Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lewira

małe dzieci teatr, kino

Polecane posty

Gość lewira

Od razu mówię, że to dla bardziej otwartych i aktywnych: mój synek ma niecałe 2 lata. Chciałabym zacząć zabierać go do kina/teatru, oczywiscie na bajki i przedstawienia dla dzieci. Macie już za sobą podobne wycieczki?

Gość gość
włacz mu tv i zabierz w niedziele do dusznej galerii jak matki na kafe z teatru dziecko nic nie zrozumie

Gość gość
ja chciałam swojego 3 latka zabrać...tzn,zabrałam...do drzwi sali kinowej,dalej za Chiny nie ruszył...dopiero,jak światło zapalili...:D

Gość lewira
przecież nie chcę go zabrać na Szekspira...

Gość gość
Mój miał niespełna 3 lata, bez 4 mcy, jak pierwszy raz poszedł do teatru, a i wtedy tylko dlatego że znalazłam wyjątkowo przyjazny spektakl. Tzn. wiem że są odpowiednie i dla maluszków, ale dla mnie jednak wejściówka za 50- 60 zł to dużo. Wcześniej był też w filharmonii na zajęciach dla maluszków, dedykowanych właśnie dla takich 0-2 lata. A tak poza tym dla niego dużym przeżyciem jest nawet malowanie farbkami czy spacer na którym obejrzy koparkę, więc nie szukałam na siłę atrakcji.

Gość gość
i mówił,że tam jest za głośno...i tyle z naszej wizyty kulturalnej,pop corn zjadł w domu przy Parauszku ;)

Gość lewira
No właśnie trochę się tego boję, że mi będzie chciał zwiewać ;) Z drugiej strony liczę się, że możemy posiedzieć 15 minut w kinie i bye bye! No i wiem, że zwykły spacer z atrakcją to dla niego też dużo, ale koparka to jednak nie kultura ;) Mały chodzi z nami do kawiarni, przyzwyczaił się już do takich miejsc, nie krzyczy. Nie chcę go trzymać w domu.

Gość gość
Tylko nie zabieraj go na seanse dla "normalnych" ludzi. Kiedyś byłam na filmie (nie pamietam tytułu) z napisami, dzieciak nie nadazal czytać, robił to na głos jego ojciec. Przez 5 minut, po tym zwróciłam mu uwagę, ze przeszkadza i albo sie przesiądzie gdzieś indziej, albo przestanie czytać, albo nam zwróci kasę za bilety.. Do końca seansu była cisza.

Gość lewira
A... dziecko to nie jest normalny człowiek? Chodzi mi o to, że przestrzeń publiczna jest tak samo dla dorosłych jak i dla dzieci.

Gość gość
jako dziecko bardzo często chodziłam do teatru dla dzieci na przedstawienia kukiełkowe- rewelacja, swoje dziecko też będę zabierała przy każdej możliwej okazji

Gość gość
Normalny człowiek na filmie to taki, który potrafi przeczytać napisy. Są przecież seanse dla dzieci, więc dlaczego niektórzy chcą przeszkadzać innym?

Gość gość
jak wasze 2 latki wytrzymają tyle czasów kinie ,teatrze jak na poczcie czy w poczekalni u lekarze po 3 minutach zaczyna się wrzaks pisk, bo wytrzymać nie mogą w jednym miejscu ?? Zlitujcie się nad ludzmi ok? Tez mam dzieci ,ale nie brałam takie maluchy bo sama nie raz bylam świadkiem co taki rozdarciuch potrafil robic w sali :/

Gość lewira
Dzięki, chyba zatem spróbujemy :) Na pocztę nie biorę dziecka, bo poco (o ile nie muszę). Jak zacznie krzyczeć i płakac to wychodzimy - nie mam zamiaru zakłócać innym seansu. Ale myślę, że warto uczyć dziecko ogłady powoli. Tak jak mówiłam, mój potrafi zjeść w restauracji i jej nie roznieść, usiedzieć na bajce w domu też usiedzi więc czemu nie!

Gość Alla12345
Polecam Teatr Małego Widza w Warszawie - są tam przedstawienia dla dzieci już od 1 r.ż :) Też miałam duży problem ze znalezieniem miejsc w które mogłabym chodzić z synkiem jak był malutki.

Gość lolit9ka
Szukacie idealnych atrakcji dla swoich dzieciaków, nie chcecie żeby tylko siedziały w domu i grały przed komputerem ? Zobaczcie na warszawa atrakcje dla dzieci http://teatrmalegowidza.pl/ a na pewno się skusicie wybrać do tego wyśmienitego miejsca !