Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Seelenschmerz

Spuchnięte ucho

Polecane posty

Gość Seelenschmerz

W niedzielę przekułam sobie sama ucho, tak z boku i na środku ucha; jeszcze nie chrząstka. Zadbałam o sterylność (rękawiczki, igła lekarska itp). Ucho było ładne, nawet nie bolało. Dziś zawadziłam szczotką do włosów tak, że wypadł mi kolczyk i polała się krew. Odkaziłam wszystko octeniseptem ( czy jak to się zwie). Ucho jest spuchnięte, twarde w okolicy przekłucia, ciepłe i pulsuje. Co robić?

Gość gość
Sama sobie ucho przekułaś? Teraz jedź z tym na ostry dyżur, bo jeszcze jakaś infekcja ci wejdzie w ranę.

Gość stara modelka bez związku
W aptece bez recepty można dostac masc z antybiotykiem tzw tribiotyk. Zapytaj mgr w aptece może coś wiecej doradzi.

Gość gość
oj tam oj tam....ja tez przeklulam sobie sama i zyje. przykladaj lod i zaloz kolczyk coby ci nie zaroslo. przemywaj raz dziennie spirytusem lub tym oceniseptem i powinno byc dobrze. za 2-3 tygodnie sie zagoi i bedzie ok.

Ja już pisałam- ucho było ładne, niespuchnięte i nie bolało. Było dobrze dopóki nie szarpnęłam dzisiaj tego ucha.

Gość gość
a ha i przekrecaj mkolczyk kilka razy dziennie. ja to nawet go wyciagalam, przemywalam spirytusem usuwalam z tylnej strony ucha i kolczyka zaschnieta wydzieline, przemywalam ucho i znowu kolczyk wkladalam. u mnie juz miesiac jak przebilam ucho i juz jest super. dziurka sie ladnie zagoila, ucho jest w tym miejscu normalnej grubosci, nie czuc zadnego zgrubienia juz.

Gość spec od mediów i machlojek
Siemano Sellenschmerz. Dobrze, że Cię dorwałem. Kiedy koncert Blutengela? W ogóle to chcialem Cię poznać, ponieważ też jestem fanem.

Gość You walk away
To ja, tylko zmieniłem nicka. A na Castle Party ich nie będzie?

Gość You walk away
A mogłabyś mi dać do siebie jakiś kontakt? Nawet fikcyjnego maila czy gg to popisalibyśmy, bo szukałem kogoś kto jeszcze lubiłby ten zespół, a nikomu z moich znajomych się za bardzo nie podoba.

Gość gość
a w co przekułaś to ucho? w sztabkę złota? :D

Gość gość
Było idiotko uważać.