Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciaza a L4 w pracy

Polecane posty

Gość gość

Czy informowac pracodawce ze zamierzam w najlblizszym czasie przejsc na L4 aby mozna bylo zorganizowac jakos prace podczas mojej nieobecnosci czy po prostu z dnia na dzien dostarczyc zwolnienie? Boje sie, ze uzna, ze z gory "zakladam" niezdolnosc do pracy. Co myslicie?

Gość gość
zależy jaką masz sytuację, stosunki z pracodawcą, ale skoro wie już, że jesteś w ciąży to myślę, że powinien się tego spodziewać. Jak mu powiesz, że zamierzasz iść to własnie może to odebrać, że z góry nastawiasz się na darmowe siedzenie w domu, a może też to odebrać jako bardzo uczciwe podejście do tematu bo dasz mu czas na załatwienie zastępstwa jeśli Twoje stanowisko tego wymaga. ciężko powiedzieć, nie wiem jak jest u Ciebie w pracy

Gość gość
ja oczywiście przygotowałam szefa na to, ale szłam dopiero w 7 mcu ciązy. Czas by znaleźć kogoś na zastępstwo...i przyuczyć do mojej pracy.

Gość gość
u nas dziewczyna jest w ciązy i pare razy trafiła do szpitala, więc szybko szukaliśmy kogoś kto ją zastapi. Teraz ta nowa ma szkolenie i widać że dziewczyna w ciązy już ma za cięzko (dojazdy i te sprawy) i niedługi ucieknie na l4 zresztą w jej wypadku słuszne.