Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wynik 60 beta hcg. Doradzcie dziewczyny.

Polecane posty

Gość gość

Hej. Ostatnia miesiaczke mialam 23 stycznia. Czyli @ spoznia sie juz 13 dni. Tydzien temu zrobilam 4 testy w odstepie kilku dni. Wszystkie pozytywne. W poniedzialek poszlam do gina i na usg nic nie bylo widac. Powiedzial mi tylko ze endometrium jest dosc grube. Poza tym stwierdzil u mnie peknieta szyjke macicy. Musialo do tego dojsc podczas porodu(ok.4 lat temu). Lekarz kazal mi oszczedzac sie i brac witaminy. I tyle. Poszlam do laboratorium i zrobilam sobie bete na wlasna reke. Wynik wyszedl na dzien wczorajszy 60. Nie mam kartki z wynikami gdyz umowilam sie na telefon od babek. No i nie wiem jak mam ro rozumiec. Szukalam w Internecie ale nic konkretnego nie znalazlam. Nie wiem co mam myslec i robic. Nasi lekarze sa po prostu do niczego. Zadnych badan.Po prostu nic. Napiszcie mi czy ptzy takim wyniku jestem w ciazy czy nie? Wg ostatniej miesiaczki wychodziloby ze jestem w 6 tygodniu. Karolina

Gość gość
co do tej pęknietej szyjki to nie pomogę bo się nie znam. Może miałaś opóźnioną owulację i dlatego na usg nie było nic widać i beta niska. powtórz betę i zobacz czy rośnie, jesteś umówiona na następną wizytę do lekarza??

Gość gość
Powtórz betę po 48 godzinach. Ale jak na 6 tydzień, to beta niziutka, zdecydowanie za niska. Raczej bym się nie nastawiała na tą ciążę. Poszłabym do dobrego gina, bo może pozamaciczna?

Gość gość
Nastepna wizyte mam na 17 marca. Ciekawe czy lekarz rodzinny da mi skierowanie na ta bete? Bo placic 42 zl co 48 godzin to troche drogo :/ Lekarza innego, lepszego w moim miescie nie znajde. Najblizszy ok 50 km stad. A tu pracowac trzeba... Zalamuje sie troche. I dziwi mnie podejscie lekarzy. Jak mozna tak bezosobowo podchodzic do pacjentek?

Gość gość
rodzinny nie wypisze skierowania na betę, bo nfz nie refunduje tego badania.

Gość gość
ale jakie ty chcesz badania skoro nawet nie wiadomo czy ciąża rozwija się prawidłowo.Zrób drugą betę jak będzie przyrastała,to ok

Cześć, lekarz rodzinny nie wypisze Ci takiego skierowania, może ginekolog. Ja jak robiłam Bete też na własną rękę to wyszło mi 195,68 i odpowiadało to 4 tygodnia. Potem poszłam do gin i On wypisał mi powtórzenie Bety, za bardzo nie pamiętam ile było coś ok 10 000 bo dał to kartoteki. Ale wydaje mi się że jesteś w ciąży bo coś mi się przypomina że od 5 mlu liczy się ciążę czy jakoś tak. Poczytaj na internecie bo dużo tam o tym pisze.

Gość gość
Strasznie drogie to badanie na beta hcg.Moze poszukaj innej przychodni, bo dla porownania ja płaciłam ok 10 zł, więc 40 zł to trochę przegięcie :(

Gość gość
beta za 48zł?? nie możliwe - u nas jest 17 zł jak chcesz wynik na cito po 4 godzinach to 24 zł - w prywatnym labolatorium 27zł

Gość doUcia82
Matko, prawdopodobnie jesteś w ciąży, dziecko kosztuje a ty już n wstępnie marudzisz, że drogo po 40 zł? jak chcesz dziecko wychować. beta nie jest taka ważna. Trzeba czekać jak zalecił lekarz i tyle. lekarz ma rację, przy tak maleńkiej becie nic w macicy nie widać. Być może miałaś później owulację, bo jak na 6 tydzień to beta byłaby za mała.

Gość gość
48 zł za bete??? U mnie jest za 24 w prywatnej klinice, no nic ale powtórzyć raczej musisz, będziesz spokojniejsza

Gość gość
42 za bete. Dziewczyny ja wiem ze dziecko kosztuje, bo jestem juz mama 3,5 letniego chlopca. Mam rozne mysli. Albo pojsc jutro do innego, fakt gorszego lekarza albo poczekac na wizyte 17 marca. Pracuje fizycznie, takze o oszczedzaniu sie nie ma mowy. Po 48 godzinach beta powinna wzrosnac dwukrotnie tak? Bardzo bym chciala zeby ktos mi powierdzil ta ciaze:) Tyle sie staralismy.

Gość gość
ja jestem w podobnej sytuacji 4 testy pozytywne , 6tydzień i na usg nic nie widać ... dziś beta i w piątek , w szpitalu 30zł nie ma co marudzić , wydaj nawet te 50zł , bo jeśli to pozamaciczna ( u mnie lekarz podejrzewa) to trzeba szybko interweniować!!!

Gość gość
U mnie beta w lab szpitalnym kosztuje 18 zl w lab w przychodni 26 a w prywanym 30 zl. I wynik w ten sam dzien jest. Musisz powtorzyc bete powinna wzrosnac o min 60%. Ja tez czekam co z ciaza pierwsza bete mialam 55 druga po 3 dniach 240. I teraz jutro powtarzam. Boje sie bo to moja 3 ciaza a dzieci nie mam. Brzuch mnie boli jak na okres biore leki na podtrzymanie i leze. A co do szyjki to jak jest peknieta bedziesz musiala miec zalozony szew na poczatku 2 trymestru.

Gość gość
Racja. Pojde i zrobie ta bete jutro. Kiedy masz nastepna wizyte?

Gość gość
Ale jak to szef? Normalny zabieg przez pochwe czy otwieranie jamy brzusznej? O kurcze...

Gość gość
Ja od 3 ciazy bez dzieci. Wizyte mam 17. A szew zakladaja w znieczuleniu ogolnym ok 11/13 tyg zabieg trwa ok 30 min przez pochwe. Inazej grozi porod przedwczesny bo szyjka uszkodzona nie utrzyma ciazy i bedzie sie skracac i rozwierac.