Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brandi

KIEDY WIDAC BRZUCH pytanie

Polecane posty

Gość brandi

Hej kobietki, pisze szczegolnie do tych, ktore aktualnie spodziewaja sie przyjscia na swiat dziecka. Jestem ogromnie ciekawa kiedy pojawil am sie brzuszek ciazowy? Jestem w 13 tygodniu i moje spodnie sa juz za ciasne, a od poczatku przytylam 1 kg. Ciesze sie tymi zmianami, ale zastanawiam sie czy to nie za wczesnie.. Mowiono mi, ze nie mam sie co spodziewac..dopiero ok 5 miesiaca.. No ale spodni nie dopne i to nie jest moje urojenie. A jak tam u Was mamusie?

Gość pati02067
U mnie zauważyłam pierwsze zmiany jakoś na początku 3 m-ca. wtedy też kupiłam pierwsze spodnie ciążowe..:)) teraz kończe 4 m-ac i już ładnie widać...:))

Gość gość
bedziesz miala blizniaki

Gość brandi
wiec wszytko w normie :) Moge sie cieszyc brzuszkiem :) Tez juz mysle o zakupie jakis ciazowych jeansow, z bluzkami nie ma problemu, wystarczy kupic te o wiekszym rozmiarze, nie trzeba wydawac kasy na extra ciazowe laszki, ale spodnie czy jakas jedna kiecka to juz inna sprawa..

Gość brandi
Kto? Ja?? Blizniaki???

Gość gość
Ja w trzecim miesiacu zaczynalam ,,puchnac'', ale tak naprawde brzuch zaczal rosnac jakis piaty szosty miesiac, tak sie rozpedzil ze myslalam ze pekne:-)

Gość gość
Przed ciążą byłam szczupła.Ja zaszłam w ciąże w październiku (ok 20) na BN miałam brzuch, bo miałam straszne wzdęcia, ale jakoś stopniowo z tych wzdęć przeszłam do ciążowego brzuszka :D, w lutym nosiłam już ciążowe spodnie i nie ukryłabym już brzucha, tylko że ja miałam duży brzuch - przytyłam 18 kg i właśnie głównie w brzuch mi to poszło. A brzuszek ciążowy najlepiej wyczujesz jak leżysz płasko na plecach - to taka kulka, której nie wciągniesz jak normalny brzuch ;)

Gość brandi
Ja, ze tak powiem "na mokro" pod prysznicem wyczulam w dole brzucha jakis obcy obiekt.. nawet moj maz go wyczoul jak mu pokazalam gdzie. No dobra, czekam cierpliwie.. juz bym chciala po prostu zeby cylo wiadac moja ciaze :)

Gość gość
Ja jestem w 14 tygodniu i od tygodnia nosze spodnie ciążowe bo juz było mi nie wygodnie a ze mam prace siedzącą to uciekało na brzuch.

Gość gość
Mysle ze taki widoczny dla innych to kolo 17/18 tyg., ja czulam po jeansach kolo 14 tyg., to moja 2 ciaza, i brzuszek jest mniejszy:-) jestem w 35 tyg. I moja corka w tym czasie byla na 99,6 centylu, a malutka jest na 49,9 centylu,

Gość brandi
No wlasnie ja tez mam siedzaca prace, i juz musialam zawiazac sobie gumke do dzurki od spodni i na nia zapinac guzik :) ..bo mnie uciska.

Gość gość
Rzeczywiście w normalnych spodniach uczucie, że jest mi ciasno i że mnie gniecie miałam juz ok 4 m-ca, ale tak naprawdę brzuch zaczął się robić duży od 18 tygodnia i robi się coraz większy. Starych spodni już nie mogę dopiąć :)

Gość brandi
od 18.. chyli jeszcze troche.. Ale na majowce juz bede miala z czym paradowac :)

Gość gość
W 5 miesiącu miałam lekkie wybrzuszenie w dole brzucha. Potem zaczął mi szybko rosnąć i maleństwo, więc szybko brzuch mnie wyprzedzał :D

Gość gość
W pierwszej ciąży byłam na weselu siostry w 21 tc i miałam odcinaną pod biustem sukienkę bo brzuszek się znacznie odznaczał. Teraz jestem w 28 tygodniu drugiej i jak założę bluzę by wyjść rano z psem to nic nie widać :P

Gość gość
Dziś zaczęłam 19 tc Brzuch pojawił mi się jakiś tydzień temu. To moja 2 ciąża. Przytylam 2 kg :-)

Gość gość
ja jestem w 15 tyg i brzuszek mam juz od dobrego miesiaca, jest maly ale jest a teraz to rosnie kazdego dnia. mysle, ze to zalezy od figury, ja jestem szczupla, waska w tali, wiec ten brzuch szybko wyskoczyl bo gdzies musial miec miejsce:)