Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak stać się silna i pewna siebie

Polecane posty

Gość gość

przestać się bać życia, porzucić pozycję ofiary i zacząć realizować swoje marzenia?

Gość capoditutticapi
a skad ci sie wziela w zyciu pozycja ofiary?

Gość gość
Z tego, że jestem strasznie nieśmiała i znerwicowana, przez co silniejsze jednostki pastwią się nade mną.

Gość Ewellinka
musiałabyś się cofnąć do dzieciństwa i poprosić rodziców by cię inaczej wychowywali:( ale zawsze pozostaje terapia, treningi pod okiem specjalisty

Gość gość
skupic się na atutach, wady zakrywać.... no chyba, ze jest bardzo zle to skorzystaj z pomocy psychologa

Gość capoditutticapi
nie ty pozwalasz im sie nad soba pastwic

Gość gość
Mam już serdecznie dość. Rozpoczęłam kilka dni temu pracę w pewnej restauracji. Wierzyłam, że dzięki temu, że będę pracować z ludźmi w końcu się przełamię. Niestety dzieje się inaczej. Przychodzę tam zestresowana, mam problem z koncentracją, przez co wypadam na gapowatą i tępą i zamiast normalnie z tymi ludźmi rozmawiać, zamykam się w sobie w poczuciu, że jestem beznadziejna. Najchętniej bym nie wyściubiała nosa z domu, bo tylko tutaj mam swój świat: ulubione piosenki, książki, filmy, malarstwo... Z drugiej strony mam już 25 lat i wiem, że muszę się usamodzielnić i zacząć żyć w pełni.

Gość uwielbiam tangerine dream
i bardzo dobrze, ze pracujesz wsrod ludzi, traktuj to na zasadzie treningu:) a trening czyni mistrza, zobaczysz ze wreszcie uwierzysz w siebie, tylko nie mozesz sie poddawac na starcie.

Gość gość
Wiem, że muszę być wytrwała, ale mam już dość bycia traktowaną jakbym była głupkowata! Jestem dość roztrzepana i często zaliczam różne wpadki, lecz to nie powód, by mieć mnie za tępaka! To stres wyrabia ze mną takie rzeczy. :(

Gość gość
Dlatego nie skupiaj się na potknięciach. Daj sobie prawo do gaf. Każdemu się zdarza, a cała sztuka, to umieć przejść nad swoimi potknięciami do porządku dziennego. Jak to zrobić ? Nie skupiać się tak bardzo na tym, co inni pomyślą. Niech myślą, a Ty rób swoje najlepiej jak potrafisz i ciesz się z każdego małego sukcesu. Uśmiechaj się do siebie i do ludzi. Tylko Ty możesz spowodować, że będziesz się czuła ze sobą coraz lepiej. Nie opieraj zdania o sobie na podstawie tego, czy ktoś się na Ciebie "krzywi" czy nie. Musisz znaleźć, coś w czym będziesz czuła się dobrze i z czasem - pewnie. A ludzie ? Ludzie zauważą zmianę. :)