Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wierzaca i praktykujaca

Blagam Was uwierzcie i modlcie sie

Polecane posty

To jest 3 przepowiednia Fatimska , ktora sie sprawdza Chiny planuja zamach na Rosje. Pogoda tez wariuje. Prosze was ludzie nawroccie sie ! - Modlitwa trwa tylko 10 minut gora- przeproscie za swoje grzechy to jest ten czas nawrocenia. x Łucja z Fatimy podczas rozmowy z ojcem Augustynem w dniu 26 listopada 1957 roku twierdziła, że w Fatimie otrzymała od Matki Boskiej przepowiednię trzeciej wojny światowej. Według niej nagłe starcie Chin na Rosję będzie szokiem dla całego świata. Chiny mogą użyć bomb nuklearnych, które wywołają potworne zniszczenia. Miliony Chińczyków zginą od własnej broni jądrowej, a także od broni przeciwnika. Wojska żółtej rasy będą niszczyły i równały z ziemią wszystkie miasta i wsie ludności białej. Oszczędzą jedynie republiki azjatyckie, które sprzymierzają się z Chinami przeciwko Rosji. Łucja mówiła dalej, że już na początku wojny niespotykane zjawiska atmosferyczne i kataklizmy przyczynią się do szybkiego jej zakończenia i tak bardzo zaskoczą Chińczyków, że opuszczą oni Europę. Zjawiska te mogą spowodować wielką panikę i tyle nieszczęść, że dalsze prowadzenie wojny będzie niemożliwe. Tu przekazana przez Matkę Boską wizja staje się naprawdę przerażająca. Ruchy skorupy ziemskiej mają spowodować wybuchy wulkanów i ogromne zaburzenia atmosferyczne: deszcze popiołu, huragany i trąby powietrzne, wylanie rzek i jezior. Ruchy dna Morza Śródziemnego wywołają olbrzymie fale, które zaleją wyspy, porty i całe miasta. Zniszczeniu mogą ulec Londyn, Amsterdam, Kopenhaga, Hamburg, a także Świnoujście oraz miasta azjatyckie oraz arabskie. Fale oceanu zaleją Los Angeles. Zniszczona zostanie także Kalifornia. Kataklizmy te będą silne przez kilka godzin, a słabsze kilka tygodni i zakończą się wraz z ustaniem wojny.

Swoja modlitwa i zblizeniem sie do Boga - mozemy temu zapobiec.

Sodoma i Gomora - mowi wam to cos ? Dlaczego Bog ukaral ludzkosc ? Zapewnie znacie odpowiedz. Dzisiaj na swiecie dzieje sie to samo !

Mozemy zapobiec wojnie - musimy sie wspolnie modlic o milosierdzie i przebaczenie. Im wiecej ludzi sie nawroci tym bardziej nasza modlitwa zostanie uslyszana. Nie zyjac z Bogiem - zyjesz przeciwko niemu. Zyjesz z diablem , ktory Ciebie zniewolil. Objawienia w Medjugorjie - Sa zywe i prawdziwe trwaja do dzisiaj. Modlcie sie , Modlcie sie a zostanie wam wybaczone

Gość gość
następna nawiedzona!

Wiele ludzi bedzie obrzucac mnie obelgami, wielu bedzie wyklinac Boga - ale to jest ten strach, ktory macie przez szatana przez zle dusze. Wielu ludzi zignoruje wiadomosc ktora do was wysylam, wielu tez bedzie sie z tego smialo. W dzisiejszych czasach wiara w Boga to obciach - zaraz wyzywacie od mocherowych beretow itp. Czlowiek , ktory oddal sie Bogu i zyje z jego przykazaniami jest czlowiekiem szczesliwym. Dla was szczescie to rzeczy materialne - pieniadze, dobry samochod, duzy dom, najnowsze gadzety i ciuchy ! Dla mnie radoscia jest - zdrowie, milosc, przyjazn, dobroc to sa wartosci ktorych nie zmyje zadna woda, nie zwieje zaden wiatr , nie spali zaden ogien lecz sa to wartosi Bogate i wielkie i rzadkie , bo nie kazdego stac aby je zdobyc sa bezcenne , nie maja wyznaczonej zadbej ceny lecz wielu ludzi nie stac na nie.

