Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przykladowy jadłospis PO 4miesiacu PORADY

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny za chwile czeka mnie rozszerzenie diety mama jest na mm, napiszcie proszę jak u was zostaly rozlozone pierwsze kaszki,obiadki itp. ;) Oczywiście schemat mam ale jak to u was wygladalo w praktyce?

Gość gość
W oraktyce dziecko dostawalo butle a pomiedzy lyzeczka czegos i co raz wiecej kazdego dnia. Ale to nie byly ilosci by zastapic posilek. Do tego dluga droga.

Gość gość
hej, moja małą ma 6 miesięcy, jak kończyłą 4 miesiące zaczęłam wprowadzać warzywa, najpierw po kilka łyżeczek gotowych słoiczków (marchew z ziemniakiem, dynia i jakiś tam zielony ogródek z babydreama), dawałam przed mlekiem w porze obiadu (13,15 u mnie) i tak po tygodniu doszłam do tego, że zastąpiłam całe mleko warzywami, po miesiącu około 17 godziny zaczęłam podawać jabłuszka (mam swoje) i też tera to już cały posiłek owocowy jest, a od niedawna do warzyw doszedł królik, PS. tylko przez pirwse 2 tygodnie małą była na kupnych "słoiczkach" tera gotuję jej sama

Gość gość
no przeciez sa na to sposoby ale tylko jak sie wie jak sie to robi i wtedy spoko sloneczko :) www.youtube.com/watch?v=GcQLwI_5Z4I

Gość gość
Ja zaczęłam wprowadzać po 5 przy karmieniu mieszanym, z 2 dni po kilka łyżeczek, później raz czy pół słoiczka (albo równowartość obiadku własnej roboty) a później już cały.

Gość gość
Acha...ok bo myslalam ze od razu porcje mleka zastepyjemy Np marchewka ;) a kaszka kleik to osobno czy zageszczamy mleko?

ja zaczęłam od kilku łyżek marchewki, marchewki z ziemniakiem, dyni.. dyni z kurczakiem itp. Nawet ładnie jadła. Ale niestety popełniłam błąd- równocześnie wprowadziłam owoce- no i warzywa są już be- chce jeść tylko owoce :O Kleiki musiałam dodawać po 3m bo ulewała- do mleka. Kleik to nie kaszka. Kaszkę najlepiej kupić zwykłą, błyskawiczną i dodawać po łyżeczce do obiadku czy deserku. Ja gotową kaszkę na mleku daję jedynie na noc.