Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dolefka

czy mozna farbowac henna tlenione wlosy

Polecane posty

Gość dolefka

Poradźcie mi bo kompletnie sie na tym nie znam, nigdy nie miałam do czynienia z henną, w necie nie znalazłam żadnych konkretnych informacji i niestety moje koleżanki tex sie na tym nie znaja. Od lat rozjasniam włosy, kiedys robiłam to farbami fryzjerskimi co oczywiscie bardzo znisczyło mi włosy. Aktualnie farbuje zwykłymi farbami ze sklepu, na jasny blond. Niestety, kiedys miałam piekne gęste włosy, ale zauważam że robia sie coraz marniejsze. Postanowiłam odpocząc jakis czas od farbowania. odrośnięcie naturalnego koloru nie wchodzi w gre, nie wyobrazam sobie chodzic rob z paskudnymi odrostami, tym bardziej że moje wlosy straciły pigment i odrastaja jakies szaroczarne pasudztwa ( a naturalnie jestem ciemna blondynka). Wpadłam na pomysl aby przez jakis czas farbować wlosy henną np. na ruda marchewę. Tylko troche się boję...pomóżcie i powiedzcie czy farbowane chemiczna farba włosy można potraktowac henną? Czy nie wyjdzie mi przypadkiem zielony?

Gość gość
Zielony od czystej henny nie wyjdzie na pewno, najwyżej może słabiej łapać. Kup próbkę i sprawdź na małym kosmyku :)

Gość gość
dzięki, dałas mi nadzieję :D