Nie nawiedzona- ale nie boje sie tego ,ze wierze w Boga, nie bede sie z tym skrywac i jak najbardziej bede o tym mowic. Bog jest zyciem- a zyciem jestes Ty.

Gość gość
czyli roboty już nie szukać?

Gość gość
Jak pogoda wariuje? Akurat w marcu jest zupełnie normalne, ze świeci słońce :)

Gość gość
nakrecacie sie wszyscy i tyle

Gość gość
Na Sodome i Gomore spadły bomby atomowe, twój nieistniejący bóg nie ma z tym nic wspólnego. :classic_cool:

Gość gość
a skąd znasz trzecią tajemnice? jak nikt nie zna? Ale wojna może być mówili że przez Polskę mają bomby przelatywać ale czemu akurat za mojego życia tak sie boję!

Gość gość
jesteś tam?

Gość wierzaca i praktykujaca
Jak bys sie tym wiecej interesowala , to bys wiedziala ,ze kazdy zna, poniewaz trzecia tajemnica fatimska zostala ujawniona juz jakis czas temu. - Na Sodome i Gomore nie spadly bomby- Ja wlasnie mowie o takich osobach jak ty.Jestes niedowiarkiem. - Nie ma co siac paniki - ale trzeba sie modlic i nawracac. Wiara w Boga nie jest niczym zlych. - Nie nie jestesmy Bogiem. Bog jest jeden co chcialam przez to powiedziec, ze gdyby nie Bog nie bylo by nas tutaj - on nam daje zycie i przez jego milosc zyjemy. - Jak wariuje ? To chyba nie jest normalne aby na poczatku marca bylo 23 stopnie? Jest ocieplenie , ktore powoduje ,ze Antarktyda topnieje przez co beda straszliwe powodzie. W Angli w tym roku byly straszne powodzie i wiele zniszczen. - Boli mnie to jak dla dzisiejszej spolecznosci publiczny sex i rozbieranie sie nie jest wstydem a wiara w Boga jest. - Niestety bylam tak nie wierzaca jak Wy i tak samo reagowalam na to wszystko ale Bog postawil na mej drodze wiele ludzi i dal mi wiele pomocy. Moj dziadek byl powaznie chory, mial wylew. Lezal caly czas w lozku , nic nie jadl nie mowil nawet sie ruszac nie mogl. Cala rodzina modlilismy sie o jego zdrowie - 2 dni temu zadzwonil do nas, ze znow moze chodzic i normalnie funkcjonuje - Bog wysluchal mojej prozby - dla was moze to nie wiele lub zwykly przypadek dla mnie to jest pomoc Boza.

Przez wiare w Boga, przez modlitwe i przez to ,ze staram sie zyc z przykazaniami czuje radosc w swoim sercu. Nie rzadza mna rzeczy materialne, pieniadze ani chciwosc. Mam naprawde wiele bo mam prawdziwa milosc, prawdziwych przyjaciol. Mam zdrowie i dobroc. Niestety w tych czasach ludzmi rzadzi nienawisc , chciwosc i zazdrosc. Pycha i proznosc.

Gość gość
Autorko, ja utraciłam wiarę w to, że Bóg jest dobry, dlatego nic mnie nie zdziwi, nawet ukaranie hurtem bezbożnych i ludzi dobrej woli, jak to się dzieje od wieków. Niemniej, mam szczery szacunek do Twojej postawy, ujmuje mnie to, że zależy Ci na dobru innych. Niech Twój Bóg błogosławi Tobie i Twoim najbliższym.

