Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniaa944

ważne pytanie!

Polecane posty

Gość aniaa944

hej dziewczyny! przejrzalam juz kilkadziesiąt wątków, ale dalej mam mętlik w głowie. czy dzień po skończeniu miesiączki kobieta ma dni niepłodne? wlasnie dzien po zabawialam sie z chłopakiem. wiem, że przez palec raczej nie da sie zajść w ciaze, poza tym staralismy sie byc ostrozni. jednak czy np odrobina spermy znalazlaby sie na jego dłoni czy pościeli to moge czuć sie zagrożona? upłynelo zbyt malo czasu, zeby zrobic test, a strasznie sie niepokoje. czekam na odpowiedzi!

Gość punaa
o ciąży z palca nie słyszałam, z pościeli TYM BARDZIEJ :) i jeden dzień po miesiączce to na pewno niepłodny

Gość aniaa944
właśnie bardziej pytam o tą płodnośc, niz o samą ciaze. bo niektorzy twierdza, ze nawet podczas miesiaczki mozna zajść, inni mówią, że nie, wiec juz sama nie wiem :)

Gość gość
Na temat kiedy masz dni płodne i owulację nikt nie da Ci 100% odpowiedzi. Staraj się obserwować swój śluz podczas cyklu :)

Gość aniaa944
od pół roku liczy mi to 'kalkulator' i jeszcze nigdy mnie nie zawiódł, zawsze wszystko bylo z terminem. czy te pierwsze 3-4 dni po miesiączce sa serio niepłodne, czy to jakaś sciema?

Gość gość
Tyle "przejrzałaś" i nie doczytałaś, że to zależy od długości cyklu? Czytałaś chyba, ile dni przed miesiączką następuje owulacja? Znasz długość własnego cyklu, wylicz sobie płodne/niepłodne.

Gość gość
P.S. Miesiączki też mają różną długość, jedna kobieta miesiączkuje 3-5 dni, inna 7. Dlatego nie da się jednoznacznie odpowiedzieć na tak postawione pytanie.

Gość aniaa944
długość mojego cyklu to 28/29 dni, miesiączka trwa 5/6 dni

Gość gość
Otwórz książkę z biologii z gimnazjum i niech ci mamusia do snu poczyta.Tam się o wszystkim dowiesz.

Gość gość
Zazwyczaj są to dni niepłodne, ale pamiętaj, że owulacja może się przesunąć. Jeśli chcesz lepiej poznać swoje ciało, dni płodne powinnaś wyznaczać na podstawie objawów takich jak śluz, temperatura. Fajnym rozwiązaniem jest też tester na ślinę np Afrodyta