Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nieprzyjemne swędzenie imtymne, pierwsze zbliżenia

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem 18 letnią dziewczyną. 4 miesięce temu doszło do mojego pierwszego zbliżenia seksualnego. Później okres mi się spóźniał ( kiedyś w jednym miesiącu wgl go nie miałam) tydzien, ale później wystąpił i był boleśniejszy niż zwykle, choć i tak bardzo ciężko je przechodzę. Od połowy lutego współżyłam ok 3 razy. Oczywiście są to początki, więc mnie bolało i nie widzę w tym nic dziwnego. Tydzien po tym pierwszym ( z trzech ostatnich)pojawiło się ze śluzem troszkę krwi- skojarzyłam to z miesiączką, która mniej więcej powinna wtedy wypaść, lecz pojawiła się ona za tydzien od tego czasu. Ostatni raz współżyłam w ten weekend po okresie zaraz. Pojawiły się jeszcze "po okresowe brudy" w dużej ilości, stosowałam żel do higieny intymnej i szybciutko przeszło. od przedwczoraj bodajże dokucza mi swędzenie przy wejściu i gdzieś wewnątrz, ale trudno mi dokładnie określić wewnętrzne miejsce . raz nie swędzi wcale, drugim tak i to bardzo. Nie wiem co robić. Po co mam iść do apteki, o co zapytać, o jaki lek bez recepty poprosić.( krępujące) Nie ukrywam, ze krępuje mnie także trochę wizyta u ginekologa,nie przepadam.. wolę pójść tam, gdy będę musiała, bo już nie będę miała innego wyjścia. Po za tym zanim się tam dostanę przy moich codziennych zajęciach plus terminie wizyty , to nie wiem co z tego może się zrobić. ah i jeszcze bym zapomniała. czasem mam metaliczny posmak w ustach. pojawia się sporadycznie i pojawiał się już wcześniej ( wiec to nie oznaka ciąży) tylko czego innego może być? Bardzo proszę o jakąś poradę..

Gość gość
Daj wyraźne foto pochwy

Gość gość
i opisz swój pierwszy raz

Gość gość
Zaraz zrobię zdjęcie, chwilka

Gość gość
Złapałaś syfa od chłopaka. Bez gina sie nie obejdzie.

Gość gość
Pewnie koleś sprzedał ci grzybicę, idź do gina, bez recepty nic skutecznego nie dostaniesz.

Gość aptekarka na ratunek
bez recepty to możesz jedynie: -clotrimazol w kremie- przeciwgrzybiczy - vagical globulki- na podrażnienia, łagodzący lub coś do podmywania, np. tantum rosa saszetki, albo nadmanganian potasu (antyseptyczny, łagodzi świąd ale barwi skórę na brązowo więc nie pchaj ręki do wody bo będziesz jak w rękawiczce). jak nie chcesz (lub nie możesz) iść do lekarza to spróbuj coś z tego. ps. w aptece nie musisz od razu opowiadać całej epopei dlaczego to cię swędzi i piecze tam gdzie słońce nie dochodzi, wystarczy że poprosisz o coś łagodzącego na podrażnienia i infekcje intymne. jeśli pojawi ci się brunatna lub gęsta wydzielina powinnaś jednak pójść do lekarza, bo może trzeba coś silniejszego, jakiś antybiotyk czy silniejszy lek przeciwhgrzybiczy

Gość gość
dziękuje