Gość gość
11.03.14 [zgłoś do usunięcia] Wierzaca i praktykujaca Nie nawiedzona- ale nie boje sie tego ,ze wierze w Boga, nie bede sie z tym skrywac i jak najbardziej bede o tym mowic. Bog jest zyciem- a zyciem jestes Ty. ______________________________________________________________ Jeżeli Ty czerpiesz jakąkolwiek satysfakcję ze swojej wiary, to Twoja sprawa. Osoby które wszem i wobec starają się wpierać innym pierdoły o bogu, ja nazywam nawiedzonymi. Przedewszystkim, co ja robię, w co ja wierzę, lub nie, to nie jest ani Twoja sprawa, ani niczyja inna. Jaki już koniecznie musisz wiedzieć, wychowano mnie na ustrój katlicki. Tak, ustrój, bo inaczej tego nazwać nie mogę. Wierzyłam dopuki nie zaczęłam czytać o "urokach teologii". Mamy 21-wszy wiek, i pomimo że wszystkiego jeszcze nie wiem, to naukowcy zdążyli na tyle wybadać otaczający mnie świat, aby udowodnić że istnienie jakiekolwiek boga jest o wiele bardziej nierealne i niemożliwe, niż jakimkolwiek stopniu realne i możliwe. Ewolucja i nauki ścisłe, kryształowo czysto, potwierdzają Biblię, Stary i Nowy Testament jako teksty zupełnie źle przetłumaczone. Każdy teologiczny c****j, na swój strój tłumaczy mity według swojego widzi mi się. Gdy się bębni o jednym i tym samym przez parę setek lat, to ludzie w końcu co niektórzy zaczynają wierzyć. Co gorsza, nie chcą i nie nteresują się szukaniem faktów ze strachu że przez tyle lat mogli się mylić i "co teraz"?! Modlitwy, bóg, i religia są dla umysłowo słabych i dla osób które są na tyle aroganckie w swoim myśleniu, iż uważają się za tak niezwykłe istoty, że przecież nie mogą przestać istnieć gdy ich ciała dawno pogniją i staną się częścią planety jak wszystko inne przed, i po, wszystkim co żyło, żyje czy będzie żyć. Ja się nie boję. Człowiek żyje i umiera. Koniec. Kropka. Nie martwi mnie życie zagrobowe bo dla mnie, ono nie istnieje.

Gość gość
Ja kiedys rowniez bylam niewierzaca,bylam nieszczesliwym czlowiekiem choc mialam "bogactwa"moje zycie bylo zabawa i nie mialam zadnych problemow,ale nie bylam wcale szczesliwa chodzi mi o takia prawdziwa radosc z zycia,stalam sie szczesliwa dopiero jak uwierzylam calym sercem.Pan poddal mnie próbie,stracilam majatek,dom ... ale ja dalej kocham Pana i wiem ze te rzeczy to tylko puch marny to co w zyciu najwazniejsze czyli zdrowie i bliskie mojemu sercu osoby moje dzieci to jest moje bogactwo.Nie naleze do zadnego kosciola i nigdy nie wstapie Bog jest wszedzie i slucha mnie zawsze nie tylko w jakim budynku z krzyzem ale kiedy jade samochodem na zakupy lub spaceruje z psem ...zawsze mnie wyslucha moje modlitwy nigdy nie zostaly bez odzewu.A czas konca chyba rzeczywicie sie zbliza czuje to juz od paru lat taka wewnetrzna potrzebe przygotowania sie na apokalipse,swiat jest juz tak zepsuty ze juz nie dlugo Ojciec nim potrzasnie azebysmy sie opamietali

Gość gość
Ja wierzę w to co napisałaś i od jakiegoś czasu robię wszystko by stawiać Boga na pierwszym miejscu .Dziennie się modlę , i chcę byc blisko Boga jak najczęściej .Wyczuwam Jego obecność w moim życiu , właśnie w takich mniejszych lub większych wydarzeniach. Też mnie bardzo boli ,ze tak mało ludzi jest takich jak ty -dobrych i wierzących a tak dużo tych którzy nie wierzą i właśnie dlatego na tym świecie jest tyle zła. Jest Wielki Post w tym roku przezywam go po raz pierwszy jak Bóg by chciał , wyrzekam się szatana na każdym kroku. Poszczę tak ze az mi sił czasem brakuje ( w dzisiejszych czasach gdzie jest tyle pokus, daje rade to tylko moja wola) , robię to z miłości do Boga i to naprawdę daje mi radość. Do tych którzy chodzą jednak do kościoła- wsłuchajcie się w słowo Boże dokładniej , przeżyjcie głęboko ten czas .Dajcie Bogu szansę, wpuście go do swojego życia, zróbcie to dla siebie i być może dla świata , to NAPRAWDE nie kosztuje nic materialnego. Jeżeli choć jedna osoba weźmie sobie choć w części to do serca , NIECH PODA DALEJ....

