Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorka2490

Czy 4 godz. snu w dzień to za dużo na roczniaka ???????

Polecane posty

Gość autorka2490

spi 2 razy w dzień po 2 godz. każdy się dziwi że to za dużo zlikwidować mu jedną drzemkę ? i druga sprawa mały kładzie się spać (na noc) godz 21.30 i budzi się nieraz w nocy i 5 razy jak myślicie czym to jest spowodowane ? tymi drzemkami w dzień czy tym że jeszcze dostaje pierś ?

Gość gość
oj zazdroszczę Ci kobieto :)

Gość autorka2490
uppp

Gość autorka2490
hmm wiesz co może i mam trochę czasu dla siebie przez ten czas ale nie ma czego zazdrościć bo jak już napisałam mały budzi się za to około 5 razy w nocy .... no i chodzi spać o około 22... spi do około 8

Gość gość
tak jak napisałam w pierwszym poscie w nocy budzi się około 4-5 razy ale te pobutki wyglądają tak że mały nawet nie owiera oczu tylko zaczyna się kręcić i wydaje mi się że on szuka piersi bo jest nią jeszcze karmiony dostaje tego cycka i idzie znowu spać ...

Gość gość
A jak myślicei jak mu zlikwiduję jedną drzemkę to jaki to będzie miało skutek ? możliwe że przestanie się budzić w nocy czy nie ma szans ?

Skoro tyle śpi w dzień to widocznie tyle potrzebuje ;) Mój urwis w tym wieku spał raz dziennie i max 1,5 godziny ....pod warunkiem że był na spacerze :o W domu non stop się budził :D A w nocy wstawał po 2-4 razy do 2 lat.

Gość gość
W tym wieku dziecko nie powinno jeść w nocy!!!! Więc mu tej piersi po prostu nie dawaj. Za duży jest na mleko w nocy. A co do dnia.. Dziecko w tym wieku (wszędzie piszą) powinno mieć raczej jedną drzemkę.. chyba, że wiadomo.. pierwsza jakaś nieudana, zbyt krótka.. albo dziecko zbyt wcześnie wstało.. źle się czuje.. dzień wygląda zupełnie inaczej niż zwykle i np, drzemka była w samochodzie.. to czasem może mieć drugą drzemkę, ale raczej krótką.. (do 20 minut). Jeśli Twoje dziecko śpi 2 godziny w dzień, to raczej nie powinno kłaść się drugi raz spać.. i to również na 2 godziny.

Gość gość
Moj tez mial w tym wieku dwie drzemki i kiepsko spal w nocy. Po zlikwidiwaniu jednego spania w dzien noce ładnie przesypia. Najgorsze pierwsze dni po zrezygnowaniu z jednego spania. Ale jak sie juz przestawi na nowy tryb dnia to będzie spal ładnie w nocy. Tylko musisz byc konsekwentna. Jak decyzja zostanie podjeta to nie rezygnuj , jak będzie spiacy to musisz zajac go czymś.

Gość gość
Moja mala do 2 lat spala 2 x po 2, 5 gdz.., teraz ma 3, 2 miesiace I nadal spi 3 gdz dziennie, jak nie spi w dzien to o 18 zasypia na sofie..troche sie teraz buntuje przed spaniem w dzien..W nocu spi przewaznie, jak ja przeciagne , to od 19 do 7, takze zle nie jest,

Gość gość
Moj spi raz dziennie godzine-dwie. Zasypia kolo 19 I spi do 8 prawie. A noce sa rozne,tyle ze zeby ida,wiec sie kreci. Spi tyle od jakis 3-4 miesiecy, juz dawno nie pamietam co to 2 drzemki;)

Gość gość
Oczywisci ma rowno rok.

Gość gość
moje jak miały 6 lat, to jeszcze w przedszkolu do maluchów spać chodziły :D dzisiaj sa juz duże i dalej śpia ile fabryka da, w weekend żadne nosa z łóżka nie wystawi przed 10 taki typ :)

Gość gość
No może być i za dużo....MOja ma 9 miesięcy i sypia raz w ciągu dnia ok. godziny, półtorej...spać chodzi o 20.00 a rano wstaje koło 8.30 :) Ale każde dziecko jest inne!!!

Gość wifigdańsk
mysle ze jest to spowodowane ze jeszcze dostaje piers a co do drzemek to faktycznie duzo ale ciesz się-ja bym tak chciala,moja czasem wogole nei zasnie a nieraz spi poł godziny w dzien i nic nie moge zdazyc sama zrobic,ale za to w nocy super-potrafi przespac całą noc,ale zazwyczaj i tak ją biore do siebie do łózka w nocy. ja bym na twoim miejscu nie zabraniala tych drzemek.

Gość gość
dużo...ale czy za dużo, to wątpię...no i nie ma pewności, że jak skasujesz jedno spadnie w dzień, to będzie lepiej w nocy, no ale sprobować można ;)

Gość bkt
wg mnie dziecko tyle śpi ile potrzebuje... czasem zdarza mi się przetrzymać małego to dopiero noce są straszne... a mój ma 16 mc i też karmię go w nocy, średnio 2 razy i sorry ale nawet jakbym zjadła miskę kaszki i popiła mm też bym w nocy była glodna:/ jak czytam bzdury że dziecko w takim a takim wieku nie powinno już jeść w nocy to aż mi się przewraca coś... owszem dziecko które ma 2 lata i zje normalną kolację a nie roczniak który dostanie kaszki albo mm a jak na noc karmisz piersią to już w ogóle nie ma opcji nie budzenia...mój na piersi prześpi w nocy maks 6,7 godzin ale to rzadko:)

Gość gość
16 miesiecy, to już prawie 1,5 roczne i powinno juz jeść w miarę normalne kolacje, a nie tylko mleczko...