Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sensus

KIEDY WIZYTA ?

Polecane posty

Gość Sensus

Witam mam taki problem , gdzie nie przeczytam tam widnieje ,że najlepiej w 6 tygodniu ciąży iśc do lekarza . LECZ pytanie brzmi tak : 6 tygodni od zaplodnienia czy 6 tygodni od ostatniej miesiaczki czyli 4 od zaplodnienia ... czytalam tez ,ze po 21 dniach wykrywalne jest serduszko u mnie jest to juz 28 dzień gdzie spokojnie powinno być wykrywalne" podobno " wizyte mam dopiero w Poniedziałek prywatnie ... Wspomnę też ,że pierwszą wizytę zaliczę w Niemczech u Polskiego ginekologa lecz następne będą normalnie w mojej miejscowosci gdzie mieszkam(Holandia) ... Pilnie prosze o odpowiedz !!:))

Gość gość
Nie wiem gdzieś to przeczytała ;), ale ja się najczęściej spotykam z tym, że jeśli nie dzieje się nic niepokojącego, to najlepiej iść ok. 8 tygodnia (od ostatniej miesiączki), wtedy już jest wszystko jasne, czy dobrze rozwija się zarodek, czy jest akcja serca.

Gość gość
6 tygodni od zapłodnienia, to jest wlaśnie 8 tydzień od ostatniej miesiączki ;)

Kiedy lepie ? Hmm.Mi ginekolog mówiła że jak okres będzie się spóźniał 2 tygodnie to żeby przyjść na wizytę. Poszłam.Okazało się że był to 6 tydzień.

Gość Sensus
Napiszę dokładnie : 02.02.2014 miałam ostatnią miesiączkę , do tej pory 13.03.2014 nie dostałam już kolejnej ... 4 teksty zostały zrobione i wyszedł wynik pozytywny ... Przejrzałam ponad 20 kalkulatorów by obliczyć ktory tydzien i każdy twierdzi tak samo " 6 TYDZIEŃ " ... jest też opis tego tygodnia gdzie już wykrywalne podobno jest bicie serduszka ... Jest to moja pierwsza ciąża dlatego tez może i dla niektórych głupie pytania zadaje ...ale naprawdę jestem zmieszana ....

Gość Sensus
PS. w poniedziałek miałam plamienie ... nie pokojące ponieważ było koloru brązowego, bylo ono chwilowe ... na 2 dzien to samo delikatnie ... umawiajac sie na wizyte wspomniałam o tym ale NIBY nie ma sie czym martwić ...

Gość gość
skoro masz wizytę w poniedziałek, to już idź ;)

Gość Sensus
Tylko czy cokolwiek zostanie wykryte prócz tego co wiem ?

Gość Sensus
I o co może pytać lekarz .. w Polsce niestety mialam takich ginekologów w moim miescie ze bylo chiach pyk bez pytach i WSZYSTKO OKEJ ....