Gość gość
Ludzie nie straszcie !!!!

Gość gość
ja tagze wierze ze na sodome i gomorre spadly bomby a tym bardziej ze sa ku temu dowody tzn te miejsce gdzie mialy sie znajdowac owe miasta sa napromieniowane aczkolwiek wierze ze stalo sie to z wola boza i nie mysle ze Bog pragnie czyjejs smierci ze pragnie ofiar mysle ze ludzie czasami gina by ci którzy zyja wyciagneli z tego jakas nauke a ci co odeszli odchodza do innego swiata wierze ze lepszego byc moze wracaja w innym ciele na ziemie ,nie wiem ale mam nadzieje ze na to kiedys uzyskam odpowiedz. wierze w doskonaly byt bezosobowa sile sprawcza nieskonczenie madra sprawiedliwa i dobra. Taki jest moj Bog w takiego wierze.Zawsze zylam zgodnie z dekalogiem i mysle ze wielu nie wierzacych rownierz jest bardzo dobrymi ludzmi nie mam do nikogo pretesji jesli nie wierzy,Kiedys mi tato odpowiedzial na pytanie dlaczego nie wierzy w Boga ze on wierzy w milosc bo jak by ludzie sie naprawde kochali to swiat bylby zupelnie inny...

Ja nikomu nie narzucam wiary w Boga - ja prosze was abyscie sie nawrocili i modlili. Prosze was abyscie uwierzyli. Kazdy ma wolna wole i albo wezmie sobie moje slowa do serca albo nie. Biblia powie nam wiele - ale w Objawienia Matki Boskiej i w jej slowo bede wierzyc. Matka Boska objawia sie w Mejugirjie, wiele ludzi sie tam nawrocilo. - Bardzo sie ciesze, ze nie zwatpilas w Boga mimo tego ,ze wiele stracilas. Poprzez strate Twoje relacje staly sie mocniejsze i jestes blizej Boga. W moim zyciu tez dzialo sie wiele - i przez to i przez Boska pomoc wyszlam z tego i moje relacje sie wzmocnily. - Moze i dla niektorych jestem nawiedzona, bo mowie o tym i glosze to ale Bog jak najbardziej ludzi jak sie o nim mowi ( oczywiscie w dobry sposob) On chce nam pomoc i on jest milosirny. Zastanawiacie sie pewnie dlaczego wam nie pomaga czy nie daje o co prosicie? A powiedzcie mi czy podziekowaliscie chociaz raz mu za zycie , za kazdy dzien, za zdrowie ? Czy powiedzieliscie Bogu jak bardzo go kochacie ? - Ludzie oczekuja lecz malo od siebie daja. - Wielu z nas zapomina ,ze to on oddal swojego syna nam ludzia. To wlasnie jego syn oddal swoje zycie za nasze grzechy. A my co oddalismy Bogu - co robimy w podzience? szydzimy, wyzywaly, nasmiewamy sie. Nie potrafimy podarowac Bogu nawet 10 minut z kazdego dnia aby sie pomodlic i podziekowac, przeprosic za nasze grzechy.

