Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie nie znają historii Polski, dzisiaj pouczyłam trzy starsze kobiety

Polecane posty

Napisałem obszerny komentarz odnośnie zbrodniczej działalności UCK,ustaszy i SS handchar i ich straszliwych zbrodniach na narodzie serbskim,jednakże przewspaniała kafeteria uznała mój post za spam.Dziękuje,naklikałem się na daremno...

Chciałem ,korzystając z okazji,pozdrowić Serbów ,którzy może przypadkowo gdzieś zaplątali się na kafeterii.Musicie mieć świadomość,że jeszcze nie wszyscy Polacy mają wyprane mózgi antysłowiańską propagandą!Velik pozdrav na Vas,Poljska&Srbija!

Gość gość
owszem...problem jest dość skomplikowany. Obecnie kurs proserbski w politycznych dyskusjach jest niepopularny...stoi za tym wiele czynników.Zaszłości historyczne sięgające czasów drugiej wojny światowej to raz ale myślę,że porachunki ze Stanami....zainicjowane w sumie przez nie. Ja do Serbów nic nie mam i uważam,względem nich prowadzona jest swoista antykampania.

Kurs proserbski jest niepopularny w dyskusjach politycznych z powodu chorej antyserbskiej propagandy. Kto daje się nabierać na te antyserbskie wypociny?Niedouczony prosty lud.Całe szczeście,że są u nas coroczne marsze na rzecz serbskiego kosowa,dzięki temu Serbowie zaczynają się do Nas coraz bardziej przekonywać.

Ludzie nie zdają sobie sprawy ze zbrodni bośniackich oddziałów SS na Serbach oraz nie wiedzą,co wyprawiali Ustasze z Serbami w obozach zagłady(Jasenovac ,różne źródła podają od 100 do 500 tysięcy wymordowanych Serbów). Nie zapominajmy również o bestialskich zbrodniach UCK na Serbach,których nie powstydziliby się upowcy...

Hashim Thaci ,premier samozwańczej republiki,podczas wojny na bałkanach handlował ludzkimi organami ,zabieranym serbskim cywilom zamordowanym w okrutny sposób.Radziłbym obejrzeć film ,,Skradzione Kosovo'' -świetna produkcja!Jednakże media nie mówią o tamtych wydarzeniach,tylko przykleili się do Srebrenicy jak pies do psiego ogona(miałem wtedy pół roku jak doszło do tej ,,zbrodni'')...

Gość gość
Mnie jest w sumie przykro,że pokojowa koegzystencja przynajmniej narodów-chorwackiego i serbskiego była wystawiona na tak okrutną próbę w minionym stuleciu....nie tylko w czasie drugiej wojny zresztą. Samo "oderwanie"kosowa to efekt moim zdaniem długofalowych zabiegów przeciw serbskiej integralności.Narazili się walcząc o własne interesy zachodowi i zafundował im to....tak myślę.I źle się stało bo historycznie rzecz biorąc Kosovo je srbskie!

Co się tyczy narodu serbskiego jako nacji,to prawda,że nie jest łatwo zdobyć ich zaufanie,jednakże jeśli już Serb(czy Serbka) zauważy w Tobie sprawdzonego przyjaciela,to jest gotów skoczyć za Ciebie w ogień...

Gość gość
Warto jeszcze wrócić do tych spraw być może przy okazji tego wątku.Dziś już późno ale dziękuje za podrzucenie informacji o tych filmach...obejrzałem juz wiele ale wiedze trzeba poszerzać. Dziękuję i pozdrawiam!

Również pozdrawiam,i zgadzam się w 100%,Kosovo je bilo,jeste i ostaće Srpsko!Srbi,Mi Poljaci smo sa Vama!!

Gość gość
Uczyncie znak pokoju :-D

Nie liczę na nie wiadomo co,mam nadzieję,że chociaż kilka osób zachęcę do zainteresowania się historią wojen i sporów na bałkanach (nie tą medialną ,tylko prawdziwą,a do tego trzeba szukać w źródłach ,rozmawiać z ludźmi pochodzących z tamtych regionów,a nie czytać zmieloną papkę,informacje podawane wybiórczo)...

