Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alka25

Płód starszy czy większy?

Polecane posty

Gość alka25

28.10.2013 Wiek ciąży wg om 10 tygodni i 1 dni Wiek ciąży wg usg 11 tygodni 19.12.2013 I badanie ultrasonograficzne Wiek ciąży wg om 13 tygodni i 1 dzień Wiek ciąży wg usg 13 tygodni i 6 dni 20.02.2014 II badanie ultrasonograficzne Wiek ciąży wg om 22 tygodnie i 1 dzień Wiek ciąży wg usg 22 tygodnie Czy moje dziecko jest starsze o 5dni?

Gość gość
ktos wie o co jej chodzi??

Gość gość
przypominam że usg to nawet wczesne ma błąd +/- 7 dni !! więc to bez różnicy, patrz na OM tak czy tak jest +/- 2 tyg ...

Gość gość
U mnie na ostatnim usg w 32 tc wyszło na to, że dziecko jest starsze o 2 tyg. Tak powiedział lekarz od usg. Lekarz prowadząca natomiast stwierdziła, że no najwyżej dziecko jest trochę większe. I nie rozumiem już czy jest większe czy starsze!!!

Gość gość
Ja wiem kiedy mialam owulacje i moj tc ciazy powinien odpowiadac temu z usg a plod pomiarami byl identycznie jak u ciebie. W moim przypadku to dziecko bylo duze i urodzilo sie 60cm i 4 kg. Na usg genetycznym juz nie mkzna bylo go zmierzyc bo mial 86mm i byl za duzy.

Gość gość
Nie sugeruj sie USg, ja z USG miałam termin 2 tyg. szybciej bo córka była duża. Lekarz powiedział,ze USG to tylko maszyna, ktora oblicza wiek płodu na podstawie wymiarów. Termin z miesiączki miałam na 5 stycznia, z USG na 24 grudnia a urodziłam 28 grudnia. Gdyby różnica wynosiła miesiąc to możnaby było się zastanawiać.

Gość wiosennamama25
Mi sprawdził się termin z ostatniej miesiączki. Na usg masz wyliczenie terminu na podstawie wielkości dzidziusia. Pamiętaj że dziecko rozwija się skokowo i nie jest to miarodajny wynik. U mnie było tak, że na usg miałam o 3 tyg mniejsze dziecko niż wypadałoby z owulacji.