Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój syn ma 13 lat i 184cm wzrostu. Czy to nie za dużo?

Polecane posty

Gość gość

Zaczal szybko rosnac w wieku 11lat, teraz zwolnił, lekarza nie pytalam, zresztą gdy byl chory na ospe lekaraka nic nhe mowiła, tylko ze fajny chlopak. Wasi synowie ile mają ?

Gość gość
może to nie gigantyzm

Gość gość
Wysoki ale to dobrze, powinnas sie cieszyc bo nie bedzie karakanem 170. Bedzie pewnie mial ok 185-195. Moj znajomy w wieku 12lat mial 177, rok pozniej 186, w wieku 14 lat 193 i zatrzymal sie na 198

Gość gość
po prostu zaczął wcześniej dojrzewać, teraz młodzież szybciej wchodzi w ten okres. Oznacza to też, że wcześniej osiągnie "wzrost docelowy"; zresztą sama mówisz, że teraz zwolnił. Ten pierwszy etap wystrzelenia w górę ma nawet jakąś swoją nazwę (nie pamiętam), ale może to być nawet 20 cm w ciągu roku. Jeżeli jesteś zaniepokojona to dlaczego nie zapytasz lekarza, należałoby zbadać poziom hormonów, szczególnie STH i czy nie ma nadczynności przysadki. Mi się jednak wydaje, że to normalne tylko wcześniej. Przecież teraz już nawet 9-letnie dziewczynki zaczynają miesiączkować, co 30, czy więcej lat temu było rzadkością i anomalią

Gość gość
jw gdyby miał 200cm+ to bys miala powody do obaw, corka mojej sasiadki ma 12lat i 177cm. Moj syn ma tez 12 i 166cm a jego 14letni kolega ok 190 a twarz chłopczyka. Teraz dzieci szybciej zaczynają rosnac

Gość gość
mój miał podobnie, zatrzymał się na 195, jest już dorosly. ale wcześniej panikowałam, nawet ubzdurałam sobie że ma zespół .....zapomnialam, zaraz pomyślę, to wiaże się z wysokim wzrostem i wadami ukladu krążenia

Gość gość
.......zespół Marfana- juz sobie przypomniałam

Gość bbbbfffffhhhh
to ja się teraz zastanawiam, w jakim wieku mój syn mnie przerośnie? Ma niecale 7 lat , mierzy równe 130 cm bo mierzylismy go z miesiac temu. ja mierzę zaledwie 167 mąż 187...