Gość gość
Kurde, Co niektórzy to dziwni z was ludzie. Przecież Polacy też kapowali. Oddawali swoich rodaków, przyjaciąół, rodzinę, w ręce oprawców. Ku/r/wa! No ludzie, weźcie i przestańcie tworzyć PL Taliban!!!! Im więcej czytam wsze (poniektóre) wpisy, tym bardziej przekonujecie mnie że PL naród istniejie tylko aby pamiętać krzywdy, mścić się i wyżywać na samych sobie i innych nacjach. K/u/r/w/a mać...no nie mogę. Wstydzę się że urodziłam się polką! Było, minęło, historii nie da się odwrócić! Do autorki, pełzająca durnoto, życzę Ci abyś ty się doczekała jakiegoś w/p/i/e/r/d/o/l/e/n/i/a poprzez rodaka przeżyła jakąś wojnę, i WTEDY możesz pouczać innych. Ty głupolu!

Gość gość
W tym przypadku może pomóc tylko prawda i uznanie przez Ukrainę swojej winy.

Gość gość
''Ukraińcy proszą sejm: Nazwijcie rzeź Wołyńską ludobójstwem''.Wpiszcie to w swoich wyszukiwarkach.Niestety nie mogę wkleić linku,bo piszę z telefonu.

Gość gość
a Serbowie to muzulmanie czy prawoslawni? j tam serbow lubie, bo maja jezyk podobny do naszego

Gość gość
Prawdziwi Serbowie to prawosławni, to oni walczyli z Turkami na Kosowym Polu. Jednak pewna ich częśc uległa musliminacji.

Serbowie wyznania muzułmańskiego to ...bośniacy.Nazwa tej nacji wzięła się od tego,że turecki okupant nazywał prześmiewczo Serbów wyznania muzułmańskiego (Bosz-po turecku bodajże ten wyraz oznacza nic,nicość-nie żebym uczył się tureckiego,ale przeczytałem taką informację na stronie Countries that have not recognize Kosovo).

Serbowie są co prawda wyznania prawosławnego,ale to jest zupełnie bez znaczenia.Większość z nich jest do Nas bardzo pozytywnie nastawiona po tym,jak zobaczyli,że u Nas organizuje się protesty przeciwko oderwaniu Kosowa od macierzy.Oczywiście jest kilku kretynów którzy nadają na Nas,ale czy w Polsce nie ma ćwierćinteligentów?

Gość gość
gosc1995: Lepiej późno niż wcale.

Co się tyczy podobieństwa j.serbskiego do polskiego to nie jest tak do końca.Jest sporo wyrazów podobnych,ale jest część zupełnie odmiennych jak np bezokolicznik pretpostavljati-domyślać się.Swoją drogą to ,że 4 rok uczę się rosyjskiego też zdaje się być pomocne w nauce tego języka.Jednym słowem,Polska&Serbia wszyscy razem/Poljska Srbija svi zajedno!

Gość gość
...

Gość gość
A Ciebie nigdy nie zastanawiało dlaczego Ukraińcy mordowali Polaków? Bo mnie tak i w przeciwieństwie do Ciebie zaczęłam zaglądać do różnych źródeł, rozmawiać z różnymi ludźmi i o dziwo, różne elementy zaczęły do siebie pasować. Przykro mi, ale te elementy niszczą krystaliczny wizerunek Polaków. ----- Ta szowinistyczna banda palantów (mam na myśli polaków) dalej będzie utrzymywać swoją fałszywą wersję.

Gość gość
up

Gość gość
.....

Gość gość
Wsparcie dla ukrainy, wysłać im ebolę i wąglika w puszkach na ten cały majdan w Kijowie i podpisać ,że to angirlska mielonka. Oni doskonale wiedzą co Polakom robili i się tym chełpią , tylko z Polaków robią debili i się zapierają ,że to nieprawda. 135 metod na zamęczanie Polaków przez OUN UPA poszukajcie. Poszukajcie kim byli Enej, Bandera , Szuchewycz