Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brooklea

Antykoncepcja po ciazy

Polecane posty

Gość brooklea

jak w temacie dziewczyny jak zabezpieczalyscie sie zaraz po porodzie poniewaz napewno nie chciala bym zaliczyc wpadki zaraz po , chcialam bym zaczekac z drugim tak z 5 lat w sumie zawsze chcialam miec jedno dziecko , do porodu jeszcze troche czasu ale mysle ze kiedys zdecyduje sie i na drugie , jaka anty bedzie najbezpieczniejsza dla maluszka mam zamiar karmic piersia a zaraz skuteczna :)

Gość gość
tez jestem zaintersowana tematem

Gość gość
brałam tab. anty ale to trzeba czekac do pierwszego okresu aby zaczac brac. Niestety musiałam zrezygnowac bo okropnie się po nich psychicznie czułam/ Więc używamy gumek

Gość gość
Ja brałam tabletki, ale piersią nie karmiłam..

Gość brooklea
wlasnie ja do gumek nie jestem przekonana i niezbyt je lubie ;/ chcialam bym cos co mozna odrazu a jak z zaszczykiem ? anty mozna odrazu brac czy tez trzeba czekac na pierwszy okres ?

Gość gość
ja dostałam okres 6 tygodni po porodzie, sex zaczęłam uprawiać z gumką 4 tygodnie po, od okresu biorę tabletki. płodność wraca szybko i nieprawda że karmiąc nie można zajść.

Gość gość
Trzeba czekać, bo zaczyna się brać w pierwszym dniu cyklu.

Gość gość
my po pierwszej ciąży używaliśmy tylko prezerwatyw (nie mogę brać hormonów, ponieważ mam po nich straszne migreny). Obecnie jestem w drugiej ciąży i poważnie zastanawiam się nad założeniem spirali o porodzie, więcej dzieci nie planujemy.

Gość brooklea
czytalam gdzies ze zastrzyk mozna juz po 6tyg pologu no coz trudno chyba zostaja tylko gumki , a zawiodly ktora z was po porodzie ??

Gość gość
up up

Gość gość
Ja biorę dessette mono, to to samo co np. cerazette i wcale nie prawda że trzeba czekac do pierwszego okresu. Bierzesz albo do 21 po porodzie i wtedy nie musisz sie dodatkowow zabezpieczać albo w obojętnie jakim dniu i wtedy przez piersze 7 dni się dodatkowo zabezpieczasz. To są tabletki dla matek karmiacych koszt 25zł

Gość brooklea
Dziekuje gosciu wyzej napewno zapytam mojego lekarza o te anty , tylko obawiam sie ze przy malutkim dziecko poprpstu bede zapominac i wtedy wpadka gotowa :) a jak z plastramy ? skuteczne ?

Gość gość
Dla ułatwienia ja mam w telefonie codziennie alarm o tej godzinie i nie zapominam w przeciwnym przypadku też bym zapominała. O plastrach niestety opini nie znam. Ale to moje 2 ciąża i już 2 raz stosuje tabletki i są naprawdę skuteczne przynajmniej u mnie.

Gość brooklea
kurcze no ale mam dylemat ;/ a dopiero jestem w 6 miesiacu no ale zobaczymy jak to wszystko bedzie

Gość gość
Zaraz po ciąży prezerwatywy, a kiedy wróciła mi płodność kupiłam Cyclotest do NPR - komputer cyklu. Tabletki mi niestety nie służyły, więc wybrałam opcję naturalną :)