Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szersza w biodrach,miednicy po naturalnym porodzie

Polecane posty

Gość gość

Mam do Was takie pytanie. Czy Wy też po porodzie sn byłyście szersze w biodrach..?? Jeśli tak - czy to wróciło do normy? Kiedy? Rodziłam w grudniu. Jestem filigranową osobą, niska I szczupła. W ciąży przytyłam jakieś 17kg, większość poszło w brzuch/piersi.. Po samym porodzie/do tyg.po - straciłam ok.10kg (ur. długiego chłopca, prawie 4kg). Dużo wody miałam w organizmie. Pomimo tego, ze w udach/biodrach nie przytyłam wiele - nie mogę wejść w żadne (!) spodnie sprzed porodu!! :/ nawet luźniejsze,,, :/ po prostu one nie przejdą w biodrach..mimo, ze wiem, ze brzuszek bym w nie schowała.. Moja mama stwierdziła, że to uroki ciąży i porodu, i tak raczej zostanie.. Miałyście podobnie?? Troche mnie to martwi/denerwuje..

Gość gość
ja urodzilam w maju i mam to samo ;/

Gość aliksaa
Ale ile jesteś po porodzie? Ja przytyłam ok 18 kg, zaraz po porodzie miałam połowę z tego . Też nie miescilam się w swoje spodnie .Przed ciążę byłam szczupła (czasami z brzuszkiem (brak ćwiczeń + fastfoody), po ok 3 mchach wróciłam do swojej wagi, 5 mcy po porodzie miałam już niedowagę, teraz jestem 7,5 mca po porodzie i wyciągnęłam z dna szafy spodnie, które przed ciążą odłożyłam jako za małe... Ja za czasów kiedy byłam nastolatką nie mogę dostać spodni na siebie - rozmiar 36 (mam 173 cm wzrostu) jest za ciasny w biodrach a rozmiar 38 odstaje z tyłu w pasie i marszczą się na nogach :(

Gość gość
rodzilam dwa razy, ostatni raz 3,5 roku temu, mi tak zostalo- szersze biodra, miednica i zostaly mi wieksze stopy - masakra jakas

Gość aliksaa
No i co tam szersze biodra - oczywiście jeśli to tylko kości a nie tłuszczyk... :P

Gość gość
urodziłam 5 lat temu, w biodrach mam o 3 cm więcej niż przed ciążą, w talii o 4 cm więcej. Ważę 53 kg przy 170 cm, tyle samo co przed ciążą.

Gość gość
Rodzilam w grudniu, jak juz napisalam, czyli 2 m-ce temu. Tu nie chodzi o tłuszczyk na biodrach bo go przybylo niewiele...wlasnie kosci :/

Gość gość
hahah masz7 kg na plusie i sie dziwisz dlaczego w spodnie nie wlazisz

Gość gość
no ale jak CI nie przybylo praktycznie nic to chyba nie o to chodzi... wez sie zmierz, bo może CI się tak tylko wydaje. bo jakby nie przybylo to bys chyba sie w spodnie miescila, nie? poza tym wydaje mi sie ze porod naturalny czy cc nie maja zadnego znaczenia. to ciąża zmienia organizm i 'wypycha' biodra.

Gość aliksaa
Nie, no nie oszukujmy się skoro masz więcej kilogramów, to one gdzieś są ...

Gość gość
zgadzam sie ze to nie tyle poród co ciąża. Żadnej z Was biodra w ciązy nie bolały? one się rozchodzą a poźniej powinny się zejść. ja w spodnie wlazłam po roku, ale mimo ze w nie weszlam to figure mam inną. bardziej kobiecą - większa róznica między talią a biodrami. Pewno jakieś drobne cm bo w rozmiarze ubran tego za bardzo nie ma. nie wiem czego wy oczekujecie po takim krótkim czasie. Macica rosnie 9 miesiecy, tyle samo zajmuje jej powrót do poprzedniego rozmiaru. biodra i reszta tez potrzebują czasu. Zresztą im wolniej tym zdrowiej i mniej boleśnie

Gość pamparapampam
ja 2 lata temu rodziłam sn. ja chuda, dziecko 4200 i 60 cm. żebra mam jakby wysunięte do przodu, biodra szersze, ale cieszą mnie te biodra-bo prędzej miałam typowo chłopięcą figurę. chyba już tak mi zostanie ;)

Gość gość
Autorko ty jakaś ułomna jesteś: zostało ci 7 kg, nie miscisz się w spodnie, ale uparcie twierdzisz, że ci w biodra nie poszło :D. No właśnie poszło - 12kg gołym okiem nie widać, ale po ubraniach już tak. Jedne wracają po ciąży do swojej figury a inne po ciąży a innym zostaje na zawsze.

Gość gość
Zgadzam sie, ja jestem wysoka i w ciazy przytylam 13 kg... yez wydawalo mi sie ze nie przytylam i mam tylko brzuch, do czas jak zobaczylam swoje zdjecia sprzed ciazy:)

Gość gość
Do ułomów wyzywających od ułomów.. Ostatni raz piszę, bo nie ma dalej sensu.. Ze kg zostaly,to wiem.. I wiem, gdzie- piersi i brzuch.. Brzuch jest WYZEJ niz biodra.. Do tego obwod ud mam praktycznie ten sam. Co wiecej, kupilam spodnie,ktore w udach sa takie same jak stare, tylko mają licre, czyli są rozsciągliwe.. Aa..uprzedzę, ze d**a jest jak przed ciazą, wiec chodzi o kosci.. A mnie nurtowalo pytanie czy moga tak sie rozejsc i czy jest szansa na powrot do stanu sprzed. Nie ważne już. Dziekuje za odpowiedzi normalnym uzytkowniczkom.

Gość gość
to normalne, wroci do normy Tez tak mialam- miednica sie rozchodzi do porodu. Zapytaj lekarza- potwierdzi Ci.

Gość gość
Ja tez oszukiwalam sie ze w biodrach nie przytylam, i zwalalam wine na rozchodzace sie kosci - do czasu, kiedy schudlam. Teraz wchodze we wszystkie spodnie sprzed ciazy i jak patrze na swoje zdjecia z okresu po porodzie, zastanawiam sie, jak wtedy moglam nie widziec, ze jestem po prostu gruba??? Tak ze nie ma sie czym marwic, wystarczy troche ruchu i nie trzeba bedzie wyrzucac spodni ;) powodzenia ;)

Gość bkt
ja przy każdym przytyłam koło 20 ale głównie w nogach:P przed 2 miałam w biodrach 95, po porodzie coś koło 120:/ po 2 porodzie też coś koło tego, teraz mały ma 16 mc a ja mam 98 w biodrach i 3 kg na plusie:) długo mi to schodziło ale zejdzie ci:) to normalne bo kości miednicy się rozchodzą:) jestem po 3 porodach sn a wymiary mam prawie jak sprzed 1 ciąży:) głowa do góry:)

Gość gość
na pewno trochę przytyłaś również w biodrach. sorry, ja jestem wysoka i jak przytyję 1 kg- niby nic przy takim wzroście- to jeansy robią się opięte. przytyję 2 i już się nie zapnę. coś z tych 7 kg MUSI siedzieć na tyłku, nie oszukuj się, i robi dużą różnicę, zwłaszcza ze jesteś niska