tak poblazliwa i raczej zbytnio nie przemujesz jej zyciem bo w pore nie zainternowalas i nie zrobilas wszystkiego zeby ja uchronic, mimo iz sama popelnilas kiedys taki blad to sie nie dziwie czemu te dziecko robi co chce i dzieje sie patologia. To jest tylko i wylacznie twoja wina. Teraz mozesz tylko miec na sumieniu ze twoja corka zniszczy sobie cialo i zycie przez ta ciaze. Gratulacje.

Gość gość
A ja Wam życzę dużo siły i pozytywnego podejścia. Dziecko w młodym wieku nie musi oznaczać zmarnowanego życia. Trzymajcie się

Gość gość
O kurcze 32 letnia babcia? Ja mam 34 lata i niedlugo mama zostane. :)) Fakt ze po raz drugi ale moja corka ma dopiero 6 lat. A moglabym juz babcia byc..

Gość gość
widocznie takie geny - po mamusi ;)

Gość gość
Ciekawe co na to rodzice ojca dziecka :D. Dupcyngier będzie płacił alimenty i będzie git.

Gość ikikiko
wezcie sie odczepcie od kobity, wszyscy prawi , obroncy moralnosci sie znalezli! dziewczyna jest mloda ,ma chlopca, kochaja sie i zdarzyla im sie wpadka. nie im pierwszym i nie ostatnim. a wy co? przypomnijcie sobie swoje mlode lata, wy stare raszple

Gość ikikiko
ciekawe jak ta biedna matka miala zapobiec ciazy corki! chyba jej pas cnoty zamontowac, spac z nia i za nia chodzic! puknijcie sie w te puste lby. a pani ,autorko, niech sie tak nie martwi. teraz nalezy sie skupic ,zeby wnuczatko zdrowe bylo.

Gość gość
Tak babuniu 32 letni raszplu, teraz tylko przywdziej beret albo chustkę i wychowuj wnuczatko..co ci pozostalo stara pudernico, corka twoja jest mloda ma chlopca na fabryce - tylko jej dzieci rodzic.

Gość gość
Ja sobie bardzo dobrze przypominam swoją młodość, mimo że jestem starym raszplem w wieku autorki. I o dziwo! D/u/p/y w wieku 15-16 lat jeszcze nie dawałam, były inne zajęcia. Zadna z moich kolezanek nie byla w ciazy. Kiedy dziecko wychowuje sie w srodowisku gdzie glownym zajeciem i ambicja jest "bycie z chłopcem" to dochodzi do takich sytuacji. I dkatego wlasnie matka jest winna, wpoiła takie a nie inne wartosci a teraz placze.

Gość gość
Oj niektórzy to chyba muszą sobie ulżyć jakoś, zamiast się po forach ludzi czepiać, już ja widzę te wasze idealne życia

Gość gość
Glupie raszple z Was, taa, zachodzenie w ciaze w mlodym wieku jest genetyczne. Poziom -1 mamuski. Ja w wieku 15 lat nie interesowalam sie seksem, mialam za soba pierwszy pocalunek dopiero a seks wydawaal mi sie obrzydliwy. Mialam jednak kolezanke, ktora w wieku 15 lat juz wspolzyla. Matka tez ja uswiadamiala, przestrzegala, mowila o antykoncepcji i kolezankaa jakos w ciaze zaszzla w wieku 20 lat, gdy sama chciala, a nie wczesniej.

Gość cośtamcośtam2014
szkoda tylko życia, dzieckiem i młodzieżą jest się bardzo krótko, po co to skracać.

Gość gość
Widac czasy sie zmieniaja bo pamietam jak mialam te 16 lat to moje kolezanki mialy jeszcze cnote, no wiekszosc. Jedna kolezanka z klasy zaszla w ciaze z kolega z rownoleglej klasy w wieku 14 lat. Ale dla nas to byl szok. Ja sie nawet myslec wstydzilam o tym ze oni ze soba wspolzyli :D ale u kolezanki historia sie dobrze skonczyla. Mieszkala z rodzicami, ojciec dochodzacy. Teraz maja ponad 30 lat, sa nadal razem, maja trojke dzieci i wlasne sklepy. Ale wtedy byla sensacja calej szkoly ;) Tak ze nie ma sie co zalamywac, pomoz jej i ma szanse na dobre zycie. Niestety wpadki sie zdarzaja. Najczesciej z glupoty ale co zrobic

Gość Behemoth86
PATOLOGIA wyssana z mlekiem matki.

Gość gość
Nic pani nie zrobila zle :) teraz zostaje wspierac corke niech mi pani uwierzy ze to jest jej potrzebne... ja majc 16 lat zaszlam w iaze mimo ze tata zawsze ze mna rozmawial o wszystkim i zawiodłam go ale byl ze mna natomiast matka moja wyzwała mnie od dzi*** i niech mi pani uwierzy bardzo bylo mi z tym zle teraz moj syn ma 11 lat a ja z matka zadnego kontaktu patrzec na nia nie moge Wiec wiem ze bedzie ciezko wam obu kobietki ale musicie sie wspierac