Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asia03121986

Jaki samochód wybrać ???

Polecane posty

Gość Asia03121986

Witam wszystkich forumowiczów :) Planuję zmienić na lato mojego leciwego staruszka Tico na jakiś większy i bezpieczniejszy samochód. Ma to być samochód miejski koniecznie 5-cio drzwiowy, benzyniak. W miarę tani w utrzymaniu i mało awaryjny. Do dyspozycji mam ok 8000 zł. Jaki samochód proponujecie? Dlaczego taki? Mam swoje typy: - Ford Fiesta Mk6 - Hyundai Getz - Opel Corsa C - Renault Clio II Może ktoś posiada, któryś z modeli? Proszę o podzielenie się wrażeniami z posiadania. Pozdrawiam Serdecznie Asia ;)

Gość mechanikkkkkkkkkkk
ford ci sie rozj***e bo maja slaba elektryke. hyundai hmmm no całkiem calkiem opel - niemiecka precyzja choc za 8 tys nie spodziewaj sie ze bedzie z toba do emerytury renault - trzymaj sie od tego z dala.

Gość gość
Clio ll . Sprawdzony w rodzinie . Tzn ja jeżdżę czym innym ale kuzynka ma i chwali . Zwrotny łatwy w prowadzeniu niespecjalnie awaryjny i wbrew pozorom przestronny.

Gość Helga23
Tak k****, lepszy. Za 8 tyś kupi zajechane padło z co najmniej półmilionowym przebiegiem. S********j ciulu bo ci jebne zaraz!

Gość gość
Z wyżej wymienionych to Corsa najmniej awaryjny. Ale chyba najlepiej faktycznie Golf albo Seat Leon

Gość gość
najgorszy będzie corsa .. Moj wujek ma opla agile i ciągle mu sie psuje.. Omijaj opla z daleka ..

Gość Asia03121986
Diesla wolałabym jednak nie kupować. Mąż ma Astre II 1,7 DTI - w zimę się wolno nagrzewa, pali malutko to fakt, ale takie silniki są skomplikowane i dużo droższe w naprawach jak coś się zepsuje.

Gość gość
moze cos na gaz ja kupilam audi a3 tdi pelne wyposazenie dalam 2 tys euro i nie narzekam naprawde do tego nie gnije a spalanie zadowalajace ;))

Gość gość
gaz to tylko do zapalniczek.. diesel jest drogi w naprawie

Gość gość
to trzeba kupic cos malo awaryjnego .....

Gość gość
pomyśl , gdy ktoś instaluje sobie gaz w samochodzie , to w konkretnym celu ..By robić duże przebiegi .. Nie oplaca sie zakup takiego wyeksploatowanego auta z przebiegiem 300 tys km na gaz , ktore jezdzi po całej Polsce każdego miesiąca.. Najlepsza jest benzyna . Gaz tylko do zapalniczek

Gość gość
Getz to bardzo fajne autko, mało awaryjne, nie cieszy sie popularnością wśród złodziei. Ludzie chwalą :) Stare diesle byc moze wolno sie nagrzewają, nowsze mają dogrzewanie elektryczne płynu chłodzacego

Gość gość
Tylko benzyna ..

Gość Asia03121986
Astra, hmmm.. nie lubię nią jeździć i prawie nie jeżdżę, wydaje mi się duży, a ja właśnie chcę małe, zwinne autko takie typowe 2-gie w rodzinie, na dalsze wyprawy jest astra. - a Matiz? ktoś ma? wiem, że matiz jest na bazie tico, a z Ticiem nie mam żadnych problemów, ogrzewanie SUPER, mało pali...

Gość gość
Matiz już przestarzały jest i rdza go bierze

Gość gość
Kup sobie Punto II.

Gość hghgfhgf
Mam wrażenie , że tutaj sami pseudoznawcy radzą dziewczynie .. Kto jej proponuje Gaz i diesel ? To nie jest poważne

Gość StefanBdg
Punto II ma wiecznie problemy z elektryką, a silniki 1,2 są awaryjne nie polecam

Gość gość
Każde auto ma swoje wady i zalety. Każde się psuje. Nie ma aut bezawaryjnych. Gdyby tak było to nie potrzebne byłyby części zamienne i mechanicy. Jeżeli podoba ci się Matiz to sobie kup. Małe i zwinne, mało pali, części niedrogie i ogólnie dostępne. Nie skomplikowany w naprawie. Potem Punto też nie jest złe. Pełno częci zamiennych, auto powszechne.stare graty sobie podaruj.

Gość gość
mam punto 2 i silnik 1.2 ok, nic sie psuje

Gość gość
A może Mercedesa klasy A? Mi zawsze się podobały. a marka uznana więc chyba nie jest awaryjny tak bardzo.

Gość gość
blablablabla.. kazdy samochod jest dobry pod warunkiem ze sie o niego dba robi przeglady i biezace naprawy i jezdzi w sposob wlasciwy. To prawda wszystkie sie psuja bardziej lub mniej.

Gość gość
Nie sluchaj takich " doradcow " kup Golfa IV benzyna

Gość gość
SEAT AROSA ALBO VW LUPO - MALE ZWINNE I MALO PALA

Gość unikia
Najlepiej wybierz Getz albo clio