Ja tez poszcze w tym roku pierwszy raz- niestety. w zeszlym roku bylam sceptycznie do tego wszystkiego nastawiona. Strasznie zaluje ! To jest ten moment gdzie nie powinnismy sluchac glosno muzyki, tanczyc ale poscic przez 40 dni - ofiarowac siebie Bogu tak wlasnie mozemy podziekowac mu za to ,ze przez nasze grzechy jego syn zostal powieszony na krzyzu. Ja was wszystkich szanuje i nie neguje, Cieszy mnie to ,ze tak wiele osob odpowiedzialo na moj post - negatywnie lub pozytywnie ale sam fakt ,ze przeczytaliscie i moge z wami porozmawiac. :)

Nie istnieje reinkarnacja. Dusza , ktora odchodzi z tego swiata odchodzi na zawsze. Teraz na ziemi swoim zachowaniem , to my wybieramy gdzie chcemy isc po smierci. Poki co ludzie wybieraja zycie weczne w piekle. Pieklo to udreki to meczarnia teskonota za miloscia - w piekle bedziemy dreczeni tym samym zlem , ktore robimy teraz. Jest rowniez i czysciec z ktorego mozna wyjsc - w czyscu jest jak w piekle ale z czyscca da sie wyslc - musimy modlic sie za dusze w czyscu aby zostaly uwolnione. I jest droga do nieba - droga zbawienia, milosci i radosci. Droga , ktora idzie Bog i za ktora my ludzie powinnismy isc. Ja tylko prosze o narocenie i o modlitwe.

Martyna33- Ogladalam ten Film. Ja wierze tylko i wylacznie w Boga i w objawienia Maryjne. 3 tajemnica Fatimska byla ujawniona przez Maryje 1 z 3 dzieci w Prtugali w fatimie - 3 tajemnica zostala objawiona Lucji. Sa rowniez 10 tajemnic Mejugorjie - Tez objawione przez Maryje. Z czego tylko 4 i 7 tajemnica zostala objawiona ludzkosci. Ja nie wierze Nostradamusa i inne takie przepowiednie - NIE ZNASZ DNIA ANI GODZINY !- Slowo Boze. Dlatego trzeba sie nawracac i modlic, zyc razem z Bogiem i zapraszac go do naszych serc.

Gość gość
Martyna 33, Ty jesteś tak zapatrzona w swoją wiarę że przeoczyłaś mój wpis. Napisałam: "Mamy 21-wszy wiek, i pomimo że wszystkiego jeszcze nie wiem, to naukowcy zdążyli na tyle wybadać otaczający mnie świat, aby udowodnić że istnienie jakiekolwiek boga jest o wiele bardziej nierealne i niemożliwe, niż jakimkolwiek stopniu realne i możliwe." Nie wiem skąd Ty bierzesz informacje kreacjonizmie. To jest jeszcze bardziej zgubne od innych religii. Kreacjonizm? Łoo Matulu! Ja mogę podać (dla przykładu) naukowca microbiologii Richars Dawkins czy Christoper Hitchens. To są ludzie którzy rzeczowo i FAKTAMI popierają swoje opnie. Wiem jedynie że na język PL jest bardzo mały przekład ciekawych książek. Nie ma książek, nie ma wiedzy.

Naukowcy wiele tez nie wynalezli - Nie wolno wierzyc we wszystko co mowia - oczerniaja naszego papieza. To byl czlowiek wielki. Dzieki niemu swiat zyl w Pokoju ! Od kad On umarl wszystko sie zmienilo. - Martyna33 - owszem jest mowa o piekle- wiesz kto to szatan ? Lucyfer - wiesz kim byl Lucyfer ? Byl prawie jak Bog - ale niestety sprzeciwil sie Bogu , bo Bog chcial aby wszyscy czcili Jezusa, ktory byl czlowiekiem takim jak my - Lucyfer sie sprzeciwil i zaczela sie walka w niebie. Michal Archaniol wtedy wykrzyknal do Lucyfera Ktoz jak Bog. Wtedy Bog stracil Lucyfera i inne anioly do piekla. Z tad pochodzi dobro i zlo. Bog dal nam ludzia wolna wole i to my wubieramy jaka droga idziemy. Bog nam daje wiele wyzwac w naszym zyciu ale nigdy nie powinnismy w niego watpic.

Anioly ktore sie sprzeciwily Bogu- sprzeciwily sie bo ogarnela